Najbolj brane novice zadnjega meseca - Športni SOS

Šport

Đorđević leta 1995 blestel v finalu, tokrat ga je nemo opazoval
Predstava Gorana Dragića v finalu EuroBasketa bo šla brez dvoma v zgodovino kot ena najboljših, v boju za zlato so bili strelsko uspešnejši le trije košarkarji.
83

Šport

Dončić v družbi Sabonisa, Petrovića, Ćosića ...
Eden od največjih junakov evropskega prvenstva v košarki je bil Luka Dončić, ki je postal drugi najmlajši igralec, ki je bil izbran v idealno peterko na turnirjih stare celine.
54

Šport

Slovenija strelsko še nikoli ni bila tako navdihnjena
Slovensko košarkarsko reprezentanco v polfinalu evropskega prvenstva čaka Španija, ki bo v polfinalu zaigrala že desetič zapored.
25

Šport

Slovenski rekord na uradnih tekmah ima Slavko Kotnik
Goran Dragić je prvi košarkar v tem stoletju, ki je v dresu slovenske reprezentance na uradnih tekmah dosegel vsaj 30 točk.
7

Šport

Nemčija je pred 20 leti na poti do zlata izgubila trikrat
Za naslov evropskega prvaka v košarki je od leta 2011 treba odigrati kar 11 tekem, zato je zadnja leta povsem običajno, da prvak na poti do zlate medalje izgubi kakšno tekmo.
11

Šport

Čilić edini letošnji finalist, mlajši od 30 let
Že dolgo je jasno, da teniškemu vrhu vladajo veterani, kar po zadnjem letošnjem grand slamu potrjujejo tudi številke.
16

Šport

Dončić drugi najmlajši igralec na EuroBasketu
Na letošnjem evropskem prvenstvu v košarki sodeluje 288 košarkarjev, vsega šest igralcev pa je mlajših od 20 let.
17

Šport

Bo James podrl Jabbarjev rekord? Številke mu niso naklonjene.
LeBron James je že kot najstnik začel igrati v Ligi NBA in zato podrl precej starostnih rekordov. Veliko navijačev se sprašuje, ali lahko po koncu kariere zasede sam strelski vrh.
49

Šport

Froome lahko postane šele tretji z dvojčkom Tour-Vuelta
Francoza Jacques Anquetil in Bernard Hinault sta edina kolesarja, ki sta v istem letu dobila dirki po Franciji in Španiji.
9

Šport

Barrichello v kvalifikacijah zmagoval kar 15 let
Rubens Barrichello je v formuli ena zbral največ nastopov, zato ni čudno, da je tudi na vrhu lestvice dirkačev z največjim razponom osvajanja najboljših štartnih položajev.
6

Šport

Edmund si je zadnji hip premislil in moral v kvalifikacije
Naslednji teden se v New Yorku začenja zadnji turnir za grand slam sezone, nekateri najboljši igralci formo pilijo na turnirju v Winston Salemu.

Šport

Prevc prvak dominantnih zmag in popolnih ocen 20,0
Ob koncu težko ponovljive sezone so mediji našteli številne rekorde, ki jih je dosegel Peter Prevc. Čas je, da postrežemo še z nekaterimi rekordi, ki morda niso bili tako izpostavljeni.
39

Šport

Boštjan Nachbar kliče SOS: Kakšna je evolucija črt?
Pravila košarkarske igre so bila prvič postavljena pred 123 leti. V tem času so se nekajkrat spremenila, s čimer so košarko utrdila med najbolj priljubljenimi igrami na svetu.
31

Šport

Anže Kopitar kliče SOS: Koliko sem igral v NHL-u?
Anže Kopitar že deseto leto igra za Los Angeles in že dolgo spada med najbolj vsestranske igralce, saj kakovostno igra tako v napadu kot obrambi.
14

Šport

Novaković ob prvencu star skoraj 37, Kavčič še leto več
Milivoje Novaković je nekaj tednov pred 37. rojstnim dnem dosegel prvi gol v Prvi ligi, a še zdaleč ni najstarejši strelski debitant v zgodovini najmočnejše slovenske nogometne lige.
8

Šport

Dober turnir, ki pa je prinesel tudi najvišji poraz
Slovenski košarkarji svetovno prvenstvo zapuščajo z visoko uvrstitvijo, a tudi z najvišjim porazom v svoji zgodovini. Varovanci Jureta Zdovca so v četrtfinalu izgubili proti ZDA s 43 točkami razlike.
99

Šport

Bubka edini s pol ducata zlatih medalj
Sergej Bubka je bil serijski zmagovalec v skoku ob palici, na svetovnih prvenstvih je tako sploh edini atlet, ki je v isti disciplini osvojil šest zlatih medalj.
3

Šport

Goran Dragić kliče SOS: Kako uspešna sva z bratom?
Slovenska košarkarska reprezentanca je zadnja leta vselej imela prepoznavne bratske naveze. Na EuroBasketu v Sloveniji sta igro gostiteljev uspešno nosila Goran in Zoran Dragić.
32

Šport

Najvišja zmaga na SP-jih znaša kar 92 točk
Letošnje svetovno prvenstvo v košarki je bilo povsem v znamenju ZDA, ki so vsako tekmo dobile z vsaj 21 točkami razlike. Američani pa vseeno niso lastniki najvišje zmage na turnirju.
10

Šport

Med rekorderji treh letalnic tudi Peter Prevc
Smučarji skakalci so letos nastopili na treh letalnicah, prav na vseh je rekord naprave (vsaj za nekaj minut) postavil Stefan Kraft.
28