slice
Žival kot praznično darilo? "Prosimo, ne!"
V Sloveniji povečanega zanimanja za živali pred prazniki ni več, 16. december 2018 ob 07:34 Nemška zavetišča za živali so se odločila, da bodo v prazničnih decembrskih dneh začasno ustavila oddajanje živali, saj opozarjajo, da domači ljubljenčki nikakor niso prava izbira za darilo.
5
 • Usklajena akcija nemških zavetišč za živali
 • Obiskovalci si med prazniki živali lahko le ogledajo, posvojijo pa šele januarja
 • V Franciji se nadaljujejo protesti rumenih jopičev, a v manjšem obsegu
  130
  15. december 2018 ob 20:05 Na protestu "rumenih jopičev" v Parizu se je zbralo nekaj tisoč ljudi, kar je sicer manj kot na podobnih shodih v preteklih štirih tednih. Protestniki so se zbrali tudi v drugih mestih po državi.
  Avstralija priznala zahodni del Jeruzalema za glavno mesto Izraela
  73
  15. december 2018 ob 19:21 Avstralska vlada je priznala zahodni del Jeruzalema za glavno mesto Izraela, veleposlaništvo iz Tel Aviva pa bodo preselili šele po vzpostavitvi miru med Palestino in Izraelom.
  Vučić kosovskim Srbom: Zaščitili vas bomo!
  135
  15. december 2018 ob 14:42 Po oblikovanju kosovskih varnostnih sil (KSF) v vojsko je srbski predsednik Aleksandar Vučić sklical nujno sejo Varnostnega sveta ZN-a, kot sponzorja Kosova pa označil ZDA in Združeno kraljestvo.
  Obamacare razglašen za neustavnega. Trump: Odlična novica za ZDA.
  143
  15. december 2018 ob 14:54 Sodnik v ameriški zvezni državi Teksas je zdravstveno reformo nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame 'Obamacare' v petek razglasil za neustavno zaradi spremembe davčne zakonodaje.
  Konec leta bo s položaja odšel Trumpov notranji minister Zinke Ameriško vlado bo konec leta zapustil notranji minister Ryan Zinke, ki je vpleten v številne škandale z zapravljanjem javnih sredstev in neetičnega ravnanja.
  1
  Ustanovljena samostojna ukrajinska cerkev Vodilni predstavniki Ukrajinske pravoslavne cerkve so ustanovili samostojno ukrajinsko cerkev.
  52
  Sneg povzroča težave na Balkanu, predvsem v BiH-u in Srbiji Sneg in veter povzročata težave na cestah na Balkanu. V Srbiji sneži neprekinjeno 24 ur, zato imajo zimske službe veliko dela, v Bosni in Hercegovini pa so v nekaterih delih države zapore prometa.
  20
  Nemčija: Ljudje bodo lahko izbrali tudi tretji spol z oznako "različen" Ta teden sta oba domova nemškega parlamenta potrdila predlog zakona, po katerem bodo nemški državljani na osebnih dokumentih poleg moškega in ženskega lahko izbrali tudi tretji spol pod oznako ...
  52
  #MMCdebata: "Jasno, da mora biti premikanje migrantov urejeno." "Če deklaracija ni zavezujoča, kot trdijo, kakšen smisel jo ima potem sploh podpisovat oz. obravnavat na državni ravni?"
  58
  Kosovski poslanci s ploskanjem pozdravili oblikovanje lastne vojske Kosovski parlament je potrdil tri zakone, s katerim se bodo sedanje kosovske varnostne sile (KSF) preoblikovale v vojsko.
  249
  Strasbourg: Aretirali še dva človeka in znova odprli božični sejem V Strasbourgu so dan po tem, ko je policija usmrtila napadalca Cherifa Chekatta, ob poostreni varnosti znova odprli tradicionalni božični sejem.
  56
  Španski pravniki: Če spolni odnos ni sporazumen, gre za posilstvo V Španiji bodo zaostrili zakonodajo tako, da bo vsak nesporazumen spolni odnos označen kot spolni napad ali posilstvo in ne več kot "le" spolna zloraba.
  53
  Irski poslanci podprli pravico žensk do splava Irski poslanci so sledili volji ljudi na referendumu in sprejeli zakon, ki bo prvič v zgodovini države dovolil umetno prekinitev nosečnosti.
  127
  Ob meji umrla sedemletna gvatemalska prebežnica V ZDA je zaradi dehidracije in šoka, ki sta pripeljala do zastoja srca, umrla sedemletna deklica iz Gvatemale, ki so jo pridržale obmejne oblasti.
  41

  Anketa: 7. december 2018 ob 18:06

  Kakšen veter bo zapihal v CDU-ju z novo vodjo Annegret Kramp-Karrenbauer?

  Nič se ne bo spremenilo, saj bo še naprej vodila politiko Angele Merkel.
  Prinesla bo določene spremembe.
  Ne vem.
  Arhiv
  izbor //svet
  Izjava dneva
  link
  Miro Cerar
  2
  15. december 2018 ob 15:02 Prepričan sem, da danes odpiramo novo poglavje v odnosih z ZDA. Ne le, da smo utrdili dosedanje dobre odnose, ampak smo si tudi iskreno povedali, kje jih lahko izboljšamo in kje vidimo težave.
  Več novic ...
  Kazalo