Tudi poljski skakalci se bodo uprli na avstrijsko znanje, saj jih je prevzel Stefan Horngacher. Foto: EPA
Tudi poljski skakalci se bodo uprli na avstrijsko znanje, saj jih je prevzel Stefan Horngacher. Foto: EPA

46-letni Horngacher je zadnja leta deloval v nemški reprezentanci, kjer je bil pomočnik Wernerja Schusterja. Predtem je dvakratni zmagovalec tekem svetovnega pokala že deloval na Poljskem, saj je med letoma 2004 in 2006 vodil tamkajšnjo B-ekipo.

"Postati glavni trener je vedno velik izziv. Vedno to tudi pomeni trdo delo. Mislim, da ima Poljska veliko in lepe možnosti za uspeh. Še vedno sem v stiku s poljskimi trenerji in skakalci še iz časov, ko sem tam deloval. Če bom postal trener, bom dal vse od sebe," je v intervjuju za skijumping.pl v Planici, še preden je postal glavni trener, dejal Avstrijec. Po slabši letošnji sezoni bo njegova naloga prebuditi poljske skakalce na čelu s Kamilom Stochom, zmagovalcem svetovnega pokala pred dvema letoma.

Horngacher, ki je z avstrijsko ekipo osvojil sedem medalj na velikih tekmovanjih, je šesti Avstrijec v vlogi glavnega trenerja v svetovnem pokalu. Heinz Kuttin vodi Avstrijo, Alexander Stöckl Norveško, Schuster Nemčijo, Richard Schallert Češko, Andreas Mitter pa Finsko.