Zimski športi
Gregor Schlirenzauer, ki je najuspešnejši letalec na smučeh do zdaj, je za 10 metrov popravil osebni rekord, a je pri svetovnem rekordu podrsal. Foto: BoBo
BoBo
Slovenski skakalci so po kvalifikacijah pozdravili najmlajše navijače. V Planici se je v četrtek zbralo 13.200 gledalcev. Foto: BoBo
BoBo
Jurij Tepeš je dejal, da je letos planiška velikanka pripravljena znova odlično, še celo na višjem nivoju kot ostala leta. Foto: BoBo
VIDEO
Kuttin: Poleti so šport z...
VIDEO
Več kot 13.000 gledalcev...
VIDEO
Robert Kranjec že 200-kra...
VIDEO
Planica navdušila, Domen...
VIDEO
Schlierenzauer poletel 25...

Dodaj v

"Schlieri": Z drugačno krivuljo se lahko pristane tudi pri svetovnem rekordu

Kranjec prvi z 200 skoki čez 200 m
22. marec 2018 ob 16:01
Planica - MMC RTV SLO

Že s četrtkovimi kvalifikacijami je Planica navdušila. Gregor Schlierenzauer je z 253,5 m izenačil svetovni rekord, a je podrsal, na tekmo pa se je prebilo kar deset slovenskih letalcev.

Vendar pa, čeprav bo na petkovem štartu med 40 letalci kar četrtina ljubljencev domačega občinstva, v slovenskem taboru s kvalifikacijsko serijo ne morejo biti popolnoma zadovoljni. Brez tekme sta namreč ostala Domen Prevc in Tilen Bartol – ob njima je izpadel še Nejc Dežman –, ki sta bila pred planiškim koncem tedna četrti in 13. v seštevku poletov. Medtem ko je Bartol molče odvihral skozi mešano cono, pa je najmlajši izmed bratov Prevc – druga dva sta si izborila nastop – razočaran spregovoril o svojih poletih. V Planico je namreč prišel z izvrstno popotnico, saj je bil v nedeljo v Vikersundu četrti.

S tem izpadom je izgubil možnost za visoko uvrstitev v razvrstitvi poletov, ni bil pa edina žrtev zahtevnejših razmer ob koncu kvalifikacij, ko se žirija na to ni pravočasno odzvala. Od najboljših 13 iz specialnega seštevka poletov jih je izpadlo kar pet, poleg obeh Slovencev med drugim tudi zdajšnji svetovni prvak v poletih Daniel Andre Tande, ki je v tej razvrstitvi še mesto pred Domnom, obenem pa je tretji tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Medtem ko si je Bartol s 24. mestom zagotovil nedeljsko tekmo, pa je brez možnosti boja za najboljših 30 v svetovnem pokalu, za kar mu manjka le sedem točk, ostal Prevc.

Vseeno pa še ni dokončno končal sezone, saj je glavni slovenski trener Goran Janus povedal, da še ostajata v boju za mesto na sobotni ekipni tekmi. Zadnjo soboto sta na primer letela na moštveni preizkušnji v Vikersundu, kjer se je Slovenija prvič v tej zimi povzpela na oder za zmagovalce, ko je bila tretja. V petek ju zdaj čaka naloga predskakalcev. "Da imamo deset skakalcev na tekmi, je odlično, a v tistem zaključku bi morala žirija nekoliko počakati na malce boljše vetrovne razmere. Škoda, saj je to ena veriga, ki se podre še za nedeljsko tekmo, a tako pač je. V petek nas čaka tekma, na kateri se bo treba boriti. Tilen in Domen bosta predskakalca, da imam pregled za ekipno tekmo," je povedal Janus.

Schlieri podrsal pri rekordni daljavi
Dan, ki je v Planici tradicionalno namenjen otrokom, so zaznamovali tudi dolgi poleti, še posebej pa je izstopal kvalifikacijski poskus Schlierenzauerja. Nekoč najboljši skakalec na svetu, ki so ga v zadnjih letih od vrha oddaljile poškodbe, je izkoristil ugodne razmere in poletel kar 253,5 m, s čimer je izenačil svetovni rekord rojaka Stefana Krafta iz lanskega Vikersunda. Vendar Avstrijec na Letalnici bratov Gorišek ni zdržal na nogah in je podrsal. Bil je tudi dva metra daljši kot lani Poljak Kamil Stoch, letošnji zmagovalec svetovnega pokala, ki je ob novem planiškem rekordu prav tako podrsal, a so daljavo sodniki priznali.

"Bilo je neverjetno. Občutki v zraku so bili res posebni in vedno je izjemno, ko letiš zelo daleč. Ne zgodi se pogosto, da kdo leti prek 250 m. Res je bilo super. Bil sem zelo visoko. Čutil sem, da gre daleč, potem pa sem se s smučmi boril z zrakom, da nisem padel. Ni bilo lahko pristati, a z drugačno krivuljo leta se da pristati tudi tej pri novem rekordu. Svetovnega rekorda seveda ni lahko postaviti. Potrebuješ precej sreče, a za moje srce in dušo je to neverjetno," je povedal rekorder svetovnega pokala s 53 zmagami, ob tem jih ima kar 14 v poletih, s čimer je tudi prepričljivo najboljši. Njegov najbližji zasledovalec Peter Prevc je na letalnicah slavila sedemkrat.

Semenič zaostal le za Forfangom
Sicer je bil v kvalifikacijah najboljši Johann Andre Forfang. Norvežan je dvakrat poletel 241,0 m, s čimer je imel tudi najdaljšo daljavo serije za trening, kjer pa je bil najboljši Stoch. Forfang je s tem tudi v vodstvu seštevka nove nagrade planica7, kjer je drugi Anže Semenič, ki se je v kvalifikacijah izkazal z 234,0 m. Potem ko je prvič v karieri zmagal v Zakopanah, je z olimpijskimi igrami krivulja njegovih rezultatov strmo padla. Na turneji Raw Air je imel ogromno težav, razočaral je tudi na vikersundski velikanki, toda že s prvim planiškim poletom, ko je na treningu zmogel 236,0 m, je dokazal, da je pod Poncami pravi.

"Res sem si oddahnil. Tisto na Norveškem preprosto ni bilo nič. Pred Planico sem si rekel, da vidimo, kaj bo, in na srečo sem naredil dva dobra skoka. V kvalifikacijah Vikersunda skok sploh ni bil tako slab, a sem imel smolo z razmerami, nisem bil suveren čez prelet, ko sem malo počakal smučko, in se ni izšlo. Tokrat sem vse skupaj v počepu nastavil nekoliko višje in je šlo lepše z mize. Od Willingena, kjer je bilo zelo dobro, se nisem našel. Šel sem bolan na Raw Air in skupaj z utrujenostjo ter slabimi skoki se je vse nabralo, Ko gre enkrat navzdol, gre res močno. Sem pa vesel, da sem pred domačim občinstvom, če ne drugače, naredil vsaj ta dva dobra skoka. Imam še nekaj težav, a sem zelo užival," je misli strnil najboljši Slovenec v četrtek.

Kranjec prvi z 200 skoki čez 200 m
Poseben mejnik je dosegel slovenski specialist za polete Robert Kranjec, ki je v Planici že dvakrat zmagal. Po težki sezoni, ko se je vračal po izgubljeni zimi zaradi operacije in ko ni dobil veliko priložnosti, hkrati pa tudi še ni osvojil točk svetovnega pokala, je v Planici na treningu in v kvalifikacijah poletel 211,0 in 238,0 m ter tako 200. v karieri preletel čez nekoč magično mejo 200 m. To mu je uspelo prvemu na svetu. "Če ne drugega, sem letos vsaj v tem najboljši," je nekoliko v šali na začetku dejal izkušeni skakalec in dodal: "Pri prvem skoku sem se samo zapeljal in sploh nisem vedel, kje sem in kaj se dogaja. Želel sem videti, kje sem, saj tudi doživeti hitrost 100 km/h po tolikem času ni kar tako. V drugem sem nekoliko dodal. Bistveno bolj sem odskočil, a so v prvem delu še rezerve, kar bom skušal dodati v petek. Zelo sem užival. Za zdaj gre, kot sem si zamislil. Vesel sem, da sem tudi z napako šel tako daleč. Ko se bom še bolj sprostil, bo šlo še lažje."

Kranjec je zasedel 21. mesto. Poleg njiju s Semeničem so se na tekmo uvrstili še Jernej Damjan, ki je bil 14., 16. Jurij Tepeš, 25. Peter Prevc, 28. Tomaž Naglič, 32. Anže Lanišek, 37. Cene Prevc, 38. Žiga Jelar in 40. Bor Pavlovčič. Tako kot Kranjec ima za sabo težko zimo tudi Tepeš, ki je prav tako pod Poncami že dvakrat zmagal. Tudi on je potrdil, da je še vedno odličen letalec, ko je pristal pri 229,5 in 235,5 m. Pri obeh skokih je v znak zadovoljstva dvignil roki: "Kot sem napovedal, sem šel na velikanko popolnoma neobremenjeno. Želel sem si takega nastopa in se je izšlo. Zdaj bo v petek zame samo veliko lažje. Je še kar nekaj rezerv. Od 100 m naprej delam zelo dobro, sem močnejši kot drugi, z mize pa naredim še preveč napak, da bi bil lahko višje. Vseeno so občutki izvrstni. Celo leto sem treniral in čakal na to. Samo leteti sem si želel in tudi če bi zaključil s takima poletoma, bi bilo dovolj. Po tem dnevu lahko naredim en zaključek, saj vidim, da nisem tako slab, kot sem morda sredi sezone že mislil, da sem. Vsaj na velikankah sem tudi s slabšimi skoki blizu."

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
seven7
# 22.03.2018 ob 16:36
Kranjec legenda. Pomoje bi skočil še čez 10 let čez 200m brez treninga.
konjice
# 22.03.2018 ob 16:26
Dejstvo je, da se bo svetovni rekord prej ali slej vrnil v Planico. Edino vprašanje je kdaj. Upam, da že letos. Planica kraljica!
Voly
# 22.03.2018 ob 16:27
Včeraj sem napovedal, da bi se lahko vsaj 10 naših uvrstilo na tekmo in to se je tudi zgodilo. No, moralo bi se jih kar neverjetnih 12, vendar je to preprečila žirija, ki je povsem brez občutka, saj mislijo, da zadnjim desetim ne smejo podaljšati naleta, tudi če so razmere izjemno slabe. Vsak laični gledalec je videl, da je nekaj narobe, žirija pa je gledala stran, res ne vam ali namerno ali pa so tako... ne upam si napisati, saj bom zbrisan.
Schliri pa je dokazal, da še ni pozabil leteti, čeprav je še prejšnji vikend izgledal povsem nebogljen. Priletel je preveč z višine (kot recimo Bartol dve leti nazaj pri 252 metrih), sem prepričan, da če bi namesto njega v tistem momentu skočil Johanssen, bi imeli nov rekord, kajti on vedno na koncu vleče tik nad skakalnico in potem je seveda lažje pristati.
Belphegor
# 22.03.2018 ob 16:53
kakorkoli gledamo super moštven uspeh, ampak prav pri vrhu je pa samo eden.

grosu in boleku pa samo - lol. uničila morda najboljše kvalifikacije v zgodovini.
Slovenc122
# 22.03.2018 ob 16:46
Kranjec in Tepeš nekje v rangu Damjana.
Torej nista slaba, ne vem zakaj ju letos niso uvrstili na nobeno tekmo ?!
Tepeš in Kranjec sta zaradi nenastopanja na svetovnem pokalu izgubila službi na policiji, ter vrakršen vir finančnih stredstev za naslednjo leto. Ni fer do takšnih šampionov.


Sem že prej omenil, pa bom še tu. Tako Kranjec kot Tepeš sta nastopala v celinskem pokalu, kjer pa sta komaj prihajala do točk, občasno kakšne stopničke. Če bi Damjan tam nastopal bi zmagoval skoraj vsako tekmo, tako pa sta lahko tu v njegovem rangu ker je pač Planica, kjer pa še nisem videl slabega poleta Kranjca ali Tepeša.
jaz jaz
# 22.03.2018 ob 17:59
@fotrM
sej se hecaš?
bog ne daj, da se še v Planici spomnijo kkšnega inovativnega kota snemanja. letos je bilo tega inovativnega pristopa dovolj, izkazal se je za poraznega. iz Planice so bili vedno eni najboljših posnetkov, tko da manj kot spreminjajo, bojlše bo.
saboles
# 22.03.2018 ob 16:56
Športni vikend je zajebal tale naš temperamentni Gros.
Zdaj je še Janusa zmedel ne ve katerega bi dal v soboto na ekipno tekmo. Zajebu je cel vikend. Grrrrrrooooooozzzzzzznnnnnooooo!
Bregas
# 22.03.2018 ob 16:25
To sem že prej hotel napisati tistim, ki trdijo, da se v Planici ne da pristati pri 260 m: Šlirec je imel preveč višine in je skrajšal let in posledično padel nekaj metrov navzdol, zato tega ni zdržal. Preprosto je imel previsoko zaletišče za tako dobre razmere. Če bi bil nižje in bi komaj prilezel do te daljave, bi zlahka pristal. Jasno se je videlo, da nekateri pri 230 pristajajo tako mehko, kot bi pristali pri 180, ker so se lepo enakomerno priplazili do tam.
Strokovnjak
# 22.03.2018 ob 16:12
Njegov najbližji zasledovalec Peter Prevc je na letalnicah slavila sedemkrat.

LOL
Awesomeness
# 22.03.2018 ob 16:23
TJ tale članek je pa res zmazek. Oprostite!
davide
# 22.03.2018 ob 17:41
Lahko bi sestavili 2 ekipi za soboto..... konec koncev ta možnost obstaja recimo v smučarskih tekih
cartekmedo
# 22.03.2018 ob 16:40
Tudi mene je razveselil 200. polet Kranjeca.
evo9
# 22.03.2018 ob 19:15
Dejstvo je,če bodo jutri razmere na letalnici vsaj približno enaka za vse,bo tudi realna slika drugačna kar se tiče Kranjca,Tepeša,Pavlovčiča,Nagliča,Je
larja.Ta loterija danes z vetrom in z zaletiščem je naredila svoje,lepo se vidi po rezultatih....sploh pa recimo primerjava Kranjec z 238m na 21 mestu,Freitag pa z 213 na 5 mestu.
urosh444
# 22.03.2018 ob 19:11
zdaj je žirija videla, da če bodo skakali s previsokega naleta pade rekord in se le ta vrne nazaj kamor tudi spada. zato pričakujem v naslednjih treh dneh zelo konservativno žirijo in trud na vse pretege, da ne bi kdo preskočil 240 m. Po Planici bomo pa spet poslušali, kako je varnost na prvem mestu. Videli smo, da se da iti povsem normalno tudi do svetovnega rekorda, le še malce več sreče potrebuješ pri pristanku.
Zdejkapopi
# 22.03.2018 ob 18:07
Ta sport ni enakopraven, ker ni kvot za moske in zenske
REsnica
# 22.03.2018 ob 19:32
Krivit Grosa (za odločitev žirije) samo dokazuje da nimate pojma kako poteka sprememba naletnega mesta.

Se tudi jaz bojim, da bomo gledali ta vikend polete max do 130-140m, pa še ti bodo razlog za nižanje zaleta.
Najdaljsa poleta tega vikenda napovedujem prav jutri našima predskakalcema domnu in bartolu....če ne bo tudi ta užitek prepovedan.

Seveda je varnost pred svetovnim rekordom, ampak kdaj se je nazadnje kdo ( v planici in drugod) poškodoval zaradi previsokega zaleta?
Recimo v vikersundu.....?
Bolek
# 22.03.2018 ob 17:23
Običajno ne kritiziram dela žirije, a se mi zdi, a je tokrat naredila dve veliki napaki:
- kvalifikacije je začela z previsokega naleta, zato so prvi na vrsti imeli tako dolge skoke. To sta dobro izkoristila Tepeš in Kranjec.
- potem je pa za zadnjih 10-15 skakalcev prepozno zvišala nalet in so najboljši imeli zelo kratke polete. Morali bi takoj, ko se je veter obrnil zvišati nalet, pa ga niso.

Žirijo je pač bilo strah, da bi se kdo polomil. Ne pa pozabit, da je odgovornost žirije zelo velika.
Le Courage
# 22.03.2018 ob 17:12
Včeraj sem napovedal, da bi se lahko vsaj 10 naših uvrstilo na tekmo in to se je tudi zgodilo. No, moralo bi se jih kar neverjetnih 12, vendar je to preprečila žirija, ki je povsem brez občutka, saj mislijo, da zadnjim desetim ne smejo podaljšati naleta, tudi če so razmere izjemno slabe

Roko na srce, Pavlovčič in pa verjetno tudi Cene in Jelar ne bi prišli na tekmo, če bi imeli najboljši kolikor toliko normalne pogoje...
Slovenc122
# 22.03.2018 ob 17:03
Celo leto sem treniral in čakal na to.

Nekako me tale stavek ne preseneča pri Juriju.
forest9
# 22.03.2018 ob 16:47
Res? Bi pa ja naredila kaj več obveznosti, ki jih imata do policije (mislim, da je Tina imela neke tečaje) in obdržala to službo. Saj na evropskem pokalu sta pa tako nastopala...
Bolek
# 22.03.2018 ob 18:27
saboles, # 22.03.2018 ob 18:01
Ne vem kako jim ideja, da je Robi dobil 5*20, če je pa skočil v nočno posodico.
------
Imaš prav, prave Robijeve ocene so:
17.5 17.0 16.5 18.0 19.0
dejsi
# 22.03.2018 ob 17:59
Žirija bo jutri enega predtekmovalca spustila s previsokega zaleta.
FallenLeah
# 22.03.2018 ob 17:35
Brez Domna in Tilna bodo slovenske uvrstitve dost slabše, lahko bi imeli tri med deset, zdaj bo med deset Pero, Damjan in Semenič pa do 15, ostali pri repu.... Stopničke pa čau bau, razen če se Kranjcu spipa...Tepešu se po moje ne bo vsralo. Odvisno tudi, kako bo pihalo...

Se mi je pa žirija danes popolnoma zamerila.
buckeee
# 22.03.2018 ob 17:23
ekipna tekma..brata prevc, semenič, kranjec, tepeš, bartol, damjan....zdej se pa odloči...vsi znajo leteti daleč :D
Voly
# 22.03.2018 ob 17:15
Le Courage@
Ja, res je, se strinjam s tabo, vsaj Pavlovčič in Jelar na tekmo ne bi prišla in tako bi jih imeli z D.Prevcem in Bartolom spet 10. C. Prevc pa je prišel na tekmo že na račun Wellingerja, ki pa je skakal še v dobrih razmerah, a mu je forma povsem padla.
Heisenberg
# 22.03.2018 ob 16:38
Mogoče lahko naredi rekord, samo med prvih 5 zaradi drkanja naleta še vedno ne bo. Vsaj danes bi bilo tako. No, samo da je "pošteno" za vse.
mat
# 22.03.2018 ob 16:35
Nemci in večina Avstrijcev ima visoko krivuljo leta in bi zelo težko pristala pri rekordu.
psihorok
# 22.03.2018 ob 19:00
Zelim si da tako Tepez kot Kranjec jutri poletita med 10 in tako jasno Janusu pokazeta kdo mora na ekipno tekmo v poletih.
Na pou Slovenc
# 22.03.2018 ob 17:48
No a ni to zanimivo da svetovnega nima ne slovenci ne norvežani, ampak 2 avstrica, no ja Schliri je podrsal, a kljub temu :)

Zdj pa dilema kdo od nasih na ekipni, najbolj fer bi bilo kot v smučarskih tekih kjer ima ena drzava 2 ekipi, se prav Slovenija1 Slovenija2 :)

Težka bo, sam jst bi dal
Robi Kranjec
Anze Semenic
Domen Prevc/Tilen Bartol
Pero Prevc
alcatraz
# 22.03.2018 ob 17:28
Bolek, problem je bil veter ki je v sekundi spremenil smer iz vzgonca v hrbet. in na to žirija ni prav odreagirala!
vombat98
# 22.03.2018 ob 23:46
Seveda robi in jura nimata nikakršnih možnosti jutri, ker sta na začetku št. liste, ker ta absurd traja že 10 let, več kot skočiš, bolj si oškodovan, ker bodo bolj znižali nalet in če bi vstrajal vzgonc, bi bil robi še slabše uvrščen, ker bi sigurno prišli na zalet št. 2 in bi že z 206m prehiteli robija
Goofybp
# 22.03.2018 ob 19:38
Pa nazadnje pomojem Ahonen v Planici pri 240. Takrat bi res pristal na ravnem, če ne bi moral resno skrajšat poleta.
Le Courage
# 22.03.2018 ob 18:04
@Voly

C. Prevc pa je prišel na tekmo že na račun Wellingerja, ki pa je skakal še v dobrih razmerah, a mu je forma povsem padla.

Tudi Zyla bi verjetno v bolj ugodnih razmerah prišel na tekmo, v kvalifikacijah ni bil dosti za Bartolom.
dejsi
# 22.03.2018 ob 17:50
Robi - car si. Slovenija je s tabo!
rdeca caplja
# 23.03.2018 ob 00:18
Zadnjo soboto sta na primer letela na moštveni preizkušnji v Vikersundu, kjer se je Slovenija prvič v tej zimi povzpela na oder za zmagovalce, ko je bila tretja.

Takih novinarjev ne rabi nobeden.
aaa
# 23.03.2018 ob 08:33

Bregas

To sem že prej hotel napisati tistim, ki trdijo, da se v Planici ne da pristati pri 260 m: Šlirec je imel preveč višine in je skrajšal let in posledično padel nekaj metrov navzdol, zato tega ni zdržal.


In na podlagi česa si zaključil, da se da pristati pri 260m? Šnicl tega ni rekel.
Na pou Slovenc
# 22.03.2018 ob 20:02
saboles

Reasnica se je zatipkal namesto 240 140,upam da si razbral iz posta
jaz jaz
# 22.03.2018 ob 19:51
REsnica

verjetno si mislil 230m ne pa 130m?
Bolek
# 22.03.2018 ob 17:51
Tukaj je kompletna tabela rezultatov kvalifikacij:

http://medias2.fis-ski.com/pdf/2018/JP/3091/2018JP3091RLQ.p
df

vinklj.kugla
# 22.03.2018 ob 17:39
upam da bo jutri veter enakomeren čez celo tekmo in da nebo spreminjanja naletov. pa da vidmo kdo bo najdlje letel!
Bokisan
# 23.03.2018 ob 14:01
psihorok
# 22.03.2018 ob 19:00
Zelim si da tako Tepez kot Kranjec jutri poletita med 10 in tako jasno Janusu pokazeta kdo mora na ekipno tekmo v poletih.


Tepeš na ekipni tekmi po navadi odpove...
miran kač
# 23.03.2018 ob 10:16
Robi ni prav nič skočil v nočno posodico (kakšne izraze uporabljate) , je pa res da ni bil miren v letu in telemark je bil zelo neizrazit : poglejte si prevčev skok248 m ispred 2 let,ta pa je bil telemark za 10. LP M
aaaaahaaaa
# 22.03.2018 ob 22:56
'NORCI' kapa dol :)
nikagaja
# 22.03.2018 ob 20:32
tole danes je pa bil cisti kiks voditeljev tekme. tekmo bi morali ponoviti.
fc11
# 22.03.2018 ob 18:06
seveda bi pristal na nogah oz bise obdrzal. Ce pogledate pocasen posnetek se vidi da je skrajsal polet,ker se je spustil s parih metrov. Drugace bi slo na cca255-256m
Hijena
# 22.03.2018 ob 16:22
Komaj čakam športni vikend in želim, da bi se naši čimbolje odrezali!
Po koncu sezone pa upam, da pride do zamenjave trenerja!!!
saboles
# 22.03.2018 ob 18:17
Domna je danes žirija prikrajšala za dve tekmi. Bravo gros, pojdi rajši zraven poljaku navijat pa čutarico v roki držat. Skoke v planici pa pusti, pa naj drugi vodijo, ker kaj takšnega ni sposoben nobeden narediti.
urosh444
# 22.03.2018 ob 17:37
v Planici itak vsi pristajajo z visje visine, ker je ze letalnica taka. To ni Vikersund kjer se lahko prvih 100 m skoraj dotikas tal, potem pa postavis svetovni rekord.
veza
# 22.03.2018 ob 21:48
nikagaja
# 22.03.2018 ob 20:32

tole danes je pa bil cisti kiks voditeljev tekme. tekmo bi morali ponoviti.

Pavlovčič se s tem ne strinja
Voly
# 22.03.2018 ob 17:10
Po moje se je Janus za sobotno ekipno tekmo že odločil za P.Prevca, Damjana in Semeniča, jutri pa bo prišel v ekipo še boljši od Bartola in D. Prevca, ki bosta prav zato letela kot predskakalca. O Kranjcu ali Tepešu pa mislim, da sploh ne razmišlja.
Izbor
Svetovni pokal v nordijskem sm ...
link
Bine Norčič
7
26. marec 2018 ob 09:03 Na začetku mojega delovanja z ekipo ZDA smo imeli kar velike težave. Niso bili popolni profesionalci, le redko so se v kvalifikacijah uvrstili na tekmo.
Več novic ...
Planica - tekmovanje v smučar ...
link
Razočarani Domen Prevc: Žirija bi lahko malce počakala
93
23. marec 2018 ob 06:31 Glede na zadnjo tekmo v Vikersundu je morda celo kot glavni slovenski adut v Planico prišel Domen Prevc, a je nastope na posamičnih tekmah pod Poncami končal že v kvalifikacijah.
Več novic ...
Kazalo