Peter Prevc se je spet izkazal, saj je Tino Maze kot pravi džentelmen razveselil s šopkom rož. Foto: MMC RTV SLO
Peter Prevc se je spet izkazal, saj je Tino Maze kot pravi džentelmen razveselil s šopkom rož. Foto: MMC RTV SLO
Športni izziv
Gregor Peternel je v studiu gostil Petra Prevca, Tino Maze in Žana Koširja. Foto: www.alesfevzer.com
Peter Prevc gost Slavka Bobovnika v Odmevih
Izziv s Tino Maze, Petrom Prevcem in Žanom Koširjem

Slovenski smučarski šampioni so še enkrat podoživeli fantastično zimsko sezono, v kateri sta smučarka Maze in skakalec Prevc - ob številnih drugih uspehih - za las ostala brez velikega globusa, medtem ko je deskar Košir osvojil vse tri, ki so bili na voljo. V studiu bi moral gostovati še biatlonec Jakov Fak, a so ga napori zadnjih dni položili v posteljo.

Najtežje prej, ne v Meribelu
Tudi za Korošico je bila sezona izčrpavajoča: "Zame je bil pritisk zadnje tri tedne visok, tako da je postal že del vsakdana in začneš že v njem uživati. A dejansko je bilo zame težje prej, kot pa na finalu v Meribelu," je pojasnila Mazejeva.

Težko je biti jezen na Anno
Črnjanka se je do zadnje tekme v sezoni za veliki globus borila z Anno Fenninger. In na koncu za las izgubila. Kakšen je (bil) njun odnos? "Z Anno sva si bistveno bližje kot z Lindsey. Karakterno sva si bolj podobni. Ko pa je boj za veliki globus postal bolj napet, se vse zamrzne. Jaz pač moram biti v takšnih primerih jezna na nasprotnika. A biti jezen na Anno je težko, ker je 'fajn' punca, me je pa letos razjezila," je z nasmeškom na ustih dejala Tina.


V videonovicah desno si oglejte celotno oddajo Športni izziv in še pogovor Petra Prevca s Slavkom Bobovnikom v Odmevih.


Punce so bile presenečene nad darili

Najboljša slovenska smučarka je Anni in še nekaterim drugim smučarkam v Meribelu podarila darilo - nakit, ki ga je sama oblikovala: "Vse so bile presenečene, saj ni navada, da se obdaruješ na tak način. To je bila želja pokrovitelja. Mislim, da smo lepo izpeljali."

Čas za običajne stvari: trgovino in psa

Kaj bo Tina počela zdaj? "Šla bom v trgovino, kupit kruh, peljat psa na sprehod, počela bom stvari, za katere med sezono ni bilo časa."

Hvala ekipi in sponzorjem
Črnjanka se je še enkrat ozrla na prehojeno pot in se zahvalila svoji majhni, a izjemni ekipi: "V smučanju ne moreš biti sam, borimo se z ekipami, ki imajo po 20 ljudi. Mi smo zgradili ekipo, ki deluje vrhunsko. Sem jim hvaležna, pa tudi sponzorjem, ki so bili na začetku naše skupne poti najbolj pogumni. Brez njih ne bi bilo tega." Korošica je nato poimensko naštela svoje največje pokrovitelje.

Prevc: Po Skandinaviji sem mislil, da je konec
Prevc je v zadnjem skoku sezone izgubil veliki globus. "Zadnji skok je bil najtežje pričakovan. Po prvi seriji je bilo vse po scenariju, zato je v meni vrelo, a se je bilo treba čim bolj umiriti. Nato se je razpletlo, tako kot se je ... Sicer pa je bil na skandinavski turneji Severin tako v ospredju, da sem mislil, da je že vsega konec. Potem se je zgodil tisti sproščeni petek v Planici, po katerem se je vse obrnilo v drugo stran ..."

Prevc: Treba je najti rezerve
A kot je 22-letni Gorenjec že povedal, bo treba v naslednji sezoni večkrat zmagati. "Severin je dobil pokal zaradi večjega števila zmag in to je to, kar bomo lovili v naslednji sezoni. Zdaj je čas, da si spočijemo glavo, nato pa spet od začetka. Vsi bomo na ničli prav kmalu. V naslednji sezoni moramo mogoče kakšno tekmo drugače vzeti, se hitreje pomiriti po neuspeli tekmi, pogledati, kje so rezerve. Te vedno so. Tehnika se vedno da izboljšati, material. Vedno je nekaj, kar lahko storiš še bolje." Prevc bo v soboto odletel na dopust.

Košir: Najpomembnejše zaupanje v svoje sposobnosti
Tudi pri Koširju bo zdaj napočil čas za počitek in hobije: "Komaj čakam na spomladansko sonce, tako da bom lahko odigral kakšno partijo tenisa ali šel kolesarit." Sicer pa se je v pretekli sezoni naučil, da je ključ do uspeha to, "da zaupaš v svoje sposobnosti". Za novo sezono pa Tržičan pravi: "Če vanjo vstopaš spočit, nepoškodovan, se ne obremenjuješ s tem, ali ti bo uspelo ali ne, potem si že na dobri poti do uspeha."

Peter Prevc gost Slavka Bobovnika v Odmevih
Izziv s Tino Maze, Petrom Prevcem in Žanom Koširjem