Gregor Schlierenzauer si je po slabem začetku sezone vzel odmor. Foto: EPA
Gregor Schlierenzauer si je po slabem začetku sezone vzel odmor. Foto: EPA

Dvakratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala in dvakratni zmagovalec novoletne turneje je po tekmi za svetovni pokal v Lillehammerju, nezadovoljen s svojo formo, izpustil preizkušnje v Nižnjem Tagilu in Engelbergu. Pojavili so se tudi dvomi, ali bo letos sploh nastopil na novoletni turneji, vendar je Kuttin objavil imena peterice, ki bo nastopila v Oberstdorfu. Na njegovem seznamu so Stefan Kraft, Michael Hayböck, Manuel Fettner, Manuel Poppinger in Schlierenzauer.

"Govorice o izčrpanosti in hospitalizaciji, ki so se pojavile v nekaterih medijih, so bile pretirane. Prejšnji teden sem se vrnil na trening v Lillehammer, ki trenutno edini omogoča normalne treninge. Zavedam se, da trenutno še nisem v formi, s katero bi lahko zmagoval in da me čaka še veliko dela, ne smemo pričakovati čudežev, pomembno pa je, da ne čutim nobenega pritiska. Hvaležen sem vsem, ki so mi posvetili svoj čas," je dejal Schlierenzauer, ki je s 53 posamičnimi zmagami rekorder v svetovnem pokalu.

Kuttin: Sposobni smo se spopasti s prvim favoritom Petrom Prevcem
"Seveda bomo začeli novoletno turnejo z visokimi cilji, želimo se boriti za sam vrh. Avstrija ima spet močno ekipo in prepričan sem, da smo se sposobni spopasti s prvim favoritom novoletne turneje Petrom Prevcem," je dodal Kuttin.

NOVOLETNA TURNEJA, spored

Ponedeljek, 28. 12., ob 17.15:

Oberstdorf, kvalifikacije
Torek, 29. 12., ob 17.15:
Oberstdorf, tekma

Četrtek, 31. 12., ob 14.00:
Garmisch-Partenkirchen, kvalifikacije
Petek, 1. 1., ob 14.00:
Garmisch-Partenkirchen, tekma

Sobota, 2. 1., ob 14.00:
Innsbruck, kvalifikacije
Nedelja, 3. 1., ob 14.00:
Innsbruck, tekma

Torek, 5. 1., ob 17.00:
Bischofshofen, kvalifikacije
Sreda, 6. 1., ob 17.00:
Bischofshofen, tekma