Zadnjih 20 novic - Športni SOS

Šport

Evropejci na vrhu statistike NBA? To je uspelo Marku Miliču
Dominantne predstave Giannisa Antetokounmpa in Kristapsa Porzingisa soj luči v Ligi NBA spet obračata v evropske igralce.
25

Šport

Kopitar lani za 20 točk potreboval 36 tekem, letos le 16
Anže Kopitar je gonilna sila letos prerojenega Los Angelesa, ki kroji vrh svoje divizije, zato ni presenetljivo, da smo tokrat na portalu Športni SOS preverili Kopitarjeve dosežke.
13

Šport

Nižje postavljeni tenisači izkoristili priložnost
Letošnje teniško leto je bilo precej turboletno, saj je v primerjavi s koncem lanskega leta precej premešalo imena na vrhu lestvice ATP.
4

Šport

Pau Gasol najbolj učinkovit evropski novinec
Zaradi neverjetnih predstav Luke Dončića v Evroligi se številni bralci Športnega SOS-a zadnje čase precej spogledujejo z rekordi v Ligi NBA in Evroligi.
25

Šport

Natanko 58 let od začetka dominantne kariere
Ob vsakem začetku sezone Lige NBA je veliko oči uprtih v novince in njihove potencialne zmožnosti. Najbolj dominanten prvenec se je zgodil pred natanko 58 leti.
12

Šport

Od 100 Wiltovih točk do trojčka Katarine Srebotnik
Združeni narodi so 20. 10. 2010 prvič razglasili za svetovni dan statistike. Praznik se je ponovil še pet let pozneje. Zadnja leta se 20. oktober praznuje kot evropski dan statistike.
17

Šport

Lakovič edini, ki je v Evroligi dvakrat zbral indeks, višji od 50
V času modernih tehnologij ni presenečenje, da se je statistika razširila v različne športne pore, kjer skuša pojasniti ali izpostaviti določene igralce.
7

Šport

Slovenija na EuroBasket odšla z zanesljivo zmago
Slovenska košarkarska reprezentanca je pred odhodom na evropsko prvenstvo v Stožicah suvereno premagala Hrvaško z 88:72.
34

Šport

Odlične kvalifikacije Švice, ki bo še trepetala
Švica je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo osvojila kar 27 od 30 možnih točk, a si še vedno ni zagotovila poti v Rusijo.
25

Šport

Če bi tekme trajale 80 minut, bi bila Slovenija druga
Selektor Srečko Katanec se je večkrat pritožil, da so njegovi varovanci po 80. minuti preveč padli v igri. Statistika potrjuje njegovo tezo.
88

Šport

Katanec pod lupo: V drugem obdobju precej manj golov
Nogometne reprezentance, ki jih vodi Srečko Katanec, običajno igrajo na tekmah, kjer je doseženih malo zadetkov.
98

Šport

Majhno upanje: Slovenija bo skušala ponoviti Hrvaško 2007
Hrvaška nogometna reprezentanca je bila pred desetimi leti zadnja, ki je imela v istem kvalifikacijskem ciklusu v boju z Anglijo boljši medsebojni izkupiček.
46

Šport

Neporaženost Olimpije in Maribora spominja na jesen 1993
Nogometaši Olimpije in Maribora so odlično krenili v letošnje državno prvenstvo, saj so po desetih krogih oboji še vedno neporaženi.
3

Šport

Sanjsko leto: športniki osvojili več kot 30 medalj
Slovenija je zadnje dneve še vedno pod vtisom zlate medalje košarkarjev na evropskem prvenstvu, a leto 2017 je bilo za Slovenijo uspešno v številnih disciplinah.
24

Šport

Đorđević leta 1995 blestel v finalu, tokrat ga je nemo opazoval
Predstava Gorana Dragića v finalu EuroBasketa bo šla brez dvoma v zgodovino kot ena najboljših, v boju za zlato so bili strelsko uspešnejši le trije košarkarji.
83

Šport

Dončić v družbi Sabonisa, Petrovića, Ćosića ...
Eden od največjih junakov evropskega prvenstva v košarki je bil Luka Dončić, ki je postal drugi najmlajši igralec, ki je bil izbran v idealno peterko na turnirjih stare celine.
54

Šport

Slovenski rekord na uradnih tekmah ima Slavko Kotnik
Goran Dragić je prvi košarkar v tem stoletju, ki je v dresu slovenske reprezentance na uradnih tekmah dosegel vsaj 30 točk.
7

Šport

Slovenija strelsko še nikoli ni bila tako navdihnjena
Slovensko košarkarsko reprezentanco v polfinalu evropskega prvenstva čaka Španija, ki bo v polfinalu zaigrala že desetič zapored.
25

Šport

Čilić edini letošnji finalist, mlajši od 30 let
Že dolgo je jasno, da teniškemu vrhu vladajo veterani, kar po zadnjem letošnjem grand slamu potrjujejo tudi številke.
16

Novice

Najboljši turnir Gorana Dragića v reprezentančnem dresu
Goran Dragić je večkrat poudaril, da je letošnje evropsko prvenstvo njegova zadnja reprezentančna akcija.
15