Svetovni pokal v biatlonu
slice
Štirikratna olimpijska prvakinja Domračeva končala kariero
Predlani rodila hčerko Ksenijo, 25. junij 2018 ob 18:47 Beloruska biatlonka Darja Domračeva je končala kariero. Štirikratna olimpijska prvakinja se je za slovo odločila, ker želi več časa posvetiti družini.
3
Slovo kralja biatlona Oleja Einarja Björndalna
29
3. april 2018 ob 12:15 Najuspešnejši biatlonec vseh časov Ole Einar Björndalen se je pri 44 letih odločil, da zaključi športno pot. Dobitnik osmih zlatih olimpijskih medalj je medijem razkril, da ima srčno aritmijo.
Fourcade ostal brez uspešnega trenerja Bouthiauxa
2
28. marec 2018 ob 19:21 Sedemkratni zaporedni zmagovalec svetovnega pokala v biatlonu Martin Fourcade je ostal brez trenerja. Vodja francoske moške ekipe Stephane Bouthiaux je potrdil, da zapušča reprezentanco.
Velepec trka na vrata biatlonske reprezentance
19
27. marec 2018 ob 12:47 Slovenski biatlonci so v Ljubljani ocenili sezono 2017/18.
Fourcade brez pravega tekmeca tudi v zasledovanju
4
24. marec 2018 ob 15:51 Francoski biatlonec Martin Fourcade je v Tjumnu v Rusiji brez večjih težav dobil sobotno zasledovalno preizkušnjo. Jakov Fak je osvojil 34. mesto.
Fourcade tudi v Sibiriji razred zase; Fak 19. Francoski biatlonec Martin Fourcade je zmagovalec šprinta za svetovni pokal v Tjumnu, s čimer je osvojil mali kristalni globus v tej disciplini, le velika smola pa mu lahko prepreči osvojitev ...
20
Klemen Bauer bo bojkotiral finale v Rusiji Biatlonec Klemen Bauer se je odločil, da bo bojkotiral finale svetovnega pokala v Rusiji, ki je na sporedu ta konec tedna.
139
Fourcade še korak bližje skupni zmagi Martin Fourcade je slavil na zasledovalni tekmi biatloncev v Oslu in s sedmo zmago v sezoni naredil velik korak h končnemu prvemu mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala.
5
Dvojna norveška zmaga na Holmenkollnu, Bauer 17. Henrik L'Abee-Lund in Johannes Thingnes Boe sta razveselila navijače na šprintu biatloncev v Oslu. Žensko preizkušnjo je dobila Anastazija Kuzmina.
17
Tekma s skupinskim štartom Eberhardu, Fak 12. Avstrijec Julian Eberhard je nekoliko presenetljivi zmagovalec tekme s skupinskim štartom, v zaključku tekme je imel več moči od serijskega zmagovalca Martina Fourcada.
21
Za slovensko štafeto zaostali le Poljaki in Korejci Slovenski biatlonci niso bili uspešni v Kontiolahtiju na Finskem.
5
Domračeva z izjemnim tekom v zadnjem krogu do šprinterske zmage V Kontiolahtiju se je nadaljeval svetovni pokal tudi za biatlonke. Ženski šprint je dobila Darja Domračeva, ki je z izjemnim tekom v zadnjem krogu za pol sekunde prehitela Franzisko Hildebrand.
6
Šipulin s prvo zmago sezone Faka prehitel na 3. mestu Jakov Fak na šprintu biatloncev v Kontiolahtiju ni bil tekaško razpoložen in je z 18. mestom izgubil tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.
23
Veteran Bjoerndalen bo nastopil v Kontiolahtiju Ole Einar Bjoerndalen po odločitvi norveške reprezentance ni nastopil na olimpijskih igrah v Pjongčangu. Sloviti Norvežan se vrača na četrtkovi šprinterski tekmi za svetovni pokal v Kontiolahtiju.
3
Vse glasnejše govorice o slovesu šampiona Bjoerndalena v Oslu Ole Einar Bjoerndalen, ki je bil na olimpijskih igrah v Pjongčangu le gledalec in pomočnik v ekipi žene Darje Domračeve, bo manjkal tudi prihodnji teden na tekmah svetovnega pokala v Kontiolahtiju.
2

Kazalo