Beat Feuz bo zaradi težav s kolenom izpustil celotno sezono. Foto: Reuters
Beat Feuz bo zaradi težav s kolenom izpustil celotno sezono. Foto: Reuters

Feuz je preteklo sezono končal na drugem mestu v skupni razvrstitvi svetovnega pokala in v posebnem smukaškem seštevku. Švicarski zvezdnik, ki so ga številni že postavljali za naslednika Cucha ter enega izmed glavnih švicarskih favoritov za veliki kristalni globus in kolajne na svetovnem prvenstvu v Schladmingu, je spomladi prestal operacijo na kolenu, vendar pa po informacijah, ki so pricurljale iz švicarskega tabora, ni še v celoti okreval.

Spopadal se je s ponavljajočim se vnetjem
25-letni Feuz je tako izpustil veleslalomski uvod v sezono na ledeniku Rettenbach nad Söldnom. Po operaciji se je spopadal s ponavljajočim se vnetjem, avgusta pa je sledil še padec med pripravami v Argentini, ki je le še poslabšal stanje. Zaradi krvavitve in vnetja v predelu kolena so tako Feuza vnovič sprejeli v bolnišnici v Bernu.

Beli cirkus se je sicer že preselil onstran Atlantika, kjer moški del karavane v Lake Louisu (Kanada) v soboto in nedeljo čakata prvi preizkušnji svetovnega pokala v smuku in superveleslalomu. Medtem alpske smučarke v Aspnu čakata veleslalom in slalom.