"Z Lovšetom nisem imel v Južni Koreji nobenega konflikta, sem pa moral za njim pometati in reševati," je v Odmevih povedal Janez Kocijančič. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kocijančič o zapletih v Južni Koreji
Kocijančič pojasnil svojo plat korejske zgodbe

Zgodba iz Južne Koreje ima dve plati. Tomaž Lovše, nekdanji predsednik Smučarske zveze Slovenije, trdi, da ni nikomur grozil, kar lahko potrdi tudi predsednik Mednarodne smučarske zveze Gian-Franco Kasper. "Gospod Kasper je pojasnil, da nikoli ni imel komunikacije z g. Lovšetom, da ga je morda srečal dvakrat v življenju in da ga na cesti ne bi prepoznal. Pojasnil je, da nikoli ni dobil groženj, da se ni čutil ogroženega in da ni naročal varovanja," je povedala Lovšetova odvetnica Nina Zidar Klemenčič.

SMS-i dokazujejo, da je Lovše res grozil
Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je svojo resnico povedal že na ponedeljkovi novinarski konferenci, je v Odmevih zatrdil, da so grožnje bile in da ima zapisnik, kjer piše, da je Kasper naročil varnostnike. Lovše je grozil prek SMS-ov noč pred glasovanjem o tem, kdo bo dobil organizacijo svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju 2017. "Grozil je članom predsedstva Fisa in prosil, da to sporočijo Kasperju." SMS-e je Kasperju prevedel hrvaški delegat Vedran Pavlek.

Obljubljal zastonj treninge v Planici

O tem, da je Lovše pošiljal nespodobne ponudbe, je Kocijančič povedal: "Videl sem štiri pisma, ki naj bi šla članom predsedstva Mednarodne smučarske zveze. Eno je bilo naslovljenjo na avstralsko zvezo, drugo na člana predsedstva s Češke, eno pa na ameriško zvezo. V pismu je prošnja za podporo kandidaturi, obljubljeni so bili tudi zastonj treningi v Planici. 30 let sem član predsedstva Fisa in nisem dobil takšne ponudbe. Če bi jo, bi jo zavrnil."


Nobenega dogovora ni bilo
Spomnimo, da je Lovše v Južni Koreji pobesnel, ko je izvedel, da je Lahti na prejšnjem izboru izgubil le za en glas, zato naj bi bilo vse domenjeno, da tokrat dobi organizacijo prvenstva. Janez Kocijančič takšen dogovor (gentleman agreement) ostro zavrača: "To je neumnost, to si je nekdo izmislil, sporazumov takšne vrste ni. Tu gre za tajno glasovanje, kjer so bili štirje kandidati. Nobenega dogovora ni bilo, nobenega favorita."

Kocijančič o zapletih v Južni Koreji
Kocijančič pojasnil svojo plat korejske zgodbe