Otroški infokanal

Otroški infokanal je televizijski program, namenjen našim najmlajšim gledalcem.

Na sporedu je predvidoma vsak delovnik od 7. 45 do 8. 30 na TVS 2.

Njegov voditelj je slon Bansi, ki ima tudi svojo spletno stran.

Otroški infokanal
Voditelj Otroškega infokanala je slon Bansi. Foto: MMC RTV SLO

 


V Otroškem infokanalu se predvaja otroška glasba, prikazujejo se risbe in druge izdelki. Objavljajo pa se tudi besedila, kot so odlomki iz  pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in prmetov, rubrika spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive.

V okenčku se vrtijo videovsebine, enkrat tedensko pa risbice. V videovsebinah je poudarek na kratkih filmčkih, v katerih ima glavno vlogo slon Bansi, ki se velikokrat odpravlja "na teren" in obišče mnoge različne kraje, dogodke, festivale za otroke, šole, vrtce, razstave in podobno.

 

Bansijeva spletna stran
Na Bansijevi spletni strani bodo otroci našli veliko zanimivosti. Bansi je najbolj vesel, ko lahko otrokom odgovori na vprašanja ali jim podari kakšno knjigo in druga presenečenja. Foto: MMC RTV SLO

 

 

Bansi je radoveden slon, ki obožuje prav tako radovedne otroke

Ko se odpravi "na teren" otroke, vzgojitelje, starše in mnoge druge, ki jih sreča, nenehno sprašuje o vsem mogočem. Tako si Bansi širi obzorje, hkrati pa zanimivosti posreduje tudi našim najmlajšim, ki so prav tako radovedni.

Na Bansijevi spletni strani boste našli našli rubriko Vprašajte Bansija.

Otroci so se že navadili, da ga lahko vprašajo, kar jih zanima. Odgovor pa najdejo, kar se da hitro v rubriki Bansi odgovarja.


Bansi velikokrat pripravi kakšno nagradno igro ali natečaj
Bansi vam lahko pošlje tudi zanimivo nagrado, če mu pošljete kakšno risbico, pesmico, zgodbico, poljuben izdelek ali fotografijo in tako sodelujete v različnih nagradnih igrah in natečajih, ki jih Bansi pripravlja skozi vse leto.

Bansi
Bansi z veseljem objavlja vaše izdelke. Foto: MMC RTV SLO

 

 

 

Kaj bo narisano na risbici, je povsem vaša izbira, tudi tehnika, ki jo boste uporabili, je lahko poljubna (flomastri, vodene barvice, voščenke, oglje in podobno). Če sodelujete v določenih nagradnih igrah in natečajih, pa je seveda potrebno malce bolj natačno preveriti, kakšno nalogo si je Bansi zamislil.

 

 Vaše umetniške izdelke pošljite na naslov:

RTV SLO, MMC - Za Bansija, 1550 Ljubljana

ali na e-naslov bansi@rtvslo.si

 

 

Zraven ne pozabite pripisati svojega naslova, da vam bo Bansi nagrado lahko tudi poslal. Pripišite tudi svojo starost in naslov risbice.

 

Kazalo