Zaradi prekratkega roka za vložitev predsedniških kandidatur, bo Smučarska zveza Slovenije naslednika Tomaža Lovšeta izbirala šele 26. septembra. Foto: Sandi Fišer
Zaradi prekratkega roka za vložitev predsedniških kandidatur, bo Smučarska zveza Slovenije naslednika Tomaža Lovšeta izbirala šele 26. septembra. Foto: Sandi Fišer

Skupščina, v nasprotju s prvotnimi napovedmi, ne bo volilna. Predstavniki društev in klubov bodo na skupščini med drugim obravnavali programske cilje in načrte disciplin za sezono 2012/2013.

Na dnevnem redu skupščine bo tudi obravnava finančnega poročila za minulo sezono in finančnega načrta za novo sezono.

Smučarska zveza Slovenije bo o novem predsedniku, ki bo zasedel izpraznjeno mesto po nepreklicnem odstopu Tomaža Lovšeta zaradi dogodkov na zdaj že razvpitem kongresu Mednarodne smučarske zveze v Južni Koreji, odločala šele konec septembra.

Prekratek rok za vložitev kandidatur
Na opozorilo klubov, da je rok za vložitev kandidatur prekratek in neprimeren, je izvršilni odbor zveze sprejel sklep, da se podaljša rok za vložitev kandidatur za novega predsednika krovne nacionalne smučarske organizacije do 14. septembra. Volilno skupščino so na podlagi tega dejstva sklicali 26. septembra. Izvršilni odbor je zaradi tega z dnevnega reda skupščine umaknil točke, ki zadevajo postopke volitev novega predsednika in razrešitve starega.

Izvršilni odbor se je za spremembo odločil dan pred iztekom roka za vlaganje kandidatur za novega predsednika zveze. Do imenovanja novega predsednika po pooblastilu izvršilnega odbora naloge predsednika opravlja Enzo Smrekar, eden izmed dveh podpredsednikov zveze, sicer izvršni direktor v hrvaški skupini Atlantic Grupa in član uprave družbe Droga Kolinska.