Mazejevi Američani ne dovolijo trenirati

Tini Maze Američani ne dovolijo trenirati na smukaškem poligonu v Copper Mountainu, kjer so trenutno najboljše razmere za trening. Pravijo, da je gneča na progi že zdaj prevelika.
"Trenutno je res tako, vendar pričakujem drugačno rešitev. Tudi v Mednarodni smučarski zvezi so Slovenci na visokih položajih in sem prepričan, da se bo obrnilo drugače, saj bi bila velika diskriminacija, da bi reprezentance Italije in Švice lahko trenirale, mi pa ne," je za TV Slovenija povedal vodja ekipe aMaze Andrea Massi. Seveda želi Mazejeva čim prej preizkusiti smuči za hitre discipline, potem ko je imela v prejšnjih letih veliko težav s severnoameriškim snegom. Težko se je otresti občutka, da Američani nagajajo le zato, ker je tako sijajno začela sezono in s tem močno ogroža Lindsey Vonn v boju za veliki kristalni globus.

"Trenutno je res tako, vendar pričakujem drugačno rešitev. Tudi v Mednarodni smučarski zvezi so Slovenci na visokih položajih in sem prepričan, da se bo obrnilo drugače, saj bi bila velika diskriminacija, da bi reprezentance Italije in Švice lahko trenirale, mi pa ne," je za TV Slovenija povedal vodja ekipe aMaze Andrea Massi.

Seveda želi Mazejeva čim prej preizkusiti smuči za hitre discipline, potem ko je imela v prejšnjih letih veliko težav s severnoameriškim snegom. Težko se je otresti občutka, da Američani nagajajo le zato, ker je tako sijajno začela sezono in s tem močno ogroža Lindsey Vonn v boju za veliki kristalni globus.

Med 30. novembrom in 2. decembrom bodo v Lake Louisu v Kanadi tri zaporedne "hitre" tekme, in sicer dva smuka in superveleslalom. Še prej bosta v Aspnu tekmi svetovnega pokala v tehničnih disciplinah, 24. novembra slalom in dan pozneje veleslalom.