Najbolj brane novice zadnjega meseca - Športni SOS

Šport

Povprečje pripadlo Planici, ekstremne daljave pa Vikersundu
Planica že nekaj let ni več prizorišče svetovnega rekorda v smučarskih poletih, se pa lahko še vedno pohvali kot letalnica, kjer se v povprečju leti najdlje.
25

Šport

Schlierenzauer edini čez 2.000 točk, blizu dva Slovenca
Gregor Schlierenzauer ima daleč največ zmag v poletih za svetovni pokal, zato ni čudno, da je v tej atraktivni disciplini zbral tudi največ točk.
5

Šport

Olimpija na poti največjega spomladanskega padca
Izjemno slab spomladanski začetek nogometašev Olimpije je že terjal dve zamenjavi na trenerskem mestu. Le ena točka na šestih tekmah priča o zgodovinsko slabem nadaljevanju prvenstva.
57

Šport

Med rekorderji treh letalnic tudi Peter Prevc
Smučarji skakalci so letos nastopili na treh letalnicah, prav na vseh je rekord naprave (vsaj za nekaj minut) postavil Stefan Kraft.
28

Šport

Infografika: Ronaldovih 100 golov v Evropi
Eden izmed junakov tega tedna v evropskih nogometnih pokalih je Cristiano Ronaldo, ki je z dvema goloma število vseh zadetkov v evropskih tekmovanjih zaokrožil na sto.
41

Šport

Kdo najbolje cveti pomladi? Vijolice, vijolice in vijolice!
Nogometaši Maribora slovijo kot ekipa, ki praviloma v drugem delu sezone blesti, saj osvaja ogromno točk. Na portalu Športni SOS nadaljujemo zgodbo
24

Šport

Največ rdečih kartonov na tekmah Barcelone in Reala
Barcelona in Real Madrid sta v zadnjih desetih sezonah Lige prvakov največ tekem med vsemi udeleženci končala z igralsko prednostjo.
29

Šport

Golfisti svoj prvenec najtežje dočakajo na Opnu
Open je najstarejši major in edini, ki ni odigran v Združenih državah Amerike.
5

Šport

Prevc prvak dominantnih zmag in popolnih ocen 20,0
Ob koncu težko ponovljive sezone so mediji našteli številne rekorde, ki jih je dosegel Peter Prevc. Čas je, da postrežemo še z nekaterimi rekordi, ki morda niso bili tako izpostavljeni.
39

Šport

SOS: Vikersund ima rekord, Planica pa najdaljše polete
Prenovljena planiška letalnica je uspešno prestala krst, saj je dovoljevala dolge polete. Svetovni rekord sicer ni padel, a povprečna daljava je bila precej daljša kot v Vikersundu in Kulmu.
43

Šport

Rekord Ilke in Sofie: največ stopničk med novinkami
Ilka Štuhec in Sofia Goggia sta bili odkritji letošnje sezone v alpskem smučanju, saj sta kar 13-krat stopili na zmagovalni oder, predtem pa jima to ni uspelo niti enkrat v svetovnem pokalu.
17

Šport

Bo James podrl Jabbarjev rekord? Številke mu niso naklonjene.
LeBron James je že kot najstnik začel igrati v Ligi NBA in zato podrl precej starostnih rekordov. Veliko navijačev se sprašuje, ali lahko po koncu kariere zasede sam strelski vrh.
49

Šport

Novaković ob prvencu star skoraj 37, Kavčič še leto več
Milivoje Novaković je nekaj tednov pred 37. rojstnim dnem dosegel prvi gol v Prvi ligi, a še zdaleč ni najstarejši strelski debitant v zgodovini najmočnejše slovenske nogometne lige.
8

Šport

Anže Kopitar kliče SOS: Koliko sem igral v NHL-u?
Anže Kopitar že deseto leto igra za Los Angeles in že dolgo spada med najbolj vsestranske igralce, saj kakovostno igra tako v napadu kot obrambi.
14

Šport

Deseteroboj svetovnih rekordov vreden 12.560 točk
Deseteroboj velja za najtežjo atletsko disciplino. Športniki se morajo v dveh dneh spopasti z desetimi različnimi disciplinami.
12

Šport

Burgič v eni sezoni Prve lige zadel največ 11-metrovk
Miran Burgič je v letošnji sezoni izkoristil sedem enajstmetrovk, kar je največ v eni sezoni celotne zgodovine Prve lige.
5

Šport

Popolni Nykänen, Prevc ima že lepo napolnjeno zbirko
Matti Nykänen je skakalec z najpopolnejšo statistiko: ima zlato na olimpijskih igrah, SP-ju v nordijskih disciplinah in poletih, novoletno turnejo, veliki kristalni globus in svetovni rekord.
24

Šport

V Planici največ poletov prek 200 m, a najmanj tistih čez 240 m
Gledalci v Planici so na finalu sezone smučarskih skokov videli največ poletov čez 200 metrov, niso pa imeli toliko sreče pri občudovanju poletov prek 240 metrov.
46

Šport

Žan Košir kliče SOS: Kdo so najuspešnejši slovenski olimpijci?
Žan Košir je na olimpijskih igrah na le treh nastopih osvojil dve medalji, s čimer sodi med najuspešnejše slovenske športnike v zgodovini olimpijskih iger.
18

Šport

Če obstaja plešasta pevka, obstaja tudi dobri plešasti napadalec
Nekateri moški se še dolgo v starost ponašajo s svojo pričesko, spet drugi svoje bogastvo na glavi izgubijo relativno hitro.
28