Na prizorišču, kjer so bile temperature konec novembra že krepko pod ničlo, je tokrat nenavadno toplo. Foto: Reuters
Na prizorišču, kjer so bile temperature konec novembra že krepko pod ničlo, je tokrat nenavadno toplo. Foto: Reuters
Karavana alpskih smučarjev se je v Lake Louisu poklonila Davidu Poissonu, ki se je sredi meseca smrtno ponesrečil na treningu smuka. Foto: Reuters

Organizatorji so morali treninga v sredo in četrtek odpovedati zaradi dežja in toplega vremena. To je presenetilo smučarje, saj so v Alberti navajeni tradicionalno nizkih temperatur, ki se spustijo tudi pod -30 stopinj Celzija. "Zjutraj sem se dvakrat spustil po progi in občutek je bil, kot da smučam po pirekrompirju. Odpoved je bila povsem upravičena. Mora biti precej hladneje, vlage je preprosto preveč," je povedal olimpijski zmagovalec v smuku, Avstrijec Matthias Mayer.

Tako toplega vremena v Alberti ni bilo že 30 let. Za petek je vremenska napoved spodbudnejša.

V smučarski karavani bi si želeli, da bi na začetku sezone izvedli vse tri treninge pred tekmo, a, kot kaže, se bodo morali zadovoljiti le z enim. Tega morajo izvesti, saj bi v nasprotnem primeru sobotni smuk odpadel. Po smrti Francoza Davida Poissona so v Alberti za uvodni smuk sezone pripravili nekoliko lažjo progo.
Smuk je na sporedu v soboto ob 20.15. V nedeljo bo 15 minut prej še superveleslalom. Za Slovenijo bodo v soboto nastopili Boštjan Kline, Klemen Kosi, Miha Hrobat, Martin Čater in Tilen Debelak, na nedeljskem superveleslalomu pa se bodo preizkusili Kline, Kosi, Čater in Debelak.

Določena je tudi ženska ekipa za tekmi v Killingtonu v ZDA. Na sobotnem veleslalomu, ki se bo začel ob 16. uri, bomo držali pesti za Ano Drev, Tino Robnik, Meto Hrovat in Ano Bucik, 24 ur pozneje pa bo na slalomu poleg Bucikove in Hrovatove nastopila še Maruša Ferk.

Vse tekme si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.