Jurij Žurej, direktor Smučarske zveze Slovenije. Foto: BoBo
Jurij Žurej, direktor Smučarske zveze Slovenije. Foto: BoBo

Eden se je strinjal s sporazumno prekinitvijo, preostala dva pa naj bi pogodbi po nekaterih navedbah podaljšala jutri. Ena izmed oseb se je strinjala s sporazumno prekinitvijo, ker bo opravila zaključno diplomsko delo, temo pa bi lahko opravljala tudi v okviru zveze, je navedel Žurej, ki pa ni želel navajati imen.

Tri dni po Zlati lisici v Mariboru so danes stopile v veljavo odpovedi pogodb 13 sodelavcem alpskih reprezentanc, kar je vodstvo SZS-ja določilo že novembra lani zaradi premajhnega proračuna po upadu sponzorskega denarja. S podpisovanjem kratkoročnih pogodb bodo smučarkam in smučarjem zagotovili delo do konca sezone.

Med tistimi, ki so jim pogodbe potekle, so bili v ženski ekipi odgovorni trener tehničnih disciplin Denis Šteharnik, trener evropskega pokala Miha Verdnik ter pomočniki in serviserji Darja Črnko, sicer tudi mama Ilke Štuhec, Jan Šauprl, Renato Gašpar, Miha Cerer, Domen Oražem in Jure Šepec. Poleg njih so še v moški ekipi odgovorni trener hitrih disciplin Peter Pen, trener hitrih disciplin Matija Grašič in pomočnik Andrej Jerman, pa tudi kondicijska trenerja Nika Radjenović in Uroš Jelen.