Mikaela Shiffrin je bila zanesljivo najboljša v slalomu. Foto: Reuters
Mikaela Shiffrin je bila zanesljivo najboljša v slalomu. Foto: Reuters

Megla je nagajala že dopoldne, zato so organizatorji tekmo skušali rešiti z menjavo slaloma in superveleslaloma. V počasnejši disciplini je bila pričakovano najhitrejša Američanka Mikaela Shiffrin. Svetovni in olimpijski prvakinji se je najbolj približala Švicarka Wendy Holdener (+0,39). Vse preostale smučarke so zaostale več kot eno sekundo.

Dobro sta nastopili dve Slovenki, Ana Bucik (+1,56) je namreč dosegla deveti čas), Maruša Ferk (+1,60) pa deseti. Tina Robnik je odstopila.

Vreme se popoldne ni izboljšalo, zato superveleslaloma niso mogli izpeljati. Tekmovalna žirija se je popoldne odločila, da ne bodo kombinirali današnjega slaloma s sobotnim superveleslalomom, ki bo na sporedu ob 10.45. Napovedan je močan veter, zato je rezervni termin ob 13.30.

Ena od možnosti je bila, da bi slalomski del kombinacije štel za točke svetovnega pokala z že prej predvideno sobotno preizkušnjo v superveleslalomu, a so se zdaj tej možnosti odpovedali.

V St. Moritzu bodo tako, če vreme ne bo spet ponagajalo, izvedli le dve tekmi: v soboto in nedeljo sta načrtovani dve superveleslalomski preizkušnji.

Vrstni red po slalomu:                 
 1. M. SHIFFRIN        ZDA        42,53
 2. V. HOLDENER        ŠVI        +0,39
 3. M. GISIN           ŠVI         1,21
 4. P. VLHOVA          SLK         1,29
 5. R. SIBENHOFER      AVT         1,30
 6. E. KAPPAURER       AVT         1,33
 7. F. BRIGNONE        ITA         1,43
 8. R. HAASER          AVT         1,55
 9. A. BUCIK           SLO         1,56
10. M. FERK            SLO         1,60
...                                    
25. L. VONN            ZDA         3,33
Odstop: Robnik, Mowinckel, Feierabend