V finalu je bil najboljši Rus Andrej Boldikov. Foto: EPA
V finalu je bil najboljši Rus Andrej Boldikov. Foto: EPA

Čeprav je bil v kvalifikacijah šele 41., je na glavni tekmi pokazal povsem drugačne predstave, tako da je na koncu za eno mesto izboljšal svojo najboljšo uvrstitev do zdaj. Zmagal je Rus Andrej Boldikov pred Američanom Natom Hollandom in Francozom Pierrom Vaultierjem.

Miha Mihič je zasedel 37. mesto.

"Ta proga mi nikakor ne ustreza, saj je povsem dirkaška. Zaradi tega in tudi dejstva, da sem bil na prvi tekmi v Telluridu in tudi v kvalifikacijah slab, s tem pa posledično brez samozavesti, sem z dosežkom še bolj zadovoljen. Moram pa priznati, da sem imel tudi nekaj sreče. Da sem se uvrstil v polfinale, je v veliki meri pomagala četrtfinalna vožnja, v kateri je bilo zaradi razrite proge in slabe vidljivosti veliko padcev. Padel sem tudi sam, a sem izgubil manj časa kot nekateri drugi," je po uspehu dejal Ljubljančan, ki napoveduje boljše čase.

"Najprej si želim konstante, se pravi, da sem na vsaki tekmi med najboljših 20. Jasno pa je, da je moj glavni cilj nastop v Sočiju, čeprav o rezultatu na mojih drugih olimpijskih igrah še ne razmišljam."

Pri ženskah je zmagala najboljša deskarka zadnjih let Američanka Lindey Jacobellis, drugo mesto je zasedla Bolgarka Aleksandra Jekova, tretje pa Kanadčanka Dominique Maltais.

V nedeljo bo v tem švicarskem zimsko-športnem središču še ena tekma, že dan prej pa se bodo tekmovalci in tekmovalke merili v kvalifikacijah.