Snežne razmere v Söldnu so idealne in bi že ta konec tedna lahko pripravili tekmi za svetovni pokal v alpskem smučanju. Foto: Twitter/@fisalpine
Snežne razmere v Söldnu so idealne in bi že ta konec tedna lahko pripravili tekmi za svetovni pokal v alpskem smučanju. Foto: Twitter/@fisalpine

Mednarodna smučarska zveza je namreč danes po opravljeni snežni kontroli v Söldnu dala zeleno luč za ženski in moški veleslalom, ki bosta na sporedu v soboto, 22. oktobra, in v nedeljo, 23. oktobra.

"Lahko rečem, da v zadnjih desetih letih nismo imeli tako dobrih razmer kot zdaj. Priprave na smučišču so že tako daleč, da bi lahko tekmovali že ta konec tedna," je dejal direktor tekmovanja Markus Mayr.
Vse tekme svetovnega pokala za alpsko smučanje boste kot običajno lahko v prenosih spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Na tekmah tudi prvi zmagovalec svetovnega pokala
Na Tirolskem so snežni topovi v nenehnem pogonu že dva tedna, hitra ohladitev ozračja je ogromno prispevala, da so smučarske proge pod Wildspitze že zdaj prekriti z debelo in svežo snežno odejo.
Tradicionalni uvod v novo smučarsko sezono na ledeniku Sölden bo tako očitno popoln uvod v jubilejno 50. sezono svetovnega pokala za alpsko smučanje. Na obeh uvodnih veleslalomih bo tudi Heinrich Messner, zmagovalec sploh prve tekme za svetovni pokal pred pol stoletja.
V pričakovanju odločitve Tine Maze
V tednu pred prvima tekmama za ženske in moške bo v Söldnu kopico novinarskih konferenc kot tudi alpinski forum, kjer se bo pretreslo prihodnjo sezono in načrtovalo za prihodnost. Pri tem bo eden glavnih dogodkov težko pričakovana četrtkova novinarska konferenca slovenske šampionke Tine Maze, ki bo vsej beli karavani sporočila, ali bo po premoru nadaljevala tekmovalno kariero ali se po pričakovanjih večine dokončno poslovila.