Peter Prevc je Sloveniji na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu priboril že drugo medaljo. Foto:
Peter Prevc je Sloveniji na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu priboril že drugo medaljo. Foto:

17-letni Prevc je bil po prvi seriji s skokom 104,5 metra drugi. Če je na lanskem prvenstvu v finalu z 2. nazadoval na 6. mesto, je tokrat z daljavo 107 metrov suvereno prevzel vodstvo. Za skok je prejel kar štirikrat 19,5 in enkrat oceno 19.

Naslov prvaka mu je preprečil Avstrijec Michael Hayböck, ki je to sezono že dvakrat dobil tekmo celinskega pokala in bil med elito 17. na tekmi novoletne turneje v Innsbrucku.

Prevc, član kranjskega Triglava, je s tem je ponovil dosežke Primoža Peterke, Jurija Tepeša, Roka Benkoviča in Janeza Štirna, ki so prav tako blesteli v mladinski konkurenci. Jaka Hvala je bil 15., Matic Kramaršič pa 21. Dejan Judež (40.) se ni prebil v finale.

Hayböck je imel najdaljša skoka obeh serij (106,5/110,5 m). Tretji je bil Italijan Diego Dellasega (104,0/105,0). Nemec Tobias Bogner je na 4. mestu ostal brez medalje. Njegov rojak Pascal Bodmer ni upravičil vlogo prvega favorita in je bil šele 20.

To je že druga slovenska medalja na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu. V sredo je nordijski kombinatorec Marjan Jelenko prav tako osvojil srebrno medaljo.