Ilka Štuhec je v tej sezoni v smuku še nepremagana. Foto: EPA
Ilka Štuhec je v tej sezoni v smuku še nepremagana. Foto: EPA

Trening so najprej prestavili z 10.45 na 12.30, nato pa so ga dokončno odpovedali. V petek in soboto naj bi na tem avstrijskem prizorišču dveh tekem svetovnega pokala snežilo, tako da je vsaj sobotni smuk pod velikim vprašajem. Vreme naj bi se izboljšalo šele v nedeljo, ko je predvidena alpska kombinacija.

Sobotni smuk bi moral biti četrti od osmih v tej sezoni. Prve tri je dobila Ilka Štuhec, ki ima v seštevku te discipline 138 točk naskoka pred najbližjo zasledovalko.

Vrnitev v belo karavano sta za konec tedna napovedali Američanki Lindsey Vonn in Julia Mancuso.

Medtem so se prireditelji moških tekem v Wengnu po preučitvi vremenske napovedi odločili, da ostanejo pri originalnem sporedu. V petek bo tako alpska kombinacija, v soboto smuk (ob 12.30) in v nedeljo slalom.

Pri kombinaciji bodo zamenjali le vrstni red disciplin: najprej bo na vrsti slalom (10.15), nato smuk (13.45). Prireditelji bodo imeli tako dovolj časa, da do začetka smuka odstranijo novozapadli sneg. Nastopilo bo šest Slovencev: Boštjan Kline, Klemen Kosi, Martin Čater, Miha Hrobat, Štefan Hadalin in Tilen Debelak.

Na sobotnem smuku bosta poleg Klineta in Kosija startala še Andrej Šporn in Rok Perko, na nedeljskem slalomu pa Hadalin.