Mitja Valenčič bo pomočnik in serviser ekipe za evropski pokal. Foto: www.alesfevzer.com
Mitja Valenčič bo pomočnik in serviser ekipe za evropski pokal. Foto: www.alesfevzer.com
Aleš Gorza
Slovenski ekipi bo pomagal tudi Aleš Gorza. Foto: Reuters

Kot pomočniki glavnih trenerjev, serviserji oziroma zunanji sodelavci bodo moški reprezentanci pomagali Mitja Valenčič, Aleš Gorza, Gašper Markič in Mišel Žerak, Alek Glebov, ki je smučal za Rusijo, je postal glavni trener mladink.

Novih/starih sodelavcev so se razveselili v moških reprezentancah. Trem odgovornim trenerjem, Klemenu Bergantu za tehnične discipline za svetovni pokal, Petru Penu za hitre discipline za svetovni pokal in Rastu Ažnohu za evropski pokal, bodo v olimpijski sezoni pomagali tudi nekdanji vrhunski tekmovalci in člani A-ekipe.

Valenčič pomočnik/serviser
Valenčič, ki je bil po slovesu generacije Jureta Koširja in Mitje Kunca dolga leta najboljši slovenski predstavnik v slalomih, bo v novi sezoni pomočnik in serviser v ekipi za evropski pokal. Nekdaj odlični superveleslalomist Gorza, na superveleslalomih je bil dvakrat tretji v svetovnem pokalu v Whistlerju in v Bormiu, bo moški reprezentanci pomagal kot zunanji sodelavec, z ekipo za hitre discipline bo tudi v novi sezoni sodeloval nekdanji tekmovalec Markič kot trener in kondicijski trener za smuk in superveleslalom, s smučanjem pa se bo še naprej ukvarjal Žerak kot trener in serviser za svetovni pokal.

Med trenerji tudi Glebov
Za trenersko kariero se je odločil tudi Mariborčan Alek Glebov, po dedku Rus, nekdanji slovenski reprezentant, član ekipe za hitre discipline, ki je leta 2012 prestopil v rusko reprezentanco, za katero je nastopil na olimpijskih igrah 2014 v Sočiju, kjer je osvojil 23. mesto v smuku. 33-letnik se je odzval povabilu in bo pomagal mladinkam, saj je prevzel naloge glavnega trenerja ženske C-ekipe.

Klančnik vesel zaradi vrnitve "starih mačkov"
Iztok Klančnik, predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje, je vesel, da se v reprezentanco kot sodelavci strokovnega vodstva vračajo strokovnjaki, stari mački, v vlogi dodatnih pomočnikov in sodelavcev ekip. Gre za načrtno okrepitev stroke pred zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu. Klančnik verjame, da bo to še bolj pomagalo reprezentantom in reprezentantkam pri njihovih ciljih v sezoni svetovnega pokala 2017/18 in na olimpijskih igrah, na katerih imajo prav vsi člani A-ekip možnost boriti se za najvišja mesta.