Rok Flander je bil na prvi tekmi sezone najboljši Slovenec. Foto: EPA
Rok Flander je bil na prvi tekmi sezone najboljši Slovenec. Foto: EPA

Flander je zasedel sedmo. Nekdanji svetovni prvak je izpadel v četrtfinalu, izločil ga je Roland Fischnaller, ki je imel najboljši čas kvalifikacij.

Za Roka Marguča (14. mesto) je bil v osmini finala usoden Švicar Nevin Galmarini.

32-letni Prommeger je slavil osmo zmago kariere na tekmah svetovnega pokala. Drugo mesto je osvojil Avstrijec Lukas Mathies, tretjega pa Američan z ruskim potnim listom Vic Wild.

"Z uvrstitvijo nisem ravno zadovoljen, saj danes, navkljub temu, da so bili pogoji perfektni, nekako nisem uspel pokazati tega kar znam. Zdelo se mi je, da je to en tak dan, ko stvari enostavno ne stečejo, tako da se ne počutim najbolje. Nov sistem startnih vrat, ki se odprejo proti tlom, so po domače rečeno 'trotlziher', saj nihče več ne more narediti napake. Bolj so mi bila všeč prejšnja, pri katerih si s tveganjem lahko nekaj pridobil, zdaj pa pač samo štartaš. Zdaj bom imel malo premora za počitek, potem pa sledijo priprave na svetovno prvenstvo. Še pred tem bomo imeli v Bad Gasteinu dve tekmi, kjer računam, da lahko izboljšam to sedmo mesto," je povedal Flander.

Preostali slovenski deskarji so izpadli v kvalifikacijah. Izidor Šušteršič je imel 19. rezultat, Žan Košir 20., Jernej Demšar 28. in Tim Mastnak 31.

V ženski konkurenci je imele Slovenije dve predstavnici: Gloria Kotnik je osvojila 26., Iva Polanec pa 44. mesto.