Šport - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Šport - Arhiv
Športne številke: od svetovnih prvakov do najboljše šahistke Peter Prevc, Shaun Murphy in Judit Polgar je le nekaj športnikov, ki so gostovali v tretji sezoni podkasta Številke.
Američani malce prikrojili resnico o Petroviću in Divcu Nogometni incidenti, spor med Draženom Petrovićem in Vladetom Divcem ter odhod Jureta Zdovca iz reprezentance je le nekaj dogodkov z začetka 90. let, ki so prepletli šport in politiko.
Brane Oblak beži pred obletnicami in pred televizijo Prvi Slovenec, ki je blestel na evropskih zelenicah, najboljši slovenski nogometaš v Uefinih prvih 50 letih, vedno brez dlake na jeziku in od sobote čil 70-letnik. Brane Oblak. Na podkastu Številke
Ko jih je premagovala, so moški z glavo butali ob steno Še preden je Laszlo Polgar spoznal svojo ženo, se je odločil, da bo imel šest otrok, vsi po vrsti pa bodo geniji. Ambiciozen načrt je obrodil sadove.
Shaun Murphy: Namestiti izida ni težko, a ne bi mogel pogledati sinu v oči Odnos do sodnikov in pravil se precej razlikuje od športa do športa.
Zgodba o snukerju: 22 krogel, dva igralca in en cilj Mnogi snuker razumejo kot gostilniško zabavo, a v resnici je profesionalni šport, ki zahteva preudarnost in natančnost na najvišji ravni. Ta teden na podkastu Številke predstavljamo snuker.
Darja Kapš: Vsakdo lahko postane vrhunski velemojster Rokovanje pred partijo šaha in po njej ima močno simbolično vrednost, saj ne glede na razplet obračuna pomeni, da sta šahista (spet) lahko prijatelja.
Najmlajši velemojster svoj naslov osvojil že pri 12 letih Šah obstaja že stoletja, v vseh obdobjih je imel poseben status, tako ga še danes opisujemo kot kraljevsko igro.
Lani športne znamke leta Prevc, Mazejeva in Maribor Lani so bili za športne znamke leta razglašeni smučarski skakalec Peter Prevc, alpska smučarka Tina Maze in nogometaši Maribora. Kako bo letos?
Infografika: Sezona Petra Prevca za zgodovinske knjige O lanski dih jemajoči sezoni Petra Prevca smo v medijih izvedeli praktično vse, čas je, da v zgodovinski kontekst postavimo nekatere dogodke.
Loic Ravenel: Najboljši nogometaši so nesramno bogati Lionel Messi in Cristiano Ronaldo sta zunajserijska nogometaša, a njuni uspehi popolnoma zasenčijo podobo povprečnega nogometaša, ki še zdaleč ni tako bleščeča.
Infografika: Brazilija in Partizan največja izvoznika nogometašev Športna statistika je globoko zakoreninjena v nogometu. A številke lahko pripovedujejo veliko globlje zgodbe, kot je le število golov.
Nejc Mravlja med tihe favorite EP-ja uvršča Belgijo in Hrvaško Francija že tretjič gosti evropsko prvenstvo. Uspeh na domačih tleh bi znal za vsaj nekaj časa dati nogometu prednost pred hujšimi družbenimi problemi.
Evropsko prvenstvo v nogometu pod lupo številk Razširjeni format evropskega nogometnega prvenstva pozdravlja kar pet debitantov na finalnem tekmovanju. V Franciji se bo v petek začelo 15. evropsko prvenstvo v nogometu.
Simeunovič daje Handanoviću prednost pred Oblakom "Nadarjenost je vsekakor pomembna za uspeh v športu, a brez kančka sreče nikakor ne gre," ugotavlja nekdanji nogometni vratar Marko Simeunovič. Ta teden na podkastu Številke
Še tretjič vsešpanski finale in tretjič Slovenec za naslov V nogometni Ligi prvakov je ostalo neodgovorjeno le še eno vprašanje - kdo bo osvojil najprestižnejšo klubsko lovoriko v Evropi? Ta teden smo na podkastu Številke
Ne učijo jih le ameriškega nogometa, ampak tudi vzgoje "Pomembno je, da otroci niso izključeni iz družbe. Trenerji se z njimi veliko pogovarjamo in jih spodbujamo," delo z mladimi igralci ameriškega nogometa opisuje Matija Klančar.
Od Srebrnih sokolov do 13 klubov ameriškega nogometa Ljubljana Silverhawksi so pred 14 leti postali prva ekipa ameriškega nogometa v Sloveniji. V dobrem desetletju so sokolom sledili še druge ekipe. Te teden v podkastu Številke
Matej Tušak: Psiholog v Realu se mora ukvarjati z navijačicami "Anonimnost na spletu lahko primerjamo z ekcesi na nogometnih tekmah. Tam si anonimen in pride do skupinskega izpada osebne odgovornosti in pomanjkanja pravil, ki jih običajno v življenju spoštujemo,"
Športna psihologija pod lupo Številk Na športnikov nastop vpliva ogromno dejavnikov: pripravljenost, forma, kakovostni trenerji in treningi, prehrana ... Kaj pa psihološka pripravljenost? Ta teden na podkastu Številke
1 2 3
Izbor
Kazalo