Mariborska številka 1 za smukaško številko 1. Foto: BoBo
Mariborska številka 1 za smukaško številko 1. Foto: BoBo
Maribor pozdravil svetovno prvakinjo

Na trgu Leona Štuklja se je zbrala ogromna množica, ki je komaj dočakala najboljšo slovensko smučarko zadnjih let. Ilka Štuhec je z zlato medaljo okrog vratu prišla ob zvoku pesmi Simply the best.

Prejela dres NK Maribora
"Hvala za sprejem, hvala za vse povedano. Tako kot sem napeto pričakovala nastop na svetovnem prvenstvu, sem pričakovala tudi ta sprejem," je v smehu pripovedovala slovenska številka 1. Na odru je dobila nekaj daril, med drugim tudi nogometni dres NK Maribor s številko 1 in njenim priimkom. Na odru sta jo pozdravila tudi župan Maribora Andrej Fištravec in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Tomaž Barada.

Blizu mali globus v smuku
Na istem prizorišču so Ilko Štuhec že sprejeli po prvih zmagah v svetovnem pokalu. "Super je priti sem. Upam, da bomo letos še imeli kakšen dober razlog za srečanje," je napovedala Ilka Štuhec. To izjavo so navijači sprejeli z glasnim navdušenjem. 26-letnica je zelo blizu malemu globusu v smuku. Dve tekmi pred koncem sezone ima pred edino tekmico Sophio Goggio 137 točk prednosti.

Karavana se seli v Crans Montano
Sezona v svetovnem pokalu se naslednji konec tedna nadaljuje v Crans Montani, kjer bosta na sporedu dve kombinaciji in superveleslalom.

Maribor pozdravil svetovno prvakinjo