Jakov Fak je ostal brez stopničk na Pokljuki. Foto: EPA
Jakov Fak je ostal brez stopničk na Pokljuki. Foto: EPA
Janez Ožbolt trener mladih biatloncev
Pokljuka odlično organizirala biatlonske tekme
Pokljuka zadnja postaja biatloncev v letu 2014

Že v petek se vračajo na Pokljuko, kjer bodo trenirali do zadnjega dni leta, nato pa bodo na Rudnem polju znova 2. januarja na pripravah za nadaljevanje svetovnega pokala.

"Pokljuka je bila slabša, kot smo pričakovali. Pokopalo nas je slabo streljanje pri vseh tekmovalcih, ki ni bilo tako kot na prejšnjih postajah svetovnega pokala. Ne vem, ali niso zdržali pritiska, ampak dejstvo je, da je bilo streljanje tisto, ki nam ni omogočilo boljših uvrstitev," je dejal Velepec glede tekem za svetovni pokal na Pokljuki, kjer so Slovenci ostali brez tiste prave vrhunske uvrstitve.

Fak sodi med najboljšo šesterico na svetu
S posameznimi dobrimi dosežki je izstopal le Jakov Fak, pa tudi on je bil daleč od želenih stopničk. "Jakov je tekmovalec, ki sodi med najboljšo šesterico na svetu. Ampak za zmago je treba streljati ničlo, morda gre z enim zgrešenim strelom," še pravi Velepec, ki bo skušal v 14 dneh do nadaljevanja sezone v Oberhofu v Nemčiji popraviti posamezne elemente, da bi slovenski biatlonci popravili sliko z domače tekme. Konec tedna jih čaka tudi državno prvenstvo.

Gregorinova težko stabilna skozi vso sezono
Z izkupičkom drugih letos ni zadovoljen. Gregorinova je sicer dobro krenila v sezono, nato pa na Pokljuki pokvarila vtis: "Teja je tekmovalka, ki se lahko fokusira na en del sezone, zelo težko je stabilna skozi vso. Morda smo malo premalo intenzivno delali pred sezono in tekaško ni prava. Računali smo, da se bo ujela, žal pa je potem višje uvrstitve zapravila na strelišču."

"Morata pojesti še precej žgancev"
Pri drugih je položaj še težji. Klemen Bauer zaostaja v teku in ob zgrešenih strelih je daleč od svetovnega pokala. Podobno velja za Anjo Eržen. "Glede na to, da vem, kako streljata na treningih, sta sposobna osvajati točke. Verjetno velja, kar sem prebral v enem izmed komentarjev, da morata pojesti še precej žgancev, da bosta pogumnejša na strelišču."

Rok Tršan prijetno presenečenje
Nadarjena Urška Poje ima vsega 17 let in se še uči. "Vemo, da ima veliko mladincev težave s prehodom med člane. Talentov nimamo na pretek in s temi, ki jih imamo, bomo skušali delati dobro," pravi glavni slovenski trener. Bolj navdušen je nad novincem v biatlonskih vrstah Rokom Tršanom: "Če bi me pred dvema mesecema, ko se nam je pridružil, vprašali, ali bo že letos nastopal v svetovnem pokalu, bi rekel, da ne. Strelja bolje, kot smo pričakovali, in je dobrodošla okrepitev ekipe. Seveda ga čaka še veliko dela in v teku s puško mora pridobiti še kakšne pol minute."

Janez Ožbolt trener mladih biatloncev
Pokljuka odlično organizirala biatlonske tekme
Pokljuka zadnja postaja biatloncev v letu 2014