Zadnji skok Aksla Lunda Svindala, preden ga je katapultiralo s proge. A Norvežan se bo tudi po tej poškodbi vrnil močan, o tem ni dvoma. Foto: Reuters
Zadnji skok Aksla Lunda Svindala, preden ga je katapultiralo s proge. A Norvežan se bo tudi po tej poškodbi vrnil močan, o tem ni dvoma. Foto: Reuters
Svindala katapultiralo v ograjo

Norveški smučarski as je v Innsbrucku uspešno prestal operacijo po poškodbi desnega kolena, ki jo je staknil po padcu na sobotnem smuku s Petelinjega grebena, in dobre volje čaka na vrnitev v domovino, kjer bo nadaljeval rehabilitacijo. Le dva dni po operativnem posegu v kolenskih vezeh in meniskusu je že stopil pred novinarje in bil dobro razpoložen:

"Bolniške sobe so se dobro napolnile, z Georgom Streitbergerjem, ki si je prav tako poškodoval koleno, sva morala celo žrebati, kdo bo šel prvi pod nož," je v smehu dejal Norvežan, ki je po prelomnici Hausberg poskušal izbrati linijo, ki bi ga pripeljala do zmage, usoda pa je hotela, da je končal v ogradi in s poškodovanimi kolenskimi vezmi končal sezono, v kateri je bil na dobri poti do velikega kristalnega globusa.

"Kar je, je, ničesar ne morem popraviti. Ne bi se rad vračal na dogodke s proge, padel sem in to je preprosto to. Lahko rečem, da sem drvel z veliko hitrostjo, a podlage pred sabo niti videl nisem. Bilo je, kot da bi smučal slepec, po padcu pa sem se poskušal čim bolj zbiti v bunko in se s tem zavarovati. Vse bi se lahko končalo tudi s hujšimi posledicami," je novinarjem z invalidskega vozička razlagal 33-letni smučar, ki je v karieri že imel veliko poškodb, tako da se ne more odločiti, katera je bila težja in najbolj boleča.

Prav nobena pa ga doslej ni spravila s tira, prav nobena mu ni preprečila, da se ne bi vrnil na vrh, zato je prepričan, da ga ne bo niti ta. "Zdaj si bom vzel nekaj počitka, že čez nekaj tednov pa začel priprave na vrnitev na sneg. Potreboval bom nekaj časa, da se vrnem na visoko raven, da pa bi končal kariero, o tem ne razmišljam. Prihodnje leto je svetovno prvenstvo v St. Moritzu, to bo moj cilj v naslednji sezoni," je zatrdil Norvežan, ki je dobro voljo širil že pred operacijo po padcu v Kitzbühelu in dvigal moralo v sobi, v kateri sta ležala še poškodovana avstrijska kolega Streitberger in Florian Scheiber.

Svindala katapultiralo v ograjo