Tim Mastnak je petič postal državni prvak. Foto: BoBo
Tim Mastnak je petič postal državni prvak. Foto: BoBo
Mastnak, Kotnikova in Marguč ocenili sezono
Mastnak na DP-ju na Rogli premagal Koširja

Mastnak je v finalu premagal Žana Koširja. V boju za tretje mesto je Rok Marguč ugnal Japonca Masakija Šibo.

"Zelo sem zadovoljen. Premagal sem Roka in Žana, ker vem, da sta bila zelo motivirana, mi zmaga še toliko več pomeni. Je pa tudi moja prva v evropskem pokalu," je bil zadovoljen Mastnak, ki je Koširja na Rogli premagal že na januarski tekmi svetovnega pokala, tokrat pa je bil v polfinalu boljši še od Marguča, premagal ga je za samo stotinko.

"Timu je 16. mesto na olimpijskih igrah dalo zagon, meni tretje ni, lahko mu le čestitam. Tukaj sem se pojavil, da dam tekmi dodaten čar, da končam sezono, želel sem si zmagati, a Tim je bil boljši. Sem pa povsem zadovoljen s svojimi vožnjami, še zdaleč niso bile slabe, naredil sem nekaj napak, ki so me stale zmage. Prav v vseh vožnjah je bilo težko, vsem sem predstavljal dodaten motiv," ni bil pretirano razočaran Košir, ki na drugi tekmi evropskega pokala v sredo ne bo nastopil.

"Zdaj bom dal desko na stran vsaj za dva meseca. Ne zato, ker ne bi želel deskati, ampak predvsem zato, ker telo potrebuje počitek. Da se mi ne bi zgodilo tako kot pred leti, ko me je telo popolnoma izdalo. Bom pa v teh dneh naredil inventuro in videl, kaj mi je sezona prinesla, se pogovoril z ekipo in sponzorji. Najbrž bom zraven tudi naslednjo sezono, vsaj na začetku. A bom spet izbiral tekme, zagotovo pa bom nastopal le v veleslalomih, edini olimpijski disciplini. Če bom videl, da sem konkurenčen, da se lahko uvrščam na vrh, bom nadaljeval. A želim zmagovati in s tem tudi kaj zaslužiti," je svoje cilje za naprej predstavil bronasti olimpijec.

Tekma je veljala za državno prvenstvo, v katerem je Mastnak slavil svoj peti naslov državnega prvaka, tretjega v veleslalomu. Zanimivo je, da je četrto mesto osvojil Jernej Demšar, ki že dve leti ne tekmuje, je pa Koširjev trener. Peti je bil Jure Hafner.

Pri ženskah je zmaga odšla v Južno Korejo, drugo mesto na Kitajsko, tretje mesto pa je osvojila Gloria Kotnik, ki je tako postala državna prvakinja. "Želela sem zmagati tudi na tekmi za evropski pokal, a nisem bila prava. Pozna se mi utrujenost po naporni sezoni," je dejala najhitrejša v kvalifikacijah in serijska državna prvakinja, ki v Sloveniji nima prave konkurence. Vprašanje pa je, ali to ni bil njen zadnji naslov, saj se še ni odločila, ali bo nadaljevala kariero.

Srebrno oziroma bronasto kolajno sta osvojili Sara Goltes (17. absolutno) in Urška Kadilnik.

Mastnak, Kotnikova in Marguč ocenili sezono
Mastnak na DP-ju na Rogli premagal Koširja