Tina Maze je izjemno odpeljala zadnji trening in bo med glavnimi favoritinjami za zmago v petek. Foto: Reuters
Tina Maze je izjemno odpeljala zadnji trening in bo med glavnimi favoritinjami za zmago v petek. Foto: Reuters
Ilka Štuhec in Vanja Brodnik pred smukom
Tina bo tudi na smuku naskakovala medaljo

Črnjanka je brez napak odpeljala progo in za 71 stotink prehitela Laro Gut. Fenningerjeva, ki je osvojila zlato medaljo v superveleslalomu, izpustila ena vrata in nato ni več vozila v smukaški preži. Njen čas je vseeno zapisan, tudi vodilna v smukaškem seštevku svetovnega pokala Lindsey Vonn je izpustila nekaj vrat in zaostala kar dve sekundi in 36 stotink.
"Odlično je bilo za smučati, končno sem razumela, kako je treba spustiti. S to progo sem se spoprijateljila že v torek, danes sem bila res sproščena in upam, da lahko še jutri prikažem takšno vožnjo," je pojasnila Mazejeva.
Prvi trening je v ponedeljek dobila Stacey Cook, ki pa je tokrat odstopila. Ilka Štuhec, Vanja Brodnik in Ana Bucik so precej zaostale.
"Danes se nisem ravno v redu počutila, nisem odpeljala dobro. Zelo je mehko, opora je veliko slabša kot je bila. Ni ravno najboljša popotnica, ampak bom poskušala nekatere dele pozabiti, druge pa izboljšati, pa bo jutri super," je po treningu povedala Štuhčeva.

Želi si ponoviti zgodovinski uspeh Kjusa
Mazejeva bo tudi na smuku med glavnimi favoritinjami za odličja. Prav v vseh disciplinah Mazejeva sodi v krog favoritinj. Ta dosežek je do zdaj uspel Lasseju Kjusu, ki se je s petimi medaljami okitil pred 16 leti prav v Beaver Creeku: "Ta dosežek sem videla po televiziji. Zavedam se, da lahko to ponovim. Najmanj, kar lahko naredim, je, da poskusim. Toda zavedati se je treba, da je zelo težko menjati v tako kratkem času posamične discipline in biti pri tem povsem na vrhu."

"Zame se je SP začel zelo dobro. Kar dva tedna sem čakala na tak rezultat. V Cortini nisem dosegla nič pametnega, v St. Moritzu tik pred SP-jem tudi ne. Končno je uspel preboj. Vsaka medalja je veliko vredna in je pomembna. Stvari se sicer spreminjajo in dan ni enak dnevu, pomembno pa je, da sem dobro začela," je dodala najboljša slovenska smučarka, aktualna olimpijska prvakinja v smuku.

Izidi drugega treninga:              
 1. A. FENNINGER *     AVT    1:47,48
 2. T. MAZE            SLO      +0,03
 3. L. GUT             ŠVI       0,74
 4. K. KLING           ŠVE       0,94
 5. F. SUTER           ŠVI       1,00
 6. L. ROSS            ZDA       1,29
 7. J. MANCUSO         ZDA       1,38
 8. V. REBENSBURG      NEM       1,39
 9. T. WEIRATHER       LIE       1,64
10. N. SCHMIDHOFER     AVT       1,65
...                                  
19. L. VONN            ZDA       2,36
21. I. ŠTUHEC          SLO       2,74
33. V. BRODNIK         SLO       3,83
45. A. BUCIK           SLO       9,70

* - Anna Fenninger je izpustila vrata.

Ilka Štuhec in Vanja Brodnik pred smukom
Tina bo tudi na smuku naskakovala medaljo