Najbolj brane novice zadnjega meseca - Športni SOS

Šport

Jana Oblaka sta največkrat matirala Ronaldo in Messi
Jan Oblak je v torek na tekmi Lige prvakov šele četrtič, odkar brani za madridski Atletico, na eni tekmi prejel tri gole.
31

Šport

Ronaldo osvojil vrh še ene strelske lestvice
Cristiano Ronaldo je z golom proti Valencii dosegel svoj 367. prvenstveni gol v karieri, s čimer je postal najboljši strelec v šestih najmočnejših ligah na svetu.
74

Šport

Mourinho lovi četrto evropsko lovoriko
Jose Mourinho je stari znanec evropskih finalov, saj lovi še svojo četrto lovoriko, na drugi strani je Peter Bosz novinec na največjem odru.
20

Šport

Metla Clevelanda z najnižjo skupno razliko
Cleveland in Golden State sta edini ekipi, ki sta v letošnji končnici Lige NBA uvodni seriji dobila s 4:0. Obe ekipi druži tudi nenavadni rekord.
5

Šport

Bayern pri petici, Basel osmici, rekord pa je kar 14
Bayern je pred dnevi postal prvi nemški klub, ki je petkrat zapored postal državni nogometni prvak. A ta niz je še daleč od rekorda, ki si ga lasti državni prvak Gibraltarja.
14

Šport

Za finale je treba premagati tudi 3.000 km dolgo pot
Ko nogometni klub pride v polfinale evropskega tekmovanja, ga do finala loči ena sama ovira, ki pa je lahko presneto daleč.
14

Šport

Golden State bi brez trojk izgubil le dve tekmi več
Lani so košarkarji Clevelanda in Golden Stata v finalni seriji Lige NBA v povprečju skupaj dosegli po 200 točk, kar je precej manj od rekordne serije v zgodovini te lige.
7

Šport

Z uvedbo Lige prvakov razdalje med polfinalisti vse krajše
Po uvedbi Lige prvakov, ko v najmočnejšem evropskem nogometnem tekmovanju lahko igra več ekip iz istega domačega prvenstva, se je raznolikost elite zmanjšala.
11

Šport

Kralji lestvice ATP: včasih je 4 dovolj, 16 pa premalo
Andy Murray ni najbolje začel teniške sezone z letnico 2017, a vsaj po številu osvojenih turnirjev ni najslabša številka ena v teniški zgodovini.
1

Šport

Boston - prvak sedmih tekem v Ligi NBA
Košarkarji Bostona so v ponedeljek še 30. igrali sedmo tekmo v končnici Lige NBA, kar je največ v zgodovini tega tekmovanja. Na portalu Športni SOS smo tokrat spet zazrti v končnico Lige NBA.
3

Šport

Razpon najboljšega strelca v NBA: od 100 do 11 točk
Ime najboljšega strelca na eni tekmi Lige NBA je dobro znano, Wilt Chamberlain je leta 1962 New Yorku nasul 100 točk in bil seveda najboljši strelec tekme.
11

Šport

Infografika: Ronaldovih 100 golov v Evropi
Eden izmed junakov tega tedna v evropskih nogometnih pokalih je Cristiano Ronaldo, ki je z dvema goloma število vseh zadetkov v evropskih tekmovanjih zaokrožil na sto.
42

Šport

Bo James podrl Jabbarjev rekord? Številke mu niso naklonjene.
LeBron James je že kot najstnik začel igrati v Ligi NBA in zato podrl precej starostnih rekordov. Veliko navijačev se sprašuje, ali lahko po koncu kariere zasede sam strelski vrh.
49

Šport

Največ rdečih kartonov na tekmah Barcelone in Reala
Barcelona in Real Madrid sta v zadnjih desetih sezonah Lige prvakov največ tekem med vsemi udeleženci končala z igralsko prednostjo.
29

Šport

Prevc prvak dominantnih zmag in popolnih ocen 20,0
Ob koncu težko ponovljive sezone so mediji našteli številne rekorde, ki jih je dosegel Peter Prevc. Čas je, da postrežemo še z nekaterimi rekordi, ki morda niso bili tako izpostavljeni.
39

Šport

Anže Kopitar kliče SOS: Koliko sem igral v NHL-u?
Anže Kopitar že deseto leto igra za Los Angeles in že dolgo spada med najbolj vsestranske igralce, saj kakovostno igra tako v napadu kot obrambi.
14

Šport

Deseteroboj svetovnih rekordov vreden 12.560 točk
Deseteroboj velja za najtežjo atletsko disciplino. Športniki se morajo v dveh dneh spopasti z desetimi različnimi disciplinami.
12

Šport

Brata Kličko nepremagana skoraj desetletje
Decembra se je upokojil eden najboljših evropskih boksarjev vseh časov Vitalij Kličko, ki ga javnost v zadnjem času bolj kot po predstavah v ringu pozna kot vodjo ukrajinske politične opozicije.
9

Šport

Novaković ob prvencu star skoraj 37, Kavčič še leto več
Milivoje Novaković je nekaj tednov pred 37. rojstnim dnem dosegel prvi gol v Prvi ligi, a še zdaleč ni najstarejši strelski debitant v zgodovini najmočnejše slovenske nogometne lige.
8

Šport

Med rekorderji treh letalnic tudi Peter Prevc
Smučarji skakalci so letos nastopili na treh letalnicah, prav na vseh je rekord naprave (vsaj za nekaj minut) postavil Stefan Kraft.
28