Zimski športi

Poudarki

  • Pogovori s Petkom še potekjo
Robert Kranjec
Slovenske smučarske skakalce (na fotografiji Robert Kranjec) bo v prihodnji sezoni vodil Goran Janus. Foto: EPA
       Dogovor je, da se predlaga Gorana Janusa, da bi vodil A-ekipo skupaj z Nejcem Frankom in Janijem Grilcem, ter da se pogovarjamo z Igorjem Medvedom o prevzemu mesta glavnega trenerja B-reprezentance ter z Gorazdom Pogorelčnikom za prevzem mesta trenerja mladinske ekipe.       
 Ljubo Jasnič, predsednik odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo
VIDEO
Skakalce bo vodil Goran Janus

Dodaj v

Slovenske "orle" bo v prihodnji sezoni treniral Janus

Odbor sprejel odstopa Zupana in Petka
10. maj 2011 ob 20:27
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo se je na torkovi seji odločil, da bo za novega glavnega trenerja slovenskih smučarskih skakalcev predlagal Gorana Janusa.

Odbor se je v torek popoldne sestal na sedežu SZS-ja v Ljubljani in razpravljal o finančnem načrtu, pozornost pa so namenili tudi trenerskim kadrovskim okrepitvam po odstopu dosedanjega glavnega trenerja A-reprezentance Matjaža Zupana in športnega direktorja za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Francija Petka, ki sta nepreklicno odstopila ob koncu sezone svetovnega pokala. V smučarskih skokih se tako pred novo sezono obeta nekaj kadrovskih rošad.

Odbor z obžalovanjem sprejel Zupanovo in Petkovo odločitev
"Odbor sem seznanil s pismom, v katerem Zupan navaja razloge, zakaj ne želi več sodelovati in voditi A-ekipe, ter v katerem Petek pojasnjuje, da ne bi želel več biti strokovni vodja. Odbor je z obžalovanjem sprejel njuno odločitev. Ni nam preostalo drugega, kot da razmišljamo, kako zdaj naprej," je dejal predsednik odbora Ljubo Jasnič. Dodal je: "Dogovor je, da se predlaga Gorana Janusa, da bi vodil A-ekipo skupaj z Nejcem Frankom in Janijem Grilcem, ter da se pogovarjamo z Igorjem Medvedom o prevzemu mesta glavnega trenerja B-reprezentance ter z Gorazdom Pogorelčnikom za prevzem mesta trenerja mladinske ekipe."

S Petkom potekajo pogovori
Odbor je Jasniča pooblastil tudi za sklenitev novega dogovora s Petkom o njegovem nadaljnjem sodelovanju z reprezentanco v smučarskih skokih. "Z njim bi se skušali dogovoriti, da bi projekte, ki jih je postavil - gre zlasti za šolo mlajših kadrov -, izpeljal do konca, torej do leta 2014. Bomo videli, kako se bo Franci odzval na to ponudbo," je še dejal Jasnič. Odbor bo tudi predlagal, da Primož Triplat in Matjaž Triplat še naprej opravljata naloge trenerjev za nordijsko kombinacijo in ženske A-reprezentance v skokih.

Trenersko zasedbo bo dokončno potrjeval zbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, pred tem pa bodo kandidati morali pripraviti programe in jih predstaviti odboru, ki se bo pred sejo zbora še enkrat sestal.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
zerorez
# 10.05.2011 ob 20:38
Zamenjajo se trenerji, skakalci, ... samo Ljubo Jasnič vedno ostaja.
alekst
# 10.05.2011 ob 20:33
Upam, da bodo rezultati uspešni.
Gremo orli naslednjo sezono poletite med gore
veeert
# 10.05.2011 ob 21:14
Bog nam pomagaj ...
žamot
# 10.05.2011 ob 20:43
Janus??
hmmmm
panther
# 10.05.2011 ob 20:35
To je pa dejanje iz obupa in korak v smer, ko se A-reprezentanca sploh ne bo več uvrščala na tekme. Dajte raje funkcionarjem pobrat mastne zaslužke in investirat v enega priznanega (tujega) trenerja. Smučarski skoki so slovenski nacionalni šport in prav nobene potrebe ni, da bi morali iti po poti slovenskega alpskega smučanja. Imenovanje Janusa pa žal pomeni prav to.
hero
# 13.05.2011 ob 11:30
Absolutno podpiram odločitev. Argument da Janus ni primeren zato ker ni imel uspehov kot skakalec je pa butast. Preprosto - tisti komur je šlo vse po maslu, ne ve, s kakšnimi problemi se srečujejo tisti s težavami. V takih primerih jih skakalce bolje razumejo tisti slabši, ki so imeli take probleme.
Sami reprezentanti so mi povedali, da je Janus zelo dober za treniranje na skakalnici, je pa slab pri kondiciji, tega se tudi sam zaveda, zato bosta pomembno vlogo imela tudi pomočnika Grilc in Frank.
cintaelu
# 10.05.2011 ob 23:23
kje pa pise, da je lahko dober, odlicen sportnik, tudi dober trener....drugace pa srecno v novo sezono, zalostno je, da nikoli ne obdrzimo, no, takole, investiramo v dobrega trenerja, poskrbimo za pogoje ter nato tudi to, da ne bo menjave vsako sezono ali vsako drugo, saj se fantje niti navaditi ne morejo, ko pride ze drugi,,,
bob
# 12.05.2011 ob 17:56
A ni Janus treniral B reprezentanco, ki je letos bila zelo uspešna? No pustimo ga naj v miru dela in upan na uspeh.
Wasabi
# 11.05.2011 ob 10:03
g33ky_fr34k
kaj je tak težko pripelat Heinza Kuttina, Steierta, Schodlerja al pa kakega trenerja B reprezentance iz Norveške, finske al pa Nemčije, Avstrije, mogoče celo trenerja mladinske reprezentance iz teh tujih držav???

Janusova B ekpa je v pretekli zimi pospravila B ekipe iz Norveške, Finske, Nemčije, Avstrije kot za šalo. Janus je edina naravna rešitev z nastalo vrzel na mestu trenerja A ekipe. Še vseeno je bil Janus bistveno boljši skakalec, ko je bil kakšen Mourinijo nogometaš. Ampak to spoh ni važno. Najboljši trenerji po navadi niso bili najboljši tekmovalci.
robertvo
# 10.05.2011 ob 22:29
S tujimi trenerji imamo same dobre izkušnje. Samo v zadnjem obdobju sta Ari Peka in Koch poskrbela za celo vrsto dobrih rezultatov (sem pa tja je komu uspelo priti med 30). Glede na dogodke v prejšnji zimi je Janus edina logična izbira. Rezultati B ekipe so presegli pričakovanja.
Rdeča zvezda
# 10.05.2011 ob 20:48
Najprimerneji kandidat za trenerja A je Grilc Jani, ki se je dobro dokazal z delom v klubu, ima največ izkušen, poleg tega pa e dovolj pameten, da mu zveza (beri Jasnič) ne bo srala po glavi. Na zgornji sliki poleg Judeža pa ni Janus, kot je pod sliko napačno napisano. Imam izkušnje z vsemi navedenimi in mislim, da je Janus najslabša izbira, gre za trenerja brez vizije in z zastarelimi metodami dela.
zarman
# 11.05.2011 ob 11:48
Kategorično zavračanje Janusa za trenerja je butasto. Dajte mu priložnost, da pokaže, kaj zna in kaj zmore narediti iz naših orlov. Lanski rezultati celinskega pokala so bili več kot odlični in ne vidim prav nobene potrebe, da že v naprej "seremo" po njem. Da se ne boste tisti, ki sedaj pljuvate čez kakšno leto prekleto vgriznili v vaše dolge in nabrušene jezike. Prav tako pa sem sam mnenja, da je počasi napočil čas, da se zamenja sicer zame zelo dober in uspešen trener Matjaž Zupan. Dajmo priložnost in čas novemu trenerju, saj je tudi Kojonkoski nekdaj potreboval svojo prvo!
Jolbe
# 11.05.2011 ob 09:24
Ko prebiram tele komentarje, vidim, da očitno velika večina komentira te članke kar malo na slepo, brez da bi vedeli, kaj se v resnici sploh dogaja. Goran Janus je daleč najboljša izbira v tem trenutku za položaj trenerja A-reprezentance. Kako lahko trdite, da je to slab trener, da je to dejanje iz obupa...Goran je bil (za tiste, ki morda ne veste) trener B-reprezentance. Pod njegovim vodstvom je Rok Zima letos osvojil 1. mesto v celinskem pokalu, še trije naši pa so se uvrstili med deseterico skupnega seštevka. Zares nima pojma kajne? Glede na to, da nekateri trdite, da je bil slab skakalec...me prav zanima, če ste vi prvi Slovenec, ki je v Planici preletel 200 metrsko znamko? Konec koncev, če tudi ne bi imel dobrih tekmovalnih uspehov kot skakalec, to ne pomeni, da ne more biti dober trener.
zogg
# 10.05.2011 ob 21:56
Bog nam pomagaj ...
Tu še nam on ne more pomagat
kipanaliwo
# 10.05.2011 ob 21:49
Ulago je treba kenslat in druge požiralnike denarja,ter delati na mladih.ko boste to dojeli funkcjonarji in vsi ki se z športom ukvarjate,bo slovenski šport zrasel na najvišji nivo.

P.S. res pa je,da nekatere "stare garde" pa tut niso za odpis in so premnogokrat boljši čene zaradi izkušenj
Horst
# 11.05.2011 ob 05:54
Tam kjer se pojavi Jasnič ne pomaga nobena kvaliteta.Je strokovnjak za razprtije in rušenje dobrega.Nesposobnež,ki nikoli ni stal na smučeh,vrgel ali brcnil žoge,stopil na led ali karkoli podobnega v zvezi s športom.Največkrat je bil tam kjer so se delile zimske vetrovke(Planica).Požrešni Ulaga je vsaj nekaj napravil za slo šport.
hero
# 10.05.2011 ob 21:45
panther: s prvim delom se strinjam, funkcionarjem pobrat zaslužke, ampak kupovat tujega trenerja bi bilo predrago. Saj imamo v Sloveniji dovolj dobrih trenerjev. Naj raje s tistim denarjem poplačajo skakalce.
AlexiusH
# 11.05.2011 ob 11:18
Jasnič je komunajzarski krele. Načeloma ne maram etiketirati ljudi glede na pripadnost prejšnjemu režimu, ampak on je tak sijajen primer komi gnoja. Sploh ni čudno, da je praktično glavni v DeSUS. Pomoje je on odgovoren, da niso pravilno ravnali s Peterko in je njegova zvezda ugasnila.
eagle012
# 11.05.2011 ob 10:23
Podpiram odločitev, da A- reprezentanco prevzame Goran Janus, škoda, da ga niso potrdili že kakšen mesec prej. Jasno je bilo, da kombinacija z Zupanom kot glavnim trenerjem in Miko Kojonkoskim v vlogi nekakšnega svetovalca nima realne podlage. Prepričan sem, da Goran s svojimi izkušnjami lahko dvigne raven slovenskega skakanja, če le ne bo deležen prevelikega metanja polen pod noge. Ni pa vse odvisno samo od njega, v zadnji sezoni se je - zlasti ob koncu - veliko govorilo o zelo slabih pogojih (neizpolnevanje finančnih obveznosti, slabi kombinezoni ...), kar hromi in oddaljuje naše moštvo od tistih najboljših. Če je temu res tako, potem nam ne more pomagati niti najboljši trener na svetu. Je pa potrebno odkrito povedati kakšna je situacija in temu primerno prilagoditi tudi cilje, ne pa pred sezono napovedovati stopničke in redno uvrščanje med deseterico, potem pa se izkaže, da je pravzaprav že uvrstitev v finalno serijo pravzaprav uspeh.
bsr
# 10.05.2011 ob 21:52
ponudnik
Bomo vidli aliimaš prav? Nisem prepričan, da je lahko Zupan vsega kriv.
tiger983
# 12.05.2011 ob 17:29
ma dajte p.peterko za trenerja pa je ;) on vsaj zna z mladimi delat, pa tud žurov ne bi manjkalo, kar bi dobro delo na psiho naših skakalcev;)
D-Wade36
# 12.05.2011 ob 16:45
sem skeptičen, ampak pustimo se presenetit...
g33ky_fr34k
# 11.05.2011 ob 11:25
Wasabi

To je res, sam kak je pa pol lahko norveška reprezentanca zaposlila trenerja, ki je še prejšno sezono vodo MLADINSKO avstrijsko reprezentanco??
slip_knot
# 11.05.2011 ob 10:02
Nism lih prepričan, da je prava izbira,bi rajš vidu da bi bil Jani Grilec.
Jolbe, to da je on prvi v Planici preskočil 200 m je res, sam vsi vemo, da so ga spustili iz zelo visokega naleta!
Lovec
# 11.05.2011 ob 09:36
Ne bom komentiral izbire, ker premalo vem o tem kaj je potrebno vse narediti, da lahko dosegaš vrhunske rezultate, tehnično mislim ?

Mora pa biti povsem jasno vsem, da v kolikor ne bo nasledno zimo vrhunskih rezultatov, potem mora odstopiti celoten odbro oz. tisti, ki so potrdili g. Janusa, o tem ne sme biti kančka dvoma.
5tane
# 10.05.2011 ob 23:39
Slabše ne more biti kot je bilo do zdaj.
torent
# 10.05.2011 ob 22:11
Rdeča zvezda! vidi se ,da res nimaš pojma in da Janusa sploh ne poznaš
MIRNČAN
# 10.05.2011 ob 22:09
Pa da vidimo sedaj. Bojim se da boste pljuvači hoteli Zupana nazaj. Glede na pogoje ki jih imamo se mi rezultati niso zdeli slabi.
scenic
# 10.05.2011 ob 21:13
nobenega napredka ni bilo pod vodstvom zupana,zato je ta novica posvem logična.
mike81
# 11.05.2011 ob 09:00
JANUS????????????????????a se kdo norca dela iz skokov???????????????njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu je ........ mesto.....nisem našel podatka oz.ga sploh nisem iskal!!!!!!!!
KATASTROFA
speedy006
# 10.05.2011 ob 23:14
Janus??? Ne vem, zakaj se je tako težko dogovorit z Grosom, ki je imel fenomenalne rezultate ali pa s kakšnim strokovnjakom iz tujine. Res pa je da, je lahko dober trener, čeprav ni imel dobrih rezultatov kot skakalec. Vsekakor pa upam, da bo dano priložnost maksimalno izkoristil.
g33ky_fr34k
# 10.05.2011 ob 22:51
pa kaj je tak težko pripelat Heinza Kuttina, Steierta, Schodlerja al pa kakega trenerja B reprezentance iz Norveške, finske al pa Nemčije, Avstrije, mogoče celo trenerja mladinske reprezentance iz teh tujih držav???
nomenestomen
# 10.05.2011 ob 22:53
kako je lahko nekdo trener, k pa sam nikoli ni dobro skakal?

sam neznam pa bom druge učil?
ponudnik
# 10.05.2011 ob 21:02
Kdorkoli razen Zupana je dobro.
Izbor
Svetovni pokal v nordijskem sm ...
link
Bine Norčič
7
26. marec 2018 ob 09:03 Na začetku mojega delovanja z ekipo ZDA smo imeli kar velike težave. Niso bili popolni profesionalci, le redko so se v kvalifikacijah uvrstili na tekmo.
Več novic ...
Kazalo