Primož Ulaga je položaj predsednika Smučarske zveze Slovenije zasedel septembra 2012, ko je nasledil Tomaža Lovšeta. Foto: BoBo
Primož Ulaga je položaj predsednika Smučarske zveze Slovenije zasedel septembra 2012, ko je nasledil Tomaža Lovšeta. Foto: BoBo
Ulaga si je premislil in želi ostati predsednik

"Res je, na seji sem napovedal svoj odstop, a nisem ničesar podpisal," je v kratki izjavi za MMC povedal Ulaga, ki namerava ostati na čelu zveze vsaj do volilne skupščine 16. januarja.

Stališče izvršnega odbora je, da je Ulaga odstopil
Srečko Medven
, član izvršnega odbora, je strnil del dogajanja na izredni skupščini: "Moje osebno stališče kot člana IO in tudi celotnega IO je, da je Ulaga včeraj odstopil z mesta predsednika zveze iz osebnih razlogov. IO je nato na osnovi tega sprejel sklep, da se sprejme njegov odstop in da se imenuje Enza Smrekarja za v d. predsednika do izvolitve novega predsednika."

Medven: Dokumenti Ulago obremenjujejo
"Če to ne bi bilo res, potem bi IO včeraj sprejel drug sklep, da je treba takoj sklicati izredno skupščino in predlagati razrešitev Ulage zaradi dejanj, ki jih je storil. Včeraj so bili na IO predstavljeni dokumenti, ki ga zelo obremenjujejo," je še dodal Medven in zatrdil, da je vse posneto na magnetogramu.

Ulaga: Delam od jutra do večera
Ulaga odgovarja: "Očitajo mi, da sem dobival honorarje, nadomestilo za svoje delo, ki poteka od jutra do večera. Sam sem denar dobival od dodatnih sredstev, ki sem jih pridobil za zvezo, ki zato ni imela manj sredstev, ampak več, kot prej."

SZS: Sprožili postopke za vpis novega zakonitega zastopnika
SZS je v sporočilu za javnost zapisal, da je Ulaga odstopil in da je zveza že sprožila postopke za imenovanje novega zakonitega zastopnika: "Na včerajšnji seji Izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije je po razpravi g. Primož Ulaga podal svoj odstop, s čimer so se člani s sklepom, ki je bil soglasno sprejet, seznanili v njegovi prisotnosti. Nadalje je IO SZS sprejel sklep, da funkcijo predsednika SZS do volilne skupščine opravlja dosedanji podpredsednik g. Enzo Smrekar, kot to določa 26. člen statuta. Danes so člani IO SZS potrdili zapisnik včerajšnje seje ter sprožili potrebne upravne postopke za vpis novega zakonitega zastopnika SZS. Na seji je bilo prisotnih 11 od 13 članov IO, snemal pa se je tudi magnetogram seje."
Predsednik SZS-ja dobro leto
Ulaga je na čelo smučarske zveze prišel septembra lani, ko je nasledil Tomaža Lovšeta. Sorazmerno miren začetek mandata je skalil spor z direktorico Barbaro Kürner Čad, ki je doživel vrhunec junija. Kürner Čadovo je avgusta zamenjal Jurij Žurej. Ulagi so očitali nepregledno poslovanje zveze in sporno nakazovanje provizij.

Ulaga za plačan predsedniški položaj
V zvezi se je vnovič začelo zapletati pred mesecem dni. Na redni letni skupščini 18. septembra o spremembah statuta, ki jih je med drugim zaradi okrepitve predsedniške funkcije predlagal Ulaga, niso glasovali. So pa o tem veliko razpravljali pri poročilu predsednika o delu zveze. Spremembe statuta, te so bile napovedane kot najpomembnejša točka dnevnega reda, so bile s tesno večino umaknjene z dnevnega reda že na uvodu skupščine. Ulagovi predlogi, po katerih bi bila zveza urejena po načelih gospodarskih družb in bi bil med drugim predsedniški položaj plačana služba, niso dobili podpore s tesno večino.

Ulaga si je premislil in želi ostati predsednik