Kamil Stoch in Peter Prevc sta bila lani najboljša v svetovnem pokalu. Foto: Reuters
Kamil Stoch in Peter Prevc sta bila lani najboljša v svetovnem pokalu. Foto: Reuters
V Planici odlične razmere za trening

"Z dobrimi skoki lahko povsod posežem po najboljših mestih," je pred odhodom na turnejo štirih skakalnic povedal Prevc, ki je lani v Oberstdorfu prvič v sezoni skočil na oder za zmagovalce, turnejo pa končal na četrtem mestu. Ob tem je dodal, da je bilo morda celo dobro, da se je v Engelbergu odrezal nekaj slabše, saj bo tako našel dodatno motivacijo. Za samo novoletno turnejo pa pravi: "Ciljev si nisem postavil, a izziv je dobro skakati. Lahko imaš tudi malo nesreče in kot šesti poraženec v paru izpadeš iz finala. Upam, da bom skakal s čim manj napakami, kar je moj cilj za vso sezono. Po navadi je tako, da se dobro izide, če dobro skačeš."

Tekmi svetovnega pokala, ki bi morali biti 7. in 8. februarja v Libercu, a sta na Češkem odpadli, bosta v Titisee-Neustadtu v Nemčiji.

V slovenskem taboru se zavedajo, da gre za tekme izredno prestižnega značaja, ki so tudi bolj v središču pozornosti kot sicer. Prav zato bo prišel prav dodaten dan odmora, saj se letošnje tekmovanje začne dan prej kot sicer. Skakalci pred odhodom na enega izmed vrhuncev sezone poudarjajo, da si na vsaki izmed tekem želijo po dva dobra skoka, potem bodo izidi prišli sami od sebe, seveda pa novoletna turneja s tekmami na izpadanje skriva tudi pasti in skupna uvrstitev se hitro lahko pokvari.

Prevc bo kandidat za najvišja mesta, še vedno pa je pod vprašajem nastop Poljaka Kamila Stocha, ki ga je lani kot edini premagal v svetovnem pokalu. "Moja noga je v vse boljšem stanju. Seveda poškodba še ni 100-odstotno odpravljena, a bolečine so manjše. Mislim, da gre vse v pravo smer, a potrebujem še nekaj časa, da okrevam po operaciji," je dejal 27-letni olimpijski prvak iz Sočija in branilec zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala.

O nastopu na turneji pa je Stoch dodal: "Upam, da bo šlo, a tega ne morem potrditi. Kot sem že dejal, potrebujem še nekaj časa." Poljak pravi, da tudi zaradi februarskega svetovnega prvenstva ne želi tvegati, da bi zaradi prehitre vrnitve obnovil poškodbo: "Ne bom skakal, dokler ne bom dobil vseh zagotovil, da je vse v redu."

63. NOVOLETNA TURNEJA, spored
Sobota ob 16.30:
Oberstdorf, kvalifikacije
Nedelja ob 16.30:
Oberstdorf, prva tekma turneje

Sreda, 31. decembra, ob 14.00:

Garmisch-Partenkirchen, kvalifikacije
Četrtek, 1. januarja, ob 14.00:
Garmisch-Partenkirchen, 2.tekma turneje

Sobota, 3. januarja, ob 14.00:
Innsbruck, kvalifikacije
Nedelja, 4. januarja, ob 14.00:
Innsbruck, tretja tekma turneje

Ponedeljek, 5. januarja, ob 16.30:

Bischofshofen, kvalifikacije
Torek, 6. januarja, ob 16.30:
Bischofshofen, četrta tekma turneje

V Planici odlične razmere za trening