Tina Maze je dobila zadnjo velelsalomsko tekmo v Areju sredi decembra. Lani je na dveh marčevskih veleslalomskih tekmah v Areju slavila Anna Fenninger. Foto: Reuters
Tina Maze je dobila zadnjo velelsalomsko tekmo v Areju sredi decembra. Lani je na dveh marčevskih veleslalomskih tekmah v Areju slavila Anna Fenninger. Foto: Reuters

Vključno z veleslalomom v Vailu je Fenningerjeva premagala Mazejevo na petih zaporednih tekmah, na katerih sta nastopili obe. Nedeljski super-G je niz prekinil in psihološki moment spet zasukal na stran Črnjanke, ki je ohranila 44 točk naskoka in v rokavu zadržala dva asa. Gre za slaloma v Areju in na finalu v Meribelu, kjer bi se morala prednost ob kolikor toliko solidni vožnji Mazejeve povišati.

Tekme do konca sezone:
Petek - veleslalom (Are)
Sobota - slalom (Are)
18. 3. - smuk (Meribel)
19. 3. - super-G (Meribel)
21. 3. - slalom (Meribel)
22. 3. - veleslalom (Meribel)

Mazejeva je prekaljena na najtežjih tekmah, svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah, toda vodja ekipe Andrea Massi priznava, da so živci napeti kot strune: "Potem ko je bila Tina trikrat za Anno Fenninger, tako težke psihološke bitke, kot je bila v nedeljo, še ni bilo. Trikrat smo prejeli knockout in logično, da smo bili pod pritiskom, a dober kazalnik je, da je Tina zdržala. To je tudi za Tino nova dimenzija, spet sem zelo pozitivno šokiran, spet me preseneča, spet je naredila en korak naprej. Veliko spoštovanje do Tine, dokazala je neverjetno hladnokrvnost."

Predzadnja postaja alpskih smučark je švedski Are, kjer bosta konec tedna veleslalom in slalom. Na zadnjih dveh veleslalomih v Vailu in Mariboru je zmagala Fenningerjeva. Are je gostil veleslalom že sredi decembra (nadomestilo za Courchevel) in tam je Mazejeva dosegla edino zmago v tej disciplini. Feningerjeva je na 6. mestu zaostala za 37 stotink. V lanski sezoni sta bila marca v Areju dva veleslaloma, na obeh je slavila Fenningerjeva, ki je tako kot letos blestela ob koncu sezone. Če ima Avstrijka rahlo prednost v veleslalomu, pa si Mazejeva lahko v soboto pridobi precej točk naskoka v slalomu, na katerem Fenningerjeva ne bo nastopila.

Massi ne pričakuje, da bo konec tedna kaj lažje: "Isto bo, fokus mora biti isti, je pa zagotovo pozitivno. Takoj odhajamo naprej na novo tekmo, tako da moramo razmišljati o njej. Milka nam je organizirala polet, ob tej priliki se ji zato zahvaljujem. Prvič imamo tako neposredno podporo od enega sponzorja, kar mi pomeni veliko. Na Švedsko bo šla skoraj cela ekipa, žrtvujemo serviserja smuči Andrea Vianella, ker za vso opremo ne bo prostora v letalu."

Ne glede na vse bo odločitev padla prihodnji teden na finalu v Meribelu, ko se bodo od srede naprej zvrstili smuk, superveleslalom, slalom (sobota) in veleslalom (nedelja).