Najbolj brane novice zadnjega meseca - Športni SOS

Šport

Ronaldo in Leonidas zabila po osem golov
Miroslav Klose je najboljši strelec v zgodovini svetovnih prvenstev v nogometu, če pa upoštevamo samo tekme na izpadanje, sta na vrhu dva Brazilca.
16

Šport

Največji skok in padec za Chelsea in Leicester
Nogometaši Manchester Cityja so v zadnjih petih sezonah najuspešnejša ekipa v angleškem prvenstvu, saj so osvojili dva naslova in zbrali največ točk.
22

Šport

Maribor sezono začel z desetko
Nogometaši Maribora so udarno začeli novo državno prvenstvo, saj so na dveh gostujočih tekmah skupaj zabili kar deset zadetkov.
21

Šport

Olimpija tretji prvak, ki je začel z dvema ničlama
Nogometaši Olimpije so začetek sezone začeli s kronično neučinkovitostjo, saj so kar na štirih od petih tekem v vseh tekmovanjih ostali brez doseženega gola.
21

Šport

Đoković pred mejnikom 100.000 osvojenih točk
Novak Đoković je v slabih desetih letih – odkar je ATP uvedel spremembo točkovanja – skupaj osvojil skoraj 100.000 točk. Na portalu Športni SOS tokrat govorimo o tenisu.
9

Šport

100 slovenskih medalj: Od Londona do Glasgowa
Eden slovenskih vrhuncev združenih evropskih prvenstev v Glasgowu je bil nedvomno nastop Petra Johna Stevensa, ki je slovenskemu plavanju priskrbel jubilejno 100. medaljo.
2

Šport

Bozgo in Tavares edina vijolična kralja strelcev
Čeprav so nogometaši Maribora kar 11-kratni slovenski prvaki, sta le dva njihova člana postala najboljša strelca prvenstva.
31

Šport

Prva tekma slovenske nogometne reprezentance že leta 1921
Slovenska nogometna zveza ima v svoji statistiki uradno zapisanih 190 tekem, a v resnici obstaja še šest tekem, ki jih je slovenska reprezentanca odigrala.
2

Šport

Video: Ena teniška točka je trajala dlje kot najkrajši dvoboj
Najkrajši teniški dvoboj je trajal vsega 25 minut, junak rekordno hitre zmage je Španec Francisco Clavet. Športni SOS tokrat odgovarja na dve teniški vprašanji.
20

Šport

LeBron petič presegel 45 točk, Jordan razred zase
LeBron James je na drugi tekmi serije proti Indiani dosegel 46 točk, kar je najboljši izkupiček katerega koli igralca v letošnji končnici Lige NBA.
64

Šport

Najtežja pot do finala za Italijo, najlažja za Hrvaško
Francija je na poti do finala svetovnega prvenstva igrala kar s petimi reprezentancami, ki so na Fifini lestvici uvrščeni med najboljših 15. Med svetovnim prvenstvom v nogometu na portalu Športni ...
33

Šport

Atletico naslednji, ki je izkoristil drugo priložnost
Atletico Madrid je osma ekipa, ki je osvojila Evropsko ligo (oziroma njeno predhodnico Pokal Uefa) tako, da je sezono začela v Ligi prvakov.
4

Šport

Dončić prvi košarkar z zlatim pokrom naslovov
Luka Dončić je prvi košarkar v zgodovini, ki je združil naslov evropskega reprezentančnega in klubskega prvaka, v Evroligi pa je osvojil obe mogoči MVP-nagradi.
43

Šport

Bišćan ima prav: Olimpija praviloma igra za Mariborom
V vročem boju za naslov državnega prvaka v nogometu ostajata le še večna tekmeca Olimpija in Maribor.
64

Šport

Fakovi medalji: S slovaško pomočjo do celotnega seznama
Jakov Fak se je iz Pjongčanga vrnil s svojo drugo olimpijsko medaljo, ki jo je osvojil za drugo državo. Na portalu Športni SOS smo nekaj ur po njegovem uspehu sestavili seznam športnikov
20

Šport

Deseteroboj svetovnih rekordov vreden 12.560 točk
Deseteroboj velja za najtežjo atletsko disciplino. Športniki se morajo v dveh dneh spopasti z desetimi različnimi disciplinami.
12

Šport

Sara Takanaši najhitreje do 40. zmage, Mikaela Shiffrin je blizu
Mikaela Shiffrin je v Kranjski Gori navduševala s suverenima zmagama. V svetovnem pokalu ima zdaj že 40 zmag, s čimer se lahko upravičeno spogleduje s številnimi rekordi.
23

Šport

Andrej Stare kliče SOS: Kdo je nazadnje zmagal s št. 9?
Nekoliko slabši začetek slovenske sezone v smučarskih skokih je hitro popravil Jernej Damjan, ki je presenetljivo zmagal na posamični tekmi v Ruki.
19

Šport

Maribor dvakrat igral proti poznejšemu finalistu
Letošnja finala evropskih nogometnih pokalov sta v marsičem zanimiva tudi iz perspektive slovenskega nogometa.
63

Šport

Od 1 do 10: Od preobrata do Neymarjevega valjanja
Do konca svetovnega prvenstva je le še osem tekem, v igri za naslov pa ostaja osem reprezentanc.
31
Izbor