Slovenske tekaške ekipe (na fotografiji Karja Višnar) niso bile uspešne v Hinterzartnu. Foto: EPA
Slovenske tekaške ekipe (na fotografiji Karja Višnar) niso bile uspešne v Hinterzartnu. Foto: EPA
Šprint le še osolil slovenske rane

Najboljši slovenski tekmovalki sta zasedli šele 12. mesto, bolje ni šlo niti dvojici Anamarija Lampič/Nika Razinger. Mlajša dvojica je zasedla 21. mesto, enaka pa je bila tudi uvrstitev moške ekipe, ki sta jo sestavljala Boštjan Klavžar in Rok Tržan.

Pri ženskah je sicer zmagala Finska z Aino Kaiso Saarinen in Anno Kyllönen pred Norveško 1 (Ingvild Östberg in Maiken Caspersen Falla), pri moških pa Norveška I z Eldarjem Roenningom in Olo Vignom Hattestadom pred Kazahstanom (Nikolaj Čebotko in Aleksej Poltoranin).
Do točk samo Jelenko
Na tekmi svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v nemškem Schonachu je zmagal Francoz Jason Lamy Chappuis. Drugi je bil Nemec Johannes Rydzek, po desetkilometrski tekaški preizkušnji je zaostal le 0,7 sekunde. Najboljši Slovenec je bil na 27. mestu Marjan Jelenko (+1:30,3).
Zaradi premočnega vetra niso mogli izvesti skakalnega dela tekmem zato so za razvrstitev šteli izidi petkove provizorične serije, v kateri je imel najboljše izhodišče Norvežan Haavard Klemetsen, ki pa je slabše opravil delo v smučini in bil na koncu šele 15. Lamy Chappuis se je do zmage prebil s petega mesta po skoku. Gašper Berlot je bil 34., Mitja Oranič pa 52.

Šprint le še osolil slovenske rane