V Planici bo marca zelo pestro. Foto: Televizija Slovenija
V Planici bo marca zelo pestro. Foto: Televizija Slovenija
Petek že kupil vstopnice za skoke in teke v Planici
Začetek prodaje vstopnic za Planico

V tej sezoni sta na sporedu kar dve tekmovanji najvišje ravni - svetovni pokal v teku na smučeh in finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Oboje pod okriljem FIS-a.

Dolino pod Poncami bo kmalu po novem letu najprej zavzela svetovna elita v teku na smučeh, ki se bo za uvod v soboto, 20. januarja, pomerila v šprintu v klasični tehniki. V nedeljo, 21. januarja, sledita preizkušnji v distanci. Ženske bodo nastopile na deset, moški pa na 15-kilometrski preizkušnji v klasični tehniki.

Isti konec tedna bo v Planici zelo pestro, saj bo Nordijski center obenem gostil še skakalke in skakalce celinskega in svetovnega pokala, na svoj račun pa bodo ob svetovnem dnevu snega prišli tudi najmlajši ljubitelji zimskih športov.

Od 22. do 25. marca je seveda na sporedu spektakel na letalnici bratov Gorišek. Več deset tisoč športnih navdušencev bo imelo na finalu sezone znova priložnost spremljati boj za veliki kristalni globus. Izjemno vzdušje bo zagotovljeno!

Makovec Brenčičeva kupila prvo vstopnico
Prodaja vstopnic se je začela s slovesno prireditvijo na Ljubljanskem nebotičniku, kjer je zbrane nagovorila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, Maja Makovec Brenčič, ki je bila tudi prva, ki je kupila vstopnice za oba dogodka. Poleg nje sta gostom nekaj besed namenila še direktor prodaje pri Kompas d.d. Peter Majerle in direktor SZS-ja Franci Petek.

Petek že kupil vstopnice za skoke in teke v Planici
Začetek prodaje vstopnic za Planico