Peter Prevc je v zadnji zimi osvojil mali kristalni globus za zmago v seštevku poletov. Foto: EPA
Peter Prevc je v zadnji zimi osvojil mali kristalni globus za zmago v seštevku poletov. Foto: EPA

Največ sprememb je napovedanih v opremi in načinu tekmovanja. Poškodbe v zadnji sezoni svetovnega pokala so odgovorne delavce v skokih pripeljale do popuščanja pri opremi, ki bo po novem širša, toleranca pri dresih bo do treh centimetrov.

Koti so postajali ostrejši
"Stalno smo opozarjali, da se veča število poškodb. Z opremo smo povečali hitrost in tudi koti pri skokih so bili ostrejši. To je bila posledica dresov in to skušamo zdaj spremeniti," je povedal nekdanji smučarski skakalec Franci Petek, ki v Barceloni predstavlja slovensko kandidaturo za organizacijo SP-ja v nordijskih disciplinah leta 2019.

Vsi letalci bodo morali v kvalifikacije
Morda največje novosti bodo v smučarskih poletih. Glavna sprememba je ta, da bodo po novem morali vsi skakalci v kvalifikacije, saj bo kvalifikacijska serija v poletih štela kot prva serija. Izidi kvalifikacij bodo tako šteli tudi za tekmo, ta bo tako po novem sestavljena iz treh serij.

Spremembe tudi v celinskem pokalu
Petka je zmotilo to, da se bodo po novem zmanjšale kvote tekmovalcev v celinskem pokalu: "Mislim, da smer ni prava, saj mladi, ki prihajajo, potrebujejo tekme. Z manjšimi kvotami bo priložnosti manj."