Zadnjih 20 novic - Športni SOS

Šport

10 let, odkar Maribor v Evropi ni zadnji slovenski klub
Nogometaši Maribora so daleč najuspešnejši slovenski nogometni klub v Evropi, prvič po 11 letih se je zgodilo, da vijolični niso zadnji slovenski klub v Evropskih tekmovanjih.
14

Šport

Đoković pred mejnikom 100.000 osvojenih točk
Novak Đoković je v slabih desetih letih – odkar je ATP uvedel spremembo točkovanja – skupaj osvojil skoraj 100.000 točk. Na portalu Športni SOS tokrat govorimo o tenisu.
9

Šport

Največji skok in padec za Chelsea in Leicester
Nogometaši Manchester Cityja so v zadnjih petih sezonah najuspešnejša ekipa v angleškem prvenstvu, saj so osvojili dva naslova in zbrali največ točk.
22

Šport

100 slovenskih medalj: Od Londona do Glasgowa
Eden slovenskih vrhuncev združenih evropskih prvenstev v Glasgowu je bil nedvomno nastop Petra Johna Stevensa, ki je slovenskemu plavanju priskrbel jubilejno 100. medaljo.
2

Šport

Maribor sezono začel z desetko
Nogometaši Maribora so udarno začeli novo državno prvenstvo, saj so na dveh gostujočih tekmah skupaj zabili kar deset zadetkov.
21

Šport

Ronaldo in Leonidas zabila po osem golov
Miroslav Klose je najboljši strelec v zgodovini svetovnih prvenstev v nogometu, če pa upoštevamo samo tekme na izpadanje, sta na vrhu dva Brazilca.
16

Šport

Olimpija tretji prvak, ki je začel z dvema ničlama
Nogometaši Olimpije so začetek sezone začeli s kronično neučinkovitostjo, saj so kar na štirih od petih tekem v vseh tekmovanjih ostali brez doseženega gola.
21

Novice

Fenomen Primoža Rogliča: Nova priložnost za vero v upanje
" Res je, želel sem postati najboljši na svetu ," je v dokumentarcu rahlo sramežljivo priznal Primož Roglič in s tem razložil, zakaj svoje prihodnosti ni več videl v smučarskih skokih.
56

Šport

Najtežja pot do finala za Italijo, najlažja za Hrvaško
Francija je na poti do finala svetovnega prvenstva igrala kar s petimi reprezentancami, ki so na Fifini lestvici uvrščeni med najboljših 15. Med svetovnim prvenstvom v nogometu na portalu Športni ...
33

Šport

Od 1 do 10: Od preobrata do Neymarjevega valjanja
Do konca svetovnega prvenstva je le še osem tekem, v igri za naslov pa ostaja osem reprezentanc.
31

Šport

Število zadetkov naraslo v bojih na izpadanje
Na svetovnem prvenstvu v Rusiji je prav na vsaki tekmi osmine finala padel vsaj en zadetek, povprečno kar trije na tekmo.
4

Šport

Videli smo že tri loterije, rekord je blizu
Prvič v zgodovini svetovnih prvenstev so bile kar tri tekme osmine finala svetovnega prvenstva odločene po enajstmetrovkah. Na ta način so med najboljših osem napredovale Hrvaška, Rusija in Anglija.
14

Šport

Tekma z najhitrejšim izidom 1:1 v zgodovini SP-jev
Tekma med Hrvaško in Dansko se je začela izjemno razburljivo, saj sta edina zadetka iz igre padla že pred koncem četrte minute.
11

Šport

Angleži kralji tekem brez zadetkov
Šele v tretjem krogu predtekmovanja smo videli prvo tekmo brez zadetkov, kar je precej manj v primerjavi s prejšnjimi svetovnimi prvenstvi v nogometu.
7

Šport

Hrvaška Argentini zadala četrti najhujši poraz
Argentina je v bogati zgodovini nastopov na svetovnih prvenstvih v nogometu doživela le malo tako bolečih porazov, kot ji ga je v Nižnem Novgorodu zadala Hrvaška.
61

Šport

Polfinalisti že 84 let niso tako slabo začeli svetovnega prvenstva
Polfinalisti zadnjega svetovnega prvenstva so tokratni turnir začeli bolj slabo, saj so skupaj osvojili samo dve točki.
9

Šport

Zdaj je že jasno, to je prvenstvo 11-metrovk
Eden od izstopajočih dogodkov prvega tedna svetovnega prvenstva v nogometu je tehnologija VAR, ki je bila najopaznejša pri dosojanju enajstmetrovk.
41

Šport

Le Južnoafričani so bili uvrščeni nižje
Tekma ob odprtju svetovnega prvenstva je bila nekaj posebnega, saj se je prvič zgodilo, da sta tekmovanje odprli najslabše rangirani reprezentanci.
9

Šport

Nadala na pesku največkrat ugnal Đoković
Dominic Thiem je edini tenisač, ki je v zadnjih dveh sezonah na pesku premagal Rafaela Nadala, s čimer je za Španca drugi najbolj neugoden rezultat.
39

Šport

Toronto edini, ki je finale dobil po zaostanku 0:3
Šele drugič v tem stoletju se je zgodilo, da je prvak Lige NHL v finalni seriji dobil štiri zaporedne tekme.
5
Izbor