Klemen Kosi je na SP-ju v zelo dobri formi. Foto: EPA
Klemen Kosi je na SP-ju v zelo dobri formi. Foto: EPA

Kosi, ki je presenetil z desetim mestom na superveleslalomu, je imel najboljši čas v obeh vožnjah. V kvalifikacijah je bil drugi Britanec Jack Gower (+0,91), tretji pa Čeh Martin Vrablik (+0,96). Na slalomu v nedeljo bo tekmoval Matic Skube, Kranjec pa bo moral v kvalifikacije.

"Želim si, da bi prvenstvo dobro končal in da bi dosegel soliden izid na veleslalomu," je dejal Kosi.

Bergant največ pričakuje od Kranjca
"To, kar je Kosi napravil v superveleslalomu, sicer ni čudež, toda glede na izhodišča in pogoje, ki jih imamo, je resnično dosegel izvrsten izid. Bil je najboljši na Atomicovih smučeh brez kakršne koli pomoči tega podjetja," je dejal Klemen Bergant, vodja slovenske moške ekipe.

"V veleslalomu največ pričakujemo od Kranjca, Kosi pa se je ves prejšnji teden dobro smučal in lahko tudi doseže dober izid. Na slalomu bomo gotovo imeli dva tekmovalca. Vsi vemo, kakšen je naš slalom v tej sezoni. Upam, da bo Skube končno na tekmi vendarle peljal, kot zmore," je dodal Bergant.

"Največ pričakujem v veleslalomu, osnovni cilj je petnajsterica, toda pred SP-jem zelo nerad napovedujem. Nastopil bom tudi na slalomu, konkurenčen pa sem le v veleslalomu. Prizadevam si sicer za to, da bi priključil še katero disciplino, in prepričan sem, da mi bo uspelo," je napovedal Kranjec.

Veleslalomski naslov bo branil Američan Ted Ligety, ki je bil najboljši tudi lani na olimpijskih igrah v Sočiju. Prva vožnja bo v petek ob 18.15, druga pa ob 22.15.

Štartna lista (18.15/22.15):
 1  B. RAICH           AVT  
 2  A. PINTURAULT      FRA  
 3  M. HIRSCHER        AVT  
 4  T. FANARA          FRA  
 5  F. DOPFER          NEM  
 6  T. LIGETY          ZDA  
 7  F. NEUREUTHER      NEM  
 8  V. MUFFAT JEANDET  FRA  
 9  T. JITLOFF         ZDA  
10  M. SANDELL         FIN  
11  M. FAIVRE          FRA  
12  R. NANI            ITA  
13  L.-K. HAUGEN       NOR  
14  H. KRISTOFFERSEN   NOR  
15  C. JANKA           ŠVI  
30  Ž. KRANJEC         SLO  
51  K. KOSI            SLO