Pretoplo vreme in predvsem veter sta onemogočila izvedbo druge tekme poletov za svetovni pokal v zimi 2014/15. Foto: EPA
Pretoplo vreme in predvsem veter sta onemogočila izvedbo druge tekme poletov za svetovni pokal v zimi 2014/15. Foto: EPA
Jurij Tepeš
V soboto je bil od Slovencev najboljši Jurij Tepeš, ki je v drugem poskusu poletel 231 m. Foto: EPA
Zmaga vremena na Kulmu in Bad Kleinkirchheimu

V nedeljo je bil veter preprosto premočen in preveč nepredvidljiv, da bi lahko v kolikor toliko regularnih razmerah izpeljali še drugo tekmo poletov na prenovljeni letalnici na Kulmu.

Organizatorji so že dopoldne odpovedali kvalifikacije pred tekmo svetovnega pokala, tako da bi štartalo vseh 50 letalcev. Uro pred predvidenem začetkom (14.15) pa je žirija tekmovanja sporočila potihoma pričakovano odločitev - nedeljska tekma je odpovedana.

Veter prinesel tudi toplo vreme in dež
Že v soboto je na avstrijski letalnici razplet tekme močno krojilo vreme. Razmere so bile nestabilne in so se ves čas spreminjale, večina skakalcev pa je imela veter v hrbet. Že v soboto so organizatorji pred tekmo odpovedali poskusno serijo. Zaradi toplega vetra, ki je prinesel tudi dež se je načela tudi zaletna smučina.

Naslednji poleti čez mesec dni na Norveškem
Smučarske letalce do konca sezone čakati še dve postaji: Vikersund na Norveškem in tradicionalno sklepno dejanje svetovnega pokala v Planici na povsem prenovljeni letalnici bratov Gorišek. V Tamarju so že po prvotnem sporedu načrtovane tri tekme, zato je edina realna možnost za nadomeščanje, da odpovedano nedeljsko tekmo s Kulma izvedejo v Vikersundu, kjer se bo sicer letelo 14. in 15. februarja.

V Wisli zmaga Kota, Zupančič deseti
Na drugi tekmi celinskega pokala v Wisli so na zmagovalnem odru stali trije domači skakalci. Zmagal je Maciej Kot pred Klemensom Muranko in Dawidom Kuckim. Ponovno so na Poljskem izpeljali le eno serijo. Od Slovencev je bil najboljši Miran Zupančič na desetem mestu, Anže Semenič je bil 11., Tomaž Naglič 22., Jure Šinkovec 41., Andraž Pograjc 46., Jaka Hvala pa 47.

Na sobotni tekmi je zmagal Severin Freund pred Stefanom Kraftom. Tretji je bil Jurij Tepeš, četrti pa Peter Prevc. Slovenski uspeh je s sedmim mestom dopolnil Jernej Damjan. Točke je osvojil tudi Rok Justin (26.). Nejc Dežman, Matjaž Pungertar in Robert Kranjec se niso prebili v drugo serijo. Vsi so bili žrtve težkih razmer v Tauplitzu.

Zmaga vremena na Kulmu in Bad Kleinkirchheimu