Robi Kranjec se vrača v Vikersund, kjer je lani postal svetovni prvak v poletih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robi Kranjec se vrača v Vikersund, kjer je lani postal svetovni prvak v poletih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Janus
Goran Janus je lahko zadovoljen z dozdajšnjim potekom sezone. Foto: MMC RTV SLO/Simon Maljevac

Potem ko je bil Kranjec na prvi tekmi tretji, se je na drugi povzpel še stopničko višje. Njegov uspeh sta na obeh tekmah lepo dopolnila tudi Jurij Tepeš in Peter Prevc, ki sta se izkazala z uvrstitvami med najboljših 15 oziroma med najboljših deset. Točke je osvojil še Matjaž Pungertar.

Kranjec: Znova se počutim podobno kot v pretekli sezoni
"Uspel mi je super vikend. Na novoletni turneji so se mi spet začeli vračati občutki za letenje. Bolj kot si v formi, boljše občutke imaš. Znova se počutim podobno kot v pretekli sezoni. Upam, da bom to lahko še nadgrajeval. Trenutno poteka vse po načrtih," je pojasnil 31-letni Kranjčan in dodal: "Vesel sem, da so zdaj na sporedu tekme na letalnicah. Najprej v Vikersundu in nato v Harrachovu. Dobro je, da gremo z velikanke na velikanko. Vsekakor se veselim teh nastopov, videli pa bomo, kako se bo na letalnicah obnesel nov kombinezon."

Janus: Z optimizmom zremo v nadaljevanje sezone
Tudi glavni trener reprezentance Goran Janus je bil izjemno zadovoljen z dosežki na Japonskem: "Za nami je bil odličen vikend. Vsi smo si želeli, da bi nam končno uspel preboj na stopničke in Robi se je kar dvakrat zavihtel na oder za zmagovalce. Tudi drugim fantom so uspeli zelo dobri dosežki, zato lahko z optimizmom zremo v nadaljevanje sezone."

Janus: Očitno je, da si želimo zmagati
Pred tekmama v Vikersundu pa je Janus napovedal: "Glede na to, da zdaj prihaja na spored kraljevska disciplina v smučarskih skokih, poleti, mi pa imamo v svoji vrsti kralja poletov, upamo na najboljše. Mislim, da je več kot očitno, da si želimo zmagati."

V Vikersundu sedem Slovencev
V Vikersundu bo nastopilo sedem skakalcev. Na Norveško bodo v četrtek zjutraj odpotovali Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Nejc Dežman, Matjaž Pungertar, Jernej Damjan in Tomaž Naglič.