Slovenski skakalci so znova stopili na najvišjo stopničko. Foto: Arhiv OKS
Slovenski skakalci so znova stopili na najvišjo stopničko. Foto: Arhiv OKS
Mladi slovenski olimpijci do novih kolajn

svojila alpska smučarka Meta Hrovat.

Slovenski skakalci so bili po zlatem torku Pavlovčiča in Klinčeve ter petem mestu kombinatorca Vrhovnika glavni favoriti mešane ekipne tekme.
To vlogo so tudi upravičili. Vodili so že po prvi seriji in na koncu slavili z naskokom 34 točk pred Nemčijo.

Klinec: Lepo je pogledati lestvico
"Po posamični tekmi sem vedela, da imamo dobre možnosti za takšne uvrstitve, ki jih tukaj dosegamo. Jutri je še ena tekma, tako kot je Vid že nekajkrat danes povedal, nismo še vsega pokazali. Vsak se je moral skoncentrirati na svojo nalogo, vsak je prispeval svoj delež k tej zmagi. Sem bila kar zadovoljna po prvem skoku, malce sem bila sicer še zgodnja, v drugo sem hotela malo preveč, pa mi ni ravno uspel skok. Ni kaj. Na koncu nam je uspelo, zmagali smo še vedno z veliko prednostjo, so pa še rezerve, je kar prav, da so," je dejala 17-letna Ema Klinec iz Poljan nad Škofjo Loko. "Vidi se, da imamo Slovenci zdaj res super pogoje, to se kaže od skakalcev, skakalk, zdaj še kombinatorci prihajajo, res je lepo pogledati na rezultatsko lestvico, ko je Slovenija na vrhu," je še dejala obetavna skakalka, s še drugim zlatom okrog vratu ter drugo plišasto maskoto, risom Sjoggom (Sneg), ki jo dobijo ob uvrstitvi na stopničke.

Bronasta Hrovatova presrečna
Hrovatova je bron osvojila v slalomu. Zmagala je Švicarka Aline Danioth, druga je bila Kanadčanka Ali Nullmeyer (+1,59), Hrovatova pa je na tretjem mestu zaostala 2,65 sekunde. "Občutki so super, sploh ker mi tri tekme pred tem niso ravno uspele in sem bila kar malo neučakana. Slalom ni moja disciplina, ampak se mi je nekako v redu 'poklopilo' in sem zadovoljna s tretjim mestom. Proga je bila super, bila je precej težka postavitev, ampak danes je bila, kot kaže, zame zelo v redu," je bila presrečna 17-letna Hrovatova, ki je v svojem veleslalomu pristala tik pod stopničkami na nehvaležnem četrtem mestu.
Slovenci so se na igrah, kjer sodelujejo športniki, stari od 15 do 18 let, okitili že s petimi medaljami. V posamični preizkušnji skakalcev sta slavila Klinčeva in Pavlovčič, bronast pa je bil Tit Štante v preizkušnji deskarjev v snežnem žlebu.

Mladi slovenski olimpijci do novih kolajn