Zimski športi
()

Poudarki

  • Foto: Sprejem za slovenske skakalce na Brniku
  • V torek zabava na Kongresnem trgu
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.9 od 60 glasov Ocenite to novico!
Slovenski skakalci so bili razumljivo dobre volje in razigrani, ko so po daljši odsotnosti spet videli svoje najbližje ter se lahko še z njimi veselili uspeha v Vikersundu. Foto: BoBo
Robi Kranjec je najboljši letalec na svetu. V soboto je v odločilni seriji pristal pri 244 metrih in se povzpel na vrh, v nedeljo pa je bil pravi kapetan Slovenije in jo popeljal do brona na ekipni tekmi. Foto: BoBo
VIDEO
Žena in mati ponosni na s...
VIDEO
Kranjec in kolegi ob vrni...
VIDEO
Skakalni junaki prispeli...

Dodaj v

Prevc je mislil, da mu bo težje, ker ga ni v Vikersundu

Za večjo zabavo bo čas po Planici
27. februar 2012 ob 17:03
Sp. Brnik - MMC RTV SLO

Slovenski skakalni junaki so iz Vikersunda prispeli v domovino, kjer so že na brniškem letališču doživeli prisrčen sprejem.

Robi Kranjec, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Jure Šinkovec in Dejan Judež so se seveda najbolj razveselili svojih staršev in partneric. "Šele zdaj se zavedamo, kaj pomeni ta uspeh," je povedal Damjan, potem ko je objel zaročenko Tanjo Adamič - Tayo. Fantje so se lahko dobro naspali, saj uspeha niso posebej proslavljali. Za to bo čas po finalu svetovnega pokala v Planici.

Iz Vikersunda prinesli zlato in bronasto medaljo
Slovenija je svetovnega prvenstva v poletih prinesla dve medalji. Robi Kranjec je na posamični tekmi postal svetovni prvak, na ekipni pa je bila četverica Kranjec, Tepeš, Šinkovec, Damjan bronasta.

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše in direktorica Barbara Kürner Čad sta vsakemu podarila šopek rož.

Prevc se je že navadil na bolečine
Peter Prevc, ki zaradi poškodbe ni nastopil v Vikersundu, je želel med prvimi pozdraviti svoje prijatelje. Pričakoval je, da mu bo težko pri srcu, ker je tekmo gledal doma po televiziji, toda rezultati so bili tako blesteči, da je pozabil na svojo nesrečo. Rama ga še vedno boli, vendar pravi, da se je na to že navadil.

Na Letališče Jožeta Pučnika so prišli skakalce pozdravit tudi nekdanji svetovni podprvak v poletih Primož Ulaga, predsedniki klubov in trenerji, pri katerih so se kalili skakalci (iz Triglava, Ilirije, Ihana in Dolomitov), ter biatlonka Tadeja Brankovič Likozar.

Janša čestital bronastim skakalcem
Predsednik vlade Janez Janša je smučarskim skakalcem Jerneju Damjanu, Juriju Tepešu, Juretu Šinkovcu in Robertu Kranjcu čestital za ekipno bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v poletih. Predsednik slovenske vlade je v čestitki med drugim zapisal, da so smučarski skakalci dokazali, da je mogoče z vztrajnostjo, pogumom, srčno voljo in trdim delom posegati po najboljših rezultatih. Med drugim jim je zaželel, da nadaljujejo po poti uspeha in da bi ime Slovenije v prihodnosti še večkrat ponesli v sam vrh te izjemne športne discipline.

Na sprejem k Türku, v torek zabava na Kongresnem trgu
Slovesnosti bo te dni še veliko. Takoj po sprejemu na Brniku je skakalna reprezentanca brez trenerja Gorana Janusa (prispel bo z drugim letalom) odšla k predsedniku Slovenije Danilu Türku. Danes bo veselo na Kokrici, kjer je doma Robi Kranjec, v torek pa bodo sprejem pripravili na Kongresnem trgu v Ljubljani z začetkom ob 17.15. Za glasbo bo poskrbela skupina Big Foot Mama.

T. O.
Robi Kranjec
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Svetovno prvenstvo v poletih
link
Neugodno vreme v Harrachovu "vzelo" še ekipno tekmo
16. marec 2014 ob 16:23 Zaradi že napovedanih neugodnih vremenskih razmer je odpadla tudi današnja ekipna tekma smučarjev skakalcev na SP-ju v smučarskih poletih v Harrachovu.
Več novic ...
Kazalo