Zadnjih 20 novic - Športni SOS

Šport

Razpon najboljšega strelca v NBA: od 100 do 11 točk
Ime najboljšega strelca na eni tekmi Lige NBA je dobro znano, Wilt Chamberlain je leta 1962 New Yorku nasul 100 točk in bil seveda najboljši strelec tekme.
3

Šport

Največ rdečih kartonov na tekmah Barcelone in Reala
Barcelona in Real Madrid sta v zadnjih desetih sezonah Lige prvakov največ tekem med vsemi udeleženci končala z igralsko prednostjo.
29

Šport

Infografika: Ronaldovih 100 golov v Evropi
Eden izmed junakov tega tedna v evropskih nogometnih pokalih je Cristiano Ronaldo, ki je z dvema goloma število vseh zadetkov v evropskih tekmovanjih zaokrožil na sto.
41

Šport

Golfisti svoj prvenec najtežje dočakajo na Opnu
Open je najstarejši major in edini, ki ni odigran v Združenih državah Amerike.
5

Šport

Kdo najbolje cveti pomladi? Vijolice, vijolice in vijolice!
Nogometaši Maribora slovijo kot ekipa, ki praviloma v drugem delu sezone blesti, saj osvaja ogromno točk. Na portalu Športni SOS nadaljujemo zgodbo
24

Šport

Olimpija na poti največjega spomladanskega padca
Izjemno slab spomladanski začetek nogometašev Olimpije je že terjal dve zamenjavi na trenerskem mestu. Le ena točka na šestih tekmah priča o zgodovinsko slabem nadaljevanju prvenstva.
57

Šport

Med rekorderji treh letalnic tudi Peter Prevc
Smučarji skakalci so letos nastopili na treh letalnicah, prav na vseh je rekord naprave (vsaj za nekaj minut) postavil Stefan Kraft.
28

Šport

Povprečje pripadlo Planici, ekstremne daljave pa Vikersundu
Planica že nekaj let ni več prizorišče svetovnega rekorda v smučarskih poletih, se pa lahko še vedno pohvali kot letalnica, kjer se v povprečju leti najdlje.
25

Šport

Schlierenzauer edini čez 2.000 točk, blizu dva Slovenca
Gregor Schlierenzauer ima daleč največ zmag v poletih za svetovni pokal, zato ni čudno, da je v tej atraktivni disciplini zbral tudi največ točk.
5

Šport

Rekord Ilke in Sofie: največ stopničk med novinkami
Ilka Štuhec in Sofia Goggia sta bili odkritji letošnje sezone v alpskem smučanju, saj sta kar 13-krat stopili na zmagovalni oder, predtem pa jima to ni uspelo niti enkrat v svetovnem pokalu.
17

Novice

Najslabša slovenska zima na velikih tekmovanjih v desetletju
Do konca zimske sezone v svetovnih pokalih je le še slovenski vrhunec v Planici, kar je primeren čas za analizo nastopov slovenskih športnikov v zimskih športih.
63

Novice

Hiter tempo življenja hitro menja tudi športne junake
Življenje piše številne zgodbe, žalostne, pestre, polne padcev in obratov. Ko na karieri Tine Maze in Ilke Štuhec pogledamo skozi prizmo številk, dobimo zelo podobni zgodbi.
44

Šport

Burgič v eni sezoni Prve lige zadel največ 11-metrovk
Miran Burgič je v letošnji sezoni izkoristil sedem enajstmetrovk, kar je največ v eni sezoni celotne zgodovine Prve lige.
5

Šport

Slovenski skakalci imajo največ zmag prav v Planici
Planica je vedno pomenila mitski element za slovenske smučarske skoke, zato ni čudno, da je to tudi prizorišče največjega števila slovenskih zmag.
11

Šport

Ilka Štuhec lahko s trojčkom ponovi Vonnovo in Raicha
Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec lahko v precej verjetnem scenariju osvoji kar tri male kristalne globuse, a vseeno ostane brez velikega.
23

Šport

Novaković tretji igralec s tremi podajami
Čeprav se Milivoje Novaković v torek pri odmevni zmagi Maribora nad Gorico (4:2) ni vpisal med strelce, se lahko pohvali z redko videnim dosežkom na zelenicah Prve lige.
29

Novice

Prvi korak nazaj slovenskih skakalcev v času Gorana Janusa
Deveto mesto je najboljša slovenska posamična uvrstitev moških skakalcev na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v Lahtiju, kar je neuspeh.
59

Šport

Popolni Nykänen, Prevc ima že lepo napolnjeno zbirko
Matti Nykänen je skakalec z najpopolnejšo statistiko: ima zlato na olimpijskih igrah, SP-ju v nordijskih disciplinah in poletih, novoletno turnejo, veliki kristalni globus in svetovni rekord.
24

Šport

Naslov državnega prvaka najtežje ubranijo v Angliji
Leicester bi lahko postal šele drugi angleški nogometni klub, ki bi že leto po naslovu državnega prvaka nazadoval v nižji rang tekmovanja.
18

Novice

Prehiter čas za slovo ali Kdo je pravi gospodar slačilnice?
Če je hitrost kroženja Zemlje okrog Sonca dokaj predvidljiva in stalna, pa se je hitrost življenja na Zemlji na krilih digitalne revolucije precej pospešila.
28