Bistvena stvar, zaradi katere sem se odločila, da še nadaljujem kariero, je bila ta, da v pretekli sezoni ni bilo pravega zadoščenja, je dejala Tina Maze. Foto: BoBo
Bistvena stvar, zaradi katere sem se odločila, da še nadaljujem kariero, je bila ta, da v pretekli sezoni ni bilo pravega zadoščenja, je dejala Tina Maze. Foto: BoBo
Tina Maze je te dni na ledeniku Kaunertal, kjer preizkuša opremo za naslednjo sezono. Foto: EPA

mučarska zveza Slovenije je v proračun za prihodnjo sezono vključila tudi sredstva iz pogodbe s Tino Maze. Višina sredstev ostaja poslovna skrivnost.

V sporočilu za javnost so se pri SZS-ju odzvali na različne razlage proračuna panoge za alpsko smučanje. "Vodstvo SZS-ja je že 23. aprila predstavilo proračun v višini 1.080.000 evrov. Poleg tega zneska je proračun panoge sestavljen še iz pogodbe s Tino Maze (poslovna skrivnost), 210.000 evrov za skupne stroške panoge ter 100.000 evrov za pokrivanje izgube iz preteklih sezon. Panoga tako že nekaj časa razpolaga s sredstvi, ki so na voljo za programe, zato ni nikakršnega zadržka, da se program ne bi mogel izvajati. Izjava o sporazumni prekinitvi pogodbe z vodjo panoge Dušanom Blažičem ne drži. SZS je na zahtevo predsednika panoga za alpsko smučanje enostransko prekinila pogodbo o sodelovanju."

Ob tem so še navedli izjavo direktorja zveze Jurija Žureja: "Lahko povem, da smo se pri panogi za alpsko smučanje okvirno dogovorili o pogodbah z vsemi glavnimi sponzorji, ki so tudi v preteklosti sodelovali s panog,o ter pridobili nekaj novih. Upoštevali pa smo tudi dejstvo, da bo SZS iz naslova državnih sredstev predvidoma prejel manj sredstev."

Kdo bo nasledil Maura Pinija?
Tina Maze je medtem že sredi priprav na novo sezono. Na tirolskem ledeniku Kaunertal preizkuša opremo za naslednjo sezono, priprave pa so priložnost tudi za preizkušanje kandidatov za novega trenerja, ki bo nasledil Maura Pinija.

Dve zlati medalji ji nista dali zadoščenja
V pogovoru za današnjo izdajo Ekipe je 30-letna Mazejeva povedala, da se zelo motivirana loteva priprav na novo sezono, še enkrat pa se je ozrla na preteklo olimpijsko zimo, v kateri kljub dvema zlatima olimpijskima medaljama ni bilo vse tako, kot bi si želela:

"Bistvena stvar, zaradi katere sem se odločila, da še nadaljujem kariero, je bila ta, da v pretekli sezoni ni bilo pravega zadoščenja. Razen na olimpijskih igrah je bilo vse skupaj izjemno naporno. Nisem bila sproščena, nisem imela prazne glave kot na primer sezono prej. Ni mi dalo pravega zadovoljstva tekmovati na ta način. Zato nisem želela na takšen način končati kariere."