Tina Maze je bila po koncu tekme zelo nasmejana. S petim mestom je bila zadovoljna, okrog 3.000 gledalcev pa ji je dalo dodatne energije. Takoj po finalni vožnji, ko je nekaj časa vodila, je izjavila, da se ji dogaja. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Tina Maze je bila po koncu tekme zelo nasmejana. S petim mestom je bila zadovoljna, okrog 3.000 gledalcev pa ji je dalo dodatne energije. Takoj po finalni vožnji, ko je nekaj časa vodila, je izjavila, da se ji dogaja. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Prireditev je bila odlično organizirana, vreme brezhibno, navijači dobro razpoloženi. Najduhovitejši transparent so imeli "Tinini Dolenjčki", ki so zapisali: "Raje te vidimo brez spodnjega perila kot brez medalje!" Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

"Tina je včeraj prižgala računalnik in je bil polom," je dan po viharju v slovenskem smučanju in nepremišljenem izbruhu predsednika Smučarske zveze Tomaža Lovšeta povedal vodja Tinine ekipe Andrea Massi. Želja, da bi svojo varovanko izoliral, se mu ni izpolnila, vendar prebiranje zapisov na spletnih straneh ni pustilo posledic in veleslalom za Zlato lisico je končala na odličnem 5. mestu. "Vesel sem, da je ohranila tudi psihično trdnost. Mislim, da je sramota, da ima take težave v lastni zvezi."

Neposrečen trenutek za obračun
Takšno je bilo kar večinsko mnenje v ciljni areni med novinarji in strokovnjaki. Namreč, da je Tomaž Lovše izbral najbolj neposrečen trenutek za poravnavo računov. "Sploh se ne zaveda, kaj pomeni tekmovati v svetovnem pokalu in kaj potrebuje tekmovalec, ki se bori za kristalni globus," je bila neposredna nekdanja odlična smučarka Veronika Šarec. Je pa Lovše držal obljubo, da bo še vedno navijal za Tino in ji zaploskal, ko je v finalu prevzela vodstvo.

Srednji del prve proge vzel stopničke
Po prvi vožnji ni kazalo na ugoden razplet. V ključnem srednjem delu je Tina smučala s premalo ritma in zaostala skoraj sekundo. Precej jezno se je sprehodila mimo novinarjev, izjav ni dajala. Toda na koncu je bila Črnjanka z najboljšim veleslalomskim izidom sezone zelo zadovoljna. Do 3. mesta ji je zmanjkalo le 31 stotink. "Pred finalom sem slišala Adija Smolarja, ki je pel: Je treba delat. Res je bilo treba delati na drugi progi, spodaj pa me je malo 'pobralo'. Napredek je viden."

Na nedeljskem slalomu bo imela Tina Maze številko sedem, to zimo nepremagljiva Marlies Schild pa štiri. Številke preostalih Slovenk: 46 Ilka Štuhec, 56 Ula Hafner, 57 Katja Jazbec, 61 Katarina Lavtar, 69 Nina Katarina Mihovilovič


Prvič v tej sezoni na ledu
28-letna Mazejeva ima seveda še rezerve, najpomembneje pa je, da je rešila težave s smučmi. "Določeni odseki so bili zelo dobri. Zadovoljen sem z izbiro materialov, v Španiji bo že konkurenčna. Prvič je imela tako pripravljene smuči. Robniki so bili drugače napiljeni. Takšne podlage na treningu ne moreš imeti. Tina ja bila prvič v tej sezoni na ledu, a ni imela problemov, kar se je videlo že po prvih zavojih. Zdaj gremo takoj na slalomski trening, da dobi pravi občutek na tej ledeni podlagi. Mislim, da lahko jutri veliko doseže," je še dodal Massi.














Tina Maze je po tekmi podelila veliko avtogramov. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Slovenski navijači so upali, da bo Tina Maze že po sobotnem veleslalomu zmanjšala zaostanek za Lindsey Vonn v skupnem seštevku svetovnega pokala, toda Američanka je bila mesto pred njo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Najboljša smučarka lanske sezone svetovnega pokala Maria Höfl Riesch je, tako kot Mazejeva, v Kranjski Gori dosegla najboljši veleslalomski rezultat sezone. Bila je šesta, potem ko je v finalu pridobila pet mest in bila z dosežkom zelo zadovoljna. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Častna tribuna je precej samevala, verjetno zato, ker Slovenija še nima vlade. Med znanimi Slovenci smo srečali legendarnega pevca Lada Leskovarja ... Foto: MMC RTV SLO/T. O.
... in nekdanjo slovensko "lisičko" Špelo Pretnar, ki je prišla v Kranjsko Goro z otrokom. Zelo se je razveselila Toneta Vogrinca, nekdanjega direktorja alpskih reprezentanc. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Janez Šmitek, član organizacijskega komiteja Pokala Vitranc in nekdanji reprezentančni trener (predvsem pa dolgoletni trener smučarskega kluba Kranjska Gora), je kar malce oštel svojega nekdanjega varovanca Janeza Jazbeca za nekaj napak, ki jih je naredil kot predtekmovalec na prvi progi. Morda je to pripomoglo, da je bil Jazbec na drugi progi uspešnejši. Njegov čas na prvi progi je bil 59,60 (Elisabeth Görgl je prehitel za 92 stotink), na drugi pa 1:00,70 (od These Worley je bil hitrejši za sekundo in pol). Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Andrea Massi, vodja ekipe Team to aMaze: "Žal je Tina na računalniku pogledala, kaj so mediji pisali včeraj in je bil polom. Hvaležen sem odvetniku Damijanu Terpinu, da je vse uredil in se pogovarjal z mediji. Mislim, da smo opravili vse dolžnosti do zveze in se res nimamo česa sramovati. Je bilo pa vse skupaj zelo stresno." Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Veronika Šarec, ki je smučala v dobi Mateje Svet in leta 1990 slavila svojo edino zmago v svetovnem pokalu, je bila gostja studia TV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Ana Drev in reporter Radia Slovenija Luka Petrič, ki je od tujih tekmovalk najbolj navijal za Finko Tanjo Poutiainen. Pravi, da je izjemno prijazna in da ga vedno pozdravi, čeprav se srečata le enkrat letno na tekmah za zlato lisico. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kranjska Gora je bila hvaležna, ker so tekmo prestavili iz Maribora na Gorenjsko. Hoteli so te dni dobro zasedeni, zanimivo pa je, da na smučišču danes ni bilo prav nobene gneče. Malo pred poldnevom ni bilo nobene vrste na sedežnici Dolenčev rut. Foto: MMC RTV SLO/T. O.