Tina Maze je bila v lanski sezoni svetovnega pokala v superveleslalomskem seštevku sedma. Najboljši dosežek ji je uspel na zadnji tekmi, ko je bila v Lenzerheideju tretja. Foto: Reuters
Tina Maze je bila v lanski sezoni svetovnega pokala v superveleslalomskem seštevku sedma. Najboljši dosežek ji je uspel na zadnji tekmi, ko je bila v Lenzerheideju tretja. Foto: Reuters
Mazejeva po napakah zaostala za Vonnovo

Mazejeva ni preveč obžalovala napake, ki ji je na sobotnem smuku odnesla zmagovalni oder. "Težje je bilo smučati, ker vidljivost ni bila dobra. Napaka me je stala preveč časa, vendar sem dobro odreagirala. Do konca moraš biti osredotočen. Težko je najti ravnovesje med tem, koliko biti sproščen in koliko napadati. Bila sem morda malce preveč sproščena," je povedala po osmem mestu v smuku.

Lindsey Vonn, ki ji je že na drugi tekmi po vrnitvi v belo karavano uspelo zmagati, je privoščila uspeh: "Lepo jo je videti spet nazaj, vesela sem. Mislim, da ji je odleglo. Smuk ima v glavi in v nogah, obeta se dober boj v tej sezoni."

Vonnova, ki je v Lake Louisu že petnajstič zmagala na tekmi svetovnega pokala (dvanajstič v smuk), je poudarila, da je končno dobila samozavest: "Zdaj lahko tvegam več in si privoščim večjo hitrost. Smučala sem bolj agresivno kot v petek, sem pa že prej čutila, da mi gre vsak dan bolje."

Takoj za Tino Maze, vodilno v skupnem seštevku svetovnega pokala, bo na današnji tekmi, ki se bo začela ob 19. uri (prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju), nastopila Lara Gut, ki je v prejšnji sezoni osvojila superveleslalomski globus. Vonnova ima številko 19.

Moški bodo v Beaver Creeku vozili veleslalom. Prva vožnja bo ob 17.45. Žan Kranjec, v tej sezoni edini slovenski smučar s točkami svetovnega pokala, ima številko 32, Mišel Žerak pa 64.

Štartna lista (prenos TVS 2/MMC):
 1  S. COOK            ZDA       
 2  F. MARSAGLIA       ITA       
 3  E. CURTONI         ITA       
...
 9  J. MANCUSO         ZDA       
...
13  D. GISIN           ŠVI       
14  N. FANCHINI        ITA       
15  N. HOSP            AVT       
16  T. MAZE            SLO       
17  L. GUT             ŠVI       
18  A. FENNINGER       AVT       
19  L. VONN            ZDA       
20  T. WEIRATHER       LIE       
21  K. KLING           ŠVE       
22  E. GÖRGL           AVT       
23  D. MERIGHETTI      ITA 
...      
26  M. FERK            SLO       
27  I. ŠTUHEC          SLO       
57  V. BRODNIK         SLO       

Mazejeva po napakah zaostala za Vonnovo