Andrea Massi je v preteklosti, ko je bil predsednik SZS-ja Stane Valant,
Andrea Massi je v preteklosti, ko je bil predsednik SZS-ja Stane Valant, "grozil", da Tina Maze ne bo več tekmovala za Slovenijo, zdaj pa je stanje očitno še slabše, saj Tina Maze razmišlja o koncu kariere. Foto: Reuters
Tomaž Lovše
Tomaž Lovše je razjezil Tino Maze oziroma njeno ekipo z idejo, da tekmovalcem na čeladah ne bi več pustili prostora za osebnega pokrovitelja. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Lovše potegnil bilanco po smučarski sezoni

Zadnja sezona je bila za Mazejevo izjemno uspešna, med drugim je postala tudi svetovna prvakinja v veleslalomu, svetovni pokal pa je končala na 3. mestu. Verjetno je skupaj s svojo ekipo Team to aMaze pričakovala, da bo od zveze brez težav dobila zahtevana sredstva za novo sezono, toda alpska panoga pri SZS-ju je v minuli sezoni ustvarila 350 tisoč evrov primanjkljaja, zato je varčevanje neizogibno.

Poleg tega pri zvezi iščejo nove vire prihodkov in želijo sami tržiti najbolj vidna mesta na smučarjih, zato razmišljajo o ukinitvi osebnih pokroviteljev ki jih imajo tekmovalci na čeladah.

Težke besede na Tininem blogu
Za Tino Maze, ki je postala že prepoznavni znak čokolade Milka, je takšna ideja povsem nesprejemljiva. Grozi celo s koncem kariere, če bodo odgovorni na zvezi res ukinili osebne pokrovitelje na čeladah. Da njen odnos s predsednikom SZS-ja Tomažem Lovšetom, ki je lani nasledil Staneta Valanta, še zdaleč ni zgleden, dokazuje tudi zapis na njenem blogu (objavljamo ga v krajši in lektorirani različici, izvirnik lahko najdete tukaj):

"Prihodnost ni odvisna samo od mene, ampak od tistih, ki vodijo SZS. Veliko je še nerešljivih težav, predvsem pa si ne zaslužimo, da na razreševanje težav čakamo do junija. Zapisi v medijih, v kako dobrih odnosih smo s predsednikom in da ga lahko pokličem tudi opolnoči, ne držijo. Če ne drugega, imam sama dovolj morale, da ob 12. uri zvečer ne bi klicala in reševala stvari. Aja, mogoče je bil pa takrat ravno v ZDA in je bil časovni zamik. Na to pa nisem pomislila."

Druge poti ni, pravi Lovše
Lovše se zavzema za izenačitev politike trženja na čeladah med nordijskimi in alpskimi disciplinami, ko bi zveza sama začela tržiti oglasni prostor na čeladah smučarjev. "Vedel sem, da s tem posegam v pridobljene pravice naših tekmovalcev, vendar pa nisem videl druge poti. Eno tretjino sredstev, ki jih bomo dobili od trženja prostora na čeladah, bomo namenili tekmovalcem v skladu z njihovimi uvrstitvami. Pripravlja se konkreten predlog, ki ga bomo vključili v nov pravilnik. Pogovarjal sem se s tekmovalci in tudi z zastopniki tekmovalcev, tudi Tine Maze. Jasno je, da bi njim najbolj ustrezalo, da se nič ne spremeni, Tomaž Lovše pa ne bo predsednik SZS, da se nič ne bo spremenilo," je poudaril.

Milka pomaga Tini in nikomur drugemu
Lovše pričakuje, da bo s slovensko šampionko dosegel dogovor, ki ji bo omogočal tekmovanje v naslednji sezoni. "Nekdo, kot je Tina, ki je pokazala, da na koncu zmaga srce in nam je naredila to veselje na svetovnem prvenstvu, si seveda zasluži tudi vso pozornost predsednika in, če bo treba, bom vsak petek popoldne z njo sedel, samo treningi bodo trpeli," je dejal predsednik smučarske zveze. Po drugi strani pa Lovše pove, da "SZS nima nič od tega, kar dobi denimo Tina Maze s svojim pokroviteljem na čeladi, čeprav bi lahko denimo ta multinacionalka sponzorirala še mladinske in otroške selekcije".

Alpski zbor še ni potrdil reprezentanc
Zbor panoge za alpsko smučanje kljub drugačnim napovedim, še ni dokončno potrjeval nove trenerske zasedbe in sestave reprezentanc v novi sezoni 2010/11. Člani zbora so se dogovorili, da bodo odločitev sprejeli na seji 1. junija, ko bo predvidoma dokončno znan finančni načrt.

Predlagani seznam trenerjev v sezoni 2010/2011:

Moški, ekipa za hitre discipline:
- Glavni trener: Burkhard Schaffer
- Pomočnika: Tadej Platovšek in Bernd Zobel

Ekipa za tehnične discipline:
- Glavni trener: Marko Jurjec
- Trener za svetovni pokal: Mitja Kunc
- Trenerja za evropski pokal: Roman Rozman in Rok Toplak
- Trener moške C-ekipe: Boštjan Božič

Ženske, A-reprezentanca:
- Glavni trener za tehnične discipline: Denis Šteharnik
- Glavni trener za hitre discipline: Andrej Možina
- Trenerja: Aleš Brezavšček in Robert Žan
- Trener ženske B-reprezentance: Brane Ceferin

Lovše potegnil bilanco po smučarski sezoni