Po prvi seriji je Peter Prevc roke veselo dvignil v zrak, po drugem poletu pa je bil videti razočaran. Foto: EPA
Po prvi seriji je Peter Prevc roke veselo dvignil v zrak, po drugem poletu pa je bil videti razočaran. Foto: EPA
Prevc ostaja v igri za naslov
Prevc po polovici drži bronasto medaljo

Ker ima Slovenija odlične letalce, s prvim "polčasom" svetovnega prvenstva v Harrachovu ne more biti najbolj zadovoljna. V igri za najvišja mesta je ostal le Peter Prevc. Če ne bi pri drugem skoku zamudil na mizi, bi imel pred sobotnima skokoma še boljše izhodišče.

"Preveč sem čakal rob mize in prepozno začel odskok. S tem sem izgubil nekako pol metra višine čez prelet, ki bi mi nato zelo prav prišla v drugem delu, ampak ko enkrat narediš takšno napako, lahko nato v drugem delu le še poskušaš čim bolj zmanjšati njen učinek. Skratka, skušaš rešiti, kar se rešiti da."

Na vprašanje, zakaj ta napaka, je le skomignil z rameni: "Mislim, da človek zmeraj hoče nekaj več. Takšni smo ljudje, nikoli nismo zadovoljni. Za drugi skok sem imel zelo težke razmere, rekel sem si, da bo treba zelo močno odskočiti, in spet ... mislim, da je bila danes želja prevelika."

In če je v četrtkovih kvalifikacijah letalcem veter, sicer stalni spremljevalec tekem v Harrachovu, prizanesel, je tokrat spet pokazal svojo moč, predvsem v drugi seriji, ko je pihal skakalcem v hrbet:

"Za razmere sem vedel, da so težke. A to je velikanka, kjer se ti zelo hitro pozna vsaka malenkost, tako v dobro kot v slabo stran, zato so se na koncu tudi naredile takšne razlike."

V soboto si Prevc želi še dve seriji
Prevc pravi, da pred prvo serijo ni čutil posebne vznemirjenosti, da je skušal biti čim bolj umirjen in bo tako poskušal tudi nadaljevati. "Res si v soboto želim še dve seriji, nadaljevanje tekmovanja, in pa seveda, da odpravim te napake," si je zaželel najboljši slovenski skakalec. A glede na to, da je vremenska napoved za soboto izjemno neugodna, močan veter in dež, bi se kaj lahko zgodilo, da bi na koncu obveljali rezultati prvih dveh serij, podobno kot pred dvema letoma v Vikersundu, kjer je naslov prvaka slavil Robert Kranjec.

Trener Goran Janus je obžaloval Prevčev zamujeni skok: "Škoda je, da je bil Petrov drugi skok zamujen, saj je šlo po zlu kar nekaj metrov. A pozitivna stvar je, da je ostal na tretjem mestu. Razlike so majhne, vse se da nadoknaditi, tako da gremo naprej."

Sobotna tretja serija se bo začela ob 16. uri, prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Prevc ostaja v igri za naslov
Prevc po polovici drži bronasto medaljo