Jakov Fak je potrdil svoj primat v slovenski reprezentanci. Foto: MMC RTV SLO/Tomaž Šušteršič
Jakov Fak je potrdil svoj primat v slovenski reprezentanci. Foto: MMC RTV SLO/Tomaž Šušteršič
Lili Drčar in Amadeja Teraž
Lili Drčar in Amadeja Teraž sta bili edini tekmovalki v članski konkurenci. Foto: MMC RTV SLO/Tomaž Šušteršič

Fak je v pravih zimskih razmerah pokril vseh 20 tarč, tako da je za 55 sekund prehitel Klemna Bauerja, medtem ko je tretje mesto osvojil Peter Dokl.

Fak in Gregorinova še v Sibirijo
"Že pred dnevi sem si želel popolnega streljanja, ki pa sem ga danes tudi realiziral. To mi je omogočalo tudi tekaški nastop v popolnoma svojem tempu. V glavi sem si zamislil potek današnje tekme in ga v skladu z načrtom tudi izpeljal. Res me čakajo še tri prizorišča, kjer se bom spet srečal s svetovno konkurenco, vendar bodo nastopi prav gotovo bolj sproščeni. Tekmovalni duh je še vedno prisoten, zato si bom prizadeval za čim boljši izkupiček tudi v Rusiji," je dejal Fak, ki ga konec prihodnjega tedna skupaj s Tejo Gregorin čaka še nastop na ekshibicijski tekmi v Tjumnu v Sibiriji.

Drčarjeva izkoristila odsotnost Gregorinove in Malijeve
V ženski konkurenci sta tekmo zaradi zdravstvenih težav izpustili Gregorinova in Andreja Mali, kar je izkoristila Drčarjeva, ki je slavila pred Amadejo Teraž. "Prav gotovo bi mi naslov pomenil še veliko več, če bi se tekme udeležili tudi Teja in Andreja. Želela bi si nastopiti z njima, saj sta obe zelo uspešni na mednarodni ravni, obenem pa mi dajeta primerjavo in motivacijo na domačih tekmah. Na strelišču sem bila prav zaradi tega morda tudi nekoliko mirnejša in štiri zgrešene tarče pomenijo soliden dosežek, ki pa bi bil lahko še boljši," je povedala Drčarjeva.

Slovenski biatlonci, ki so zaposleni v Slovenski vojski (Teja Gregorin, Andreja Mali, Klemen Bauer, Peter Dokl, Janez Marič), bodo v prihodnjem tednu zastopali slovensko trobojnico na svetovnem vojaškem prvenstvu v Franciji.

Med tekači naslova za Potočnika in Jezerškovo
Na DP-ju v smučarskem teku je med člani na 30 km klasično slavil Domen Potočnik pred Rokom Tršanom in Luko Gostinčarjem. Med dekleti je na 20 km slavila Barbara Jezeršek pred Vesno Fabjan in Alenko Čebašek.