Ni dvoma, kdo je (ta hip) številka ena svetovnega alpskega smučanja. Foto: EPA
Ni dvoma, kdo je (ta hip) številka ena svetovnega alpskega smučanja. Foto: EPA
Mazejeva v Aspnu osvojila kar 160 točk
Mazejeva stopila tudi na slalomsko stopničko

V Severni Ameriki do zdaj nikoli ni bila boljša kot šesta, v Aspnu pa se je dvakrat povzpela na zmagovalni oder. "Z dvojimi stopničkami v dveh dneh sem zelo zadovoljna. Malo sem utrujena po tem vikendu, ampak to je povsem normalna posledica. Izkoristila sem vse svoje možnosti, zato sem vesela teh rezultatov. Gremo naprej," razmišlja po odličnem začetku sezone.

Tina Maze ponosna na svoje uspehe
Na prvem slalomu v Leviju je bila četrta, v Aspnu pa je ta uspeh s tretjim mestom še izboljšala. "Slalom je bil težek, v drugi vožnji je bilo težko ves čas voziti napadalno, kakor sem začela na štartu. Malo sem se uštela, a nimam se kaj pritoževati. To je krasen vikend, v Ameriki še nikoli nisem smučala tako dobro. Zelo sem ponosna na to," je povzela dogajanje.

O Zettlovi: Sprašujem se, kako vse to zdrži
Po štirih tekmah ima na računu kar 310 točk, njena prva zasledovalka pa je nekoliko presenetljivo Kathrin Zettel, ki ima po nedeljski zmagi le 50 točk manj. "Super je oddelala ta vikend. Sprašujem se, kako vse to zdrži. Meni je bilo danes precej težje kot včeraj. Ampak glede na to, da smo v Ameriki, kjer mi po navadi ni šlo, je to izjemen rezultat in dobra energija za naprej," je povedala zmagovalka obeh letošnjih veleslalomov za svetovni pokal.

Najprej se mora spočiti
Karavana se zdaj seli v Lake Louise. Kaj je zdaj njen prvi cilj? "Da se malo spočijem. Lake Louise bo manj zahteven, ker bo tam samo ena vožnja. Treba bo biti skoncentriran in izkoristiti svoje možnosti. Upam, da bo serviser opravil svoje, kar se tiče smuči. Ena plus ena je dve in gremo naši dalje."

Massi: "Ameriški sneg je bel, tak kot je v Evropi"
Z nastopi v Aspnu je bil zadovoljen tudi vodja ekipe Andrea Massi: "Poletne priprave so bile dobre. Ameriški sneg je bel, tak kot je v Evropi. Kljub temu da so gostote različne, nisem nikoli verjel, da tu ne zna smučati. Prej so bile druge komponente, ki niso funkcionirale, ali pa jo je mogoče kdo v to prepričal."

Športnik brez glave nima uspeha
Prednost Tine Maze ni le dobra tehnika, ampak odlično deluje na vseh ravneh, Massi razlaga: "Športnik brez glave nima nobenega uspeha. Glava je prioriteta, mora biti povezana s telesom in vrhunsko tehniko. Tina je res naredila en korak naprej v glavi, razmišlja pravilno, kot človek je ostala ista kot prej, kot športnica pa je naredila korak naprej. Zdaj jo vidim stabilno. Ve, koliko je močna, ne pretirava, a se tudi ne podcenjuje."

"Tina je izredno izboljšala superveleslalom"
Pred hitrim vikendom, ki sledi, pa Massi pravi: "Nikoli ne dam napovedi. Lake Louise je avtocesta, kjer so komponente manj tehnične kot v Aspnu. Kdor v Apsnu ni znal smučati, je dobil veliko sekund zaostanka. Tina je izredno izboljšala superveleslalom, v Vailu smo trenirali z Avstrijkami, je zelo konkurenčna. V smuku bo treba postopoma izboljšati nastop, upam, da bodo na sporedu trije treningi. Serviser bo imel dodatno delo, ker v Ameriki nismo mogli trenirati, zna tudi drseti, prepričan sem, da je material na višjem nivoju kot lani. V tem trenutku je vse odprto."

Mazejeva v Aspnu osvojila kar 160 točk
Mazejeva stopila tudi na slalomsko stopničko