Najmanj 88 ljudi, ki so bili ranjeni, so takoj odpeljali v bolnišnico. Foto: Reuters
Najmanj 88 ljudi, ki so bili ranjeni, so takoj odpeljali v bolnišnico. Foto: Reuters

Romunski mediji poročajo, da je v nočnem klubu Colectiv odjeknila eksplozija, nato pa je prostor zajel požar. Namestnik premierja in notranji minister Gabriel Oprea je sporočil, da je umrlo najmanj 25 ljudi, najmanj 88 ljudi pa je ranjenih. Številni ljudje naj bi bili še vedno ujeti v klubu. Minister za zdravje Raed Arafat je dejal, da se bojijo, da bo žrtev nesreče še več.

V nočnem klubu je potekal koncert rockovske skupine, ki se ga je udeležilo najmanj 400 ljudi. Kaj je bil vzrok eksplozije, še ni znano, so pa nekateri mediji poročali, da je omenjena skupina praznovala izid nove plošče in da so bili na koncertu prisotni svetlobni in pirotehnični učinki. "Po eksploziji je nastal množični beg, ljudje so bežali iz kluba," je za Reuters povedal eden izmed udeležencev koncerta, ki je ven pritekel bos.

Na nesrečo se je že odzval romunski predsednik Klaus Iohannis, ki je na svojem Facebook profilu zapisal, da obžaluje tragični dogodek, ki se je zgodil v Bukarešti. Izrazil je sožalje družinam žrtev in dodal še: "To je žalosten dan za vse nas, za naš narod in zame osebno."