Zadnjih 20 novic - Športni SOS

Šport

Federer prevzel Samprasu še dva rekorda
Roger Federer je osvojil rekordnih 19 turnirjev za grand slam, v finalih je igral proti kar 13 tenisačem, kar je prav tako največ v zgodovini teniške igre.
86

Šport

Kroglica, ne odpelji me (pre)daleč na vzhod
Slovenski nogometni klubi si pred evropskimi tekmovanji zaradi otežene logistične povezave običajno ne želijo potovati daleč proti vzhodu. A ples kroglic jih je nemalokrat poslal prav tja.
16

Šport

11-metrovke šele drugič odločene po treh serijah
Čile je v polfinalu konfederacij enajstmetrovke proti Portugalski dobil že po treh serijah, kar se je zgodilo šele drugič v reprezentančnem nogometu.
7

Novice

Foto: Delček sekunde je dovolj, da športnik izgubi razum
En sam trenutek je dovolj, da človek izgubi nadzor nad sabo in naredi nepremišljeno potezo, ki lahko škoduje sočloveku.
37

Šport

Katar za zmago v nizu potreboval 45 točk
Slovenski odbojkarji so v letošnji svetovni ligi za zmago v drugem nizu proti Egiptu potrebovali 39 točk, kar spada med zelo dolge nize.
3

Šport

New York kralj naslovov, Green Bay najmanjše mesto
New York je najbolj poseljeno ameriško mesto, ki se ponaša tudi z največ naslovi v štirih najelitnejših ameriških ekipnih športih.
9

Šport

Zahovič reprezentančni kralj strelcev 18 let, rekord več kot stoletje!
Po upokojitvi Milivoja Novakovića je jasno, da bo Zlatko Zahovič še dolgo ostal na vrhu strelcev v slovenski nogometni reprezentanci.
65

Novice

LeBron James: tragični junak, ki tudi sam nosi delež krivde
Nekaj ur pred začetkom finalne serije Lige NBA sem pobaral TV-komentatorja Luko Štucina, za koga bo (zunaj etra) stiskal pesti. " Za nikogar ," mi je odvrnil v rahli jezi.
65

Šport

Agassi mojster zmag, ko je osvojil manj točk kot tekmec
Rafael Nadal je na letošnjem Roland Garrosu prikazal eno najbolj dominantnih iger, saj je na poti do la decime izgubil vsega 35 iger oziroma v povprečju pet na dvoboj.
1

Šport

Slovo najboljšega slovenskega klasičnega napadalca
Milivoje Novaković je kariero končal v slogu Zlatka Zahoviča - oba velikana slovenskega nogometa sta za reprezentanco odigrala 80 tekem in na zadnji tekmi zabila gol.
26

Šport

Hrvaška najmanjša država z zmago na grand slamih
V odprti teniški dobi so turnirje za grand slam osvajali tenisači iz 20 držav, najmanjša med temi je Hrvaška.
14

Šport

Paolo Maldini evropske krone koval kar 18 let
Med prvim in zadnjim naslovom Cristiana Ronalda v Ligi prvakov je minilo devet let, kar je le polovica razpona rekorderja Paola Maldinija. Po finalu Lige prvakov
22

Šport

Buffon lahko postane najstarejši zmagovalec Lige prvakov
Gianluigi Buffon je v bogati karieri osvojil marsikaj, manjka mu le še zmaga v Ligi prvakov. Luknjo v mozaiku uspehov lahko zapolni danes.
15

Šport

Razpon kraljev strelcev od samo 11 do kar 37 golov
John Mary je bil s 17 goli najboljši strelec slovenskega nogometnega prvenstva, tak izkupiček je v Angliji zadoščal samo za sedmo mesto.
11

Šport

Golden State bi brez trojk izgubil le dve tekmi več
Lani so košarkarji Clevelanda in Golden Stata v finalni seriji Lige NBA v povprečju skupaj dosegli po 200 točk, kar je precej manj od rekordne serije v zgodovini te lige.
7

Šport

Mourinho lovi četrto evropsko lovoriko
Jose Mourinho je stari znanec evropskih finalov, saj lovi še svojo četrto lovoriko, na drugi strani je Peter Bosz novinec na največjem odru.
20

Novice

Paradoks LeBrona: Najboljši na svetu, a izven trojice za MVP
Paradoks je v Slovarju slovenskega knjižnega jezika opredeljen kot misel, trditev, ki temelji na neskladju s splošno veljavnim, priznanim.
39

Šport

Kralji lestvice ATP: včasih je 4 dovolj, 16 pa premalo
Andy Murray ni najbolje začel teniške sezone z letnico 2017, a vsaj po številu osvojenih turnirjev ni najslabša številka ena v teniški zgodovini.
1

Šport

Boston - prvak sedmih tekem v Ligi NBA
Košarkarji Bostona so v ponedeljek še 30. igrali sedmo tekmo v končnici Lige NBA, kar je največ v zgodovini tega tekmovanja. Na portalu Športni SOS smo tokrat spet zazrti v končnico Lige NBA.
3

Novice

Vloga dvigala je ta hip realni domet risov
Slovenski hokejisti so še petič zapored po igranju v elitni diviziji takoj izpadli v nižji razred reprezentančnega tekmovanja. Negativno presenečenje? Niti ne.
61