Tina Maze lovi svoje prve stopničke za svetovni pokal v Beaver Creeku. Foto: Reuters
Tina Maze lovi svoje prve stopničke za svetovni pokal v Beaver Creeku. Foto: Reuters

Beaver Creek bo leta 2015 gostil svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, v ta namen so pripravili novo žensko progo za hitre discipline. Ženske so progo Raptor prvič preizkusile v torek, ko je bil na sporedu prvi trening.

Lara Gut: Proga ponuja obilo zabave
Najhitrejši čas je dosegla Švicarka Lara Gut, ki je bila skoraj pol sekunde hitrejša od vseh tekmovalk. "To je res zanimiva proga, gre za pravi smuk, ki ponudi nekaj za vsakogar. Ima ravnine, zelo strme sredinske dele, je res prava proga za svetovno prvenstvo. Na progi sem zelo uživala. To je to, kar si mi, dirkači, želimo. Ponuja namreč obilico zabave," je povedala zmagovalka veleslaloma v Söldnu.

Proga zahteva spoštovanje
Drugi čas je dosegla Avstrijka Anna Fenninger: "Da bi že v prvem poskusu vse te zavoje in izzive opravil brez napake, je enostavno nemogoče. Vse je novo. Proga je zelo zahtevna, zato se jo je treba lotiti s spoštovanjem."

Tina nekajkrat na silo zavirala
Nastopile so štiri Slovenke, Ilka Štuhec je dosegla 13. čas, tik za njo pa se je uvrstila Tina Maze: "Proga je zelo, zelo zahtevna in z njo sem imela ob prvem stiku kar nekaj težav. Bila sem zelo presenečena nad veliko hitrostjo, zato sem večkrat na silo zavirala. Zagotovo bom na tej progi potrebovala nekaj več treninga."

Bogat prvi teden na ameriški turneji
Ta konec tedna bodo v Beaver Creeku na sporedu tri tekme: smuk, superveleslalom in veleslalom.