Johannes Rydzek je po koncu olimpijskih iger v izjemni formi. Foto: EPA
Johannes Rydzek je po koncu olimpijskih iger v izjemni formi. Foto: EPA

Marjan Jelenko je osvojil 26. mesto (+1:35,2), Gašper Berlot je bil 40. (+3:06,8).

Drugo mesto je zasedel Norvežan Joergen Graabak, tretje pa njegov rojak Magnus Moan.

Rydzek, olimpijski podprvak z ekipne preizkušnje v Sočiju, je po vrnitvi iz Rusije v odlični formi, saj je dobil že tekmo pretekli petek v Lahtiju, s tokratno zmago pa se je povzpel na drugo mesto skupnega seštevka. Rydzek je bil po skokih šele deveti, v smučino se je za vodilnim Čehom Tomašem Portykom spustil s 37 sekundami zaostanka.

A veliko težav z lovljenjem tekmecev ni imel. Že kmalu se je v ospredju izoblikovala skupina šestih posameznikov. V zadnjem krogu je Rydzek pospešil, pobegnil zasledovalcem na enem zadnjih vzponov in prednost do konca le še povečeval.

Slovenca sta bila bolj v ozadju. Jelenko je po skokih z 19. mestom še nekako držal priključek, a tudi on tekel slabše od konkurentov ter se na koncu moral zadovoljiti s 26. mestom. Berlot je bil boljši le od dveh tekmecev, končal je kot 40.

Frenzel ima neulovljivo prednost
V skupnem seštevku po petnajstih tekmah vodi Nemec Eric Frenzel, ki ima dve tekmi pred koncem z 963 točkami neulovljivo prednost pred zasledovalci. Drugi Rydzek jih ima 643, tretjeuvrščeni Japonec Akito Vatabe pa 590. Točke svetovnega pokala imajo tudi trije Slovenci, najvišje na 26. mestu je Jelenko s 130 točkami, Mitja Oranič je 49. z 29 točkami, Berlot pa 54. (25).

Naslednja tekma bo v soboto v Oslu, sezona pa se bo končala v Falunu 16. marca.